Fredagsbar med en mission

Fredagsbar med en mission

REPORTAGE: I fredags løb endnu en omgang Drunk Creatives af stablen, en fredagsbar for iværksættere og andre kontaktsøgende mennesker. VINK tog med for at undersøge, om arrangementet virker efter bagmændenes hensigt – at sende alle deltagere hjem med nye bekendtskaber.

Man skal lede lidt, før man finder det, hvis man, som jeg, ikke i forvejen er bekendt med det nye kontorfællesskab Culture Workspace. Heldigvis er der et skilt og en flok rygere til at lede mig hen til den rigtige indgang. Jeg træder ind i en summende entré, der lidt ligner noget fra en folkeskole i 70’erne med gule mursten og klapborde. Det emmer ikke ligefrem af fremskridt, kreativitet og alt det, man ellers forbinder med iværksætterkulturen. Nå, men man kan trods alt betale med MobilePay i baren.

fredagsbar (1)

Hvis man vil møde nye mennesker, kan man altid gå ud til rygerne. // Alle fotos: Pernille Nielsen

Innovativ med ølkasser

Der er siddepladser til knap en tredjedel af de fremmødte. Jeg bliver vinket over til en flok kække fyre, der har fundet ekstra stole ude på gangen. De er ved at samle et nyt bord, siger de, og det er de i bogstaveligste forstand. Kort efter har de initiativrige svende omdannet seks ølkasser til et yderst funktionelt bord. Jeg spørger, om de kender hinanden. ”Overhovedet ikke”, siger sælgertypen med charmesmilet skråt overfor, men den høflige unge mand ved siden af afslører, at de sidder i samme kontorfællesskab i Studentervæksthuset. Pludselig er vi i gang med det der networking.

 

Effektivt ølkassebord.

Effektivt ølkassebord.

Mød din nye partner

”Hej! Jeg hedder Morten” lyder det frimodigt fra en nyankommet gut, og jeg tager imod den fremstrakte hånd. Morten trækker en stol hen og fortæller om sine tidligere erfaringer med Drunk Creatives. ”Jeg kendte jo Culture Works-drengene, men første gang, jeg var til et af de her arrangementer, ankom jeg alene. Det endte med, at jeg mødte ham, der er partner i min virksomhed i dag,” siger han. I mellemtiden har en pige sat sig på Mortens anden side, og da hun spørger, hvad han egentlig laver, svarer han: ”Ja, hvad laver jeg egentlig? Jeg er nok bare life curious. Jeg kan jo ikke en skid, men jeg aspirerer mod stjernerne.”

 

fredagsbar (3)

Der bliver minglet og spillet rundt om bordet.

LEGO-mand søger praktikant

Det går ikke at blive for stationær, så jeg skifter bord. Min nye sidemand er blevet slæbt med af sin kusine, så han har ikke de store ambitioner om at skabe kontakter. Han er ellers elektriker. Men han har da mødt nogen, han ikke kendte i forvejen, siger han og peger over bordet på Lars. Lars og Juliane holder til på innovationscenteret Navitas, hvor de er på nippet til at lancere crowdfundingsiden Brickbacker.dk. ”Vi laver figurer af LEGO-klodser for velgørenhed,” forklarer Lars så selvsikkert, som kun en stolt iværksætter kan gøre det. Han spørger, om jeg kender en god webudvikler og giver mig sit visitkort.

 

Grænsen er nået

Jeg har åbnet mit sind ekstra meget til lejligheden, men må alligevel indføre lidt grænsekontrol, da en fyr med rød kasket uden varsel spørger mig: ”Nå, hvad går du og drømmer om?” Bevares, det er da en velkommen afvigelse fra hvad-laver-du-så-spørgsmålet, men betydeligt mere kompliceret at svare på. På den ene side vil jeg ikke være uærlig, men på den anden side har jeg heller ikke rigtig lyst til at dele denne intime sandhed med en vildfremmed. Vi kunne jo starte med at udveksle navne.

I "Ask me anything"-hjørnet kunne man møde Alexander Christiansen fra Culture Works og Arne Vesterdal fra INCUBA. De to innovationsorganisationer arbejdede sammen om at få denne aftens Drunk Creatives op at stå.

I “Ask me anything”-hjørnet kunne man møde Alexander Christiansen fra Culture Works og Arne Vesterdal fra INCUBA. De to innovationsorganisationer arbejdede sammen om at få denne aftens Drunk Creatives op at stå.

Det er nemmere med øl

Det medfødte danske behov for at bevare privatsfæren forhindrer os som regel i at henvende os til fremmede mennesker, men hos Drunk Creatives er den sædvanlige tilbageholdenhed sat ud af spillet. Hvor meget man end prøver at holde sig for sig selv, så tror jeg ikke, det kan lade sig gøre at dukke op hér uden at hilse på mindst én ny person. Heldigvis har vi et socialt accepteret hjælpemiddel, der får tingene til at glide lidt lettere – enhver pinlig tavshed kan altid brydes med et velplaceret ”Skål!”. Med det råd i bagagen er du klædt på til at få nye forbindelser. Du kan bare møde op – også selvom du ikke kan en skid.

 

Hvad: Drunk Creatives X Aarhus Startup Scene
Hvor:
Culture Workspace
Hvornår:
Fredag d. 30. oktober
Hvorfor:
Networking og fredagsøl
Mønt:
Gratis entré – 30 kr. for en fadøl
Links:
Hold øje med kommende arrangementer på Culture Works’ facebookside

Startup Guide Aarhus var til salg for potentielle lokale iværksættere. I baggrunden skimtes en flig af visitkortvæggen, der blev fyldt op, som aftenen skred frem.

Startup Guide Aarhus var til salg for potentielle lokale iværksættere. I baggrunden skimtes en flig af visitkortvæggen, der blev fyldt op, som aftenen skred frem.

Skriv en kommentar