Tirsdag aften var jeg og en medskribent et smut forbi Fredes Flyvende Tallerkner for at få stillet sulten – og det blev den i allerhøjeste grad. Vi blev vartet op fra start til slut af en imødekommende og smilende tjener, der agerede hjemmevant i den minimalistisk indrettede lille biks på hjørnet af Østbanetorvet.


Tjenere med overskud er et plus! // Foto: Daniel Boysen
Tjenere med overskud er et plus! // Foto: Daniel Boysen

 

“Tjener, der er en ufo på min tallerken!”

Jeg satte mine tænder i en ufo-burger med oksekød, ost og bacon med fritter og krydret mayo. Min medspiser fik denne uges ret; lammeculotte med ovnstegte kartofler, majskolbe og dertil blev der serveret en tomatsalat og en ærte-aioli som gjorde det ud for sovsen.

Den såkaldte Ufo-burger var en solid en af slagsen. Alene bøffen på 120 g, vil jeg mene, er stor nok til at udgøre et måltid! Desværre var det også denne, der påkaldte sig en lidt negativ opmærksomhed. Der kunne i hvert fald godt have været noget mere saft og kraft, og dermed smag i bøffen. Ikke fordi, den smagte grimt, men simpelthen for friskhedens skyld.

Hvad der derimod smagte friskt var burgerbollen, som var ret så lækker. Bollen var blød og bagt på en sort af hvedemel, som gjorde den dejlig rund i smagen, samtidig med at der var noget at tygge på. Sådan synes jeg, en burgerbolle skal være. Kartoffelbådene var sprøde uden på og fløjlsbløde inden i, med lækker krydder-mayo til. Mmmm!

 

Sådan ser en ufo ud og den landede på min tallerken // Foto: Daniel Boysen
Sådan ser en ufo ud og den landede på min tallerken // Foto: Daniel Boysen

 

Udmærket Ufo med hjemmesylt

Burgerfyldet var det sædvanlige; salat, smeltet cheddarost (normalvis ville der også være tomat i, men det spiser jeg jo ikke) og så var der sneget hjemmesyltede drueagurker og rødløg ind i kulissen, hvilket opvejede den føromtalte bøf-fadæse lidt. Det er helt klart et plus i min bog, da det tilføjer burgeren en ekstra dimension og gør den liiidt mere spændende at tygge på. Jeg vil kategorisere denne burger som god og mættende til en fordelagtig pris. Den henvender sig til dig med en stor sult og til dig, som ikke går så meget op i gourmet og eksperimentering med smagsammensætninger, men gerne vil have en god, solid klassisk burger med fritter.

 

Ugens ret var en lammeculotte med kartofler og sæsongrønt // Foto: Daniel Boysen
Ugens ret var en lammeculotte med kartofler og sæsongrønt // Foto: Daniel Boysen

 

Sommerlam med et friskt (hvidløgs)-pust

Min medspiser udtrykte også tilfredshed med Ugens Ret. Lammeculotten var tilpas stegt og saftig med en fedtkant, der på fin vis sørgede for at tilfredsstille smagsløgene. Kartofler, majs og tomatsalaten fungerede også rigtig fint og gjorde retten meget sommerlig. Her blev der både kræset for øjne og sult.

Der blev som sagt serveret en gang ærte-aioli som erstatning for sovsen (eller saucen, om man vil). Denne aioli snakkede vi meget om. På den ene side var det et friskt pust med hvidløg, der udfordrede de øvrige dele på tallerknen. På den anden side var konsistensen, ifølge min medspiser, en smule speciel, uden egentlig at kunne beskrive det nærmere. Vi blev dog enige om, at aioliens rolle måtte være at bevare et sommerligt og sæsonbestemt islæt. Alt i alt er ugens ret et rigtig fint alternativ til egen madlavning og til 75 kr. får man bestemt valuta for pengene.

 

Et glimt af hvad Frede ellers har på menuen // Foto: Daniel Boysen
Et glimt af hvad Frede ellers har på menuen // Foto: Daniel Boysen

 

Flere fristelser hos Fredes Flyvende Tallerken

Ovenstående anmeldelse er blot én ud af mange valgmuligheder hos Frede. Menukortet bugner af en masse andre muligheder for at blive mæt. Blandt andet deres sandwiches, som byder på varianter med inspiration fra det italienske og spanske. Til vegetaren har de en med humus, rødbede, spidskål, feta og mandler. Derudover byder menukortet også på pastaretter, moules frites samt tallerkner med tapenader. Nårh ja, og søde sager.

Selvom vi var mætte, faldt vi for de søde fristelser på menukortet. Jeg fik en lækker dessert med hindbærkompot med makroner overdækket af et overdådigt lag flødeskums-agtigt creme med et diskret hint af vanilje, kokosflager og makroner på toppen. Medspiseren fik en chokoladekage med flydende chokolade i midten og dertil to kugler is med frysetørret hindbær ovenpå. Mætte og forspiste trillede vi tilfredse derfra. Konklusionen lyder derfor: Upåklagelig betjening, solidt menukort med overkommelige priser. Her sætter jeg gerne mine ben igen.
Velbekomme!

// Daniel & Maria