Hvis du mangler noget, så bygger du det bare!

Hvis du mangler noget, så bygger du det bare!

SKARRESØ FESTIVAL REPORTAGE: Vi sov i telt, drak øl, dansede, og ikke mindst byggede ting på skønne Skarresø festival, som med garanti ikke er som nogen anden festival du kender!

 

Vi, Silje (skribent) og Jonas (fotograf), joinede festivalen som løb af stablen fra d. 13. – 19. juli. På Skarresø kombineres hygge, kreativitet, og arbejdsomhed, og ideen er, at alle er med til at bygge festivalen op. Står man og tænker: “Til min festival kunne det være fedt hvis der var en bruser, så jeg kan få et bad hver morgen” – så bygger man bare sådan en. How cool is that?!

Vi har destilleret vores oplevelser ned til denne artikel, og giver hermed vores opskrift på hvad en Skarresø festival anno 2015 består af:

 

1

2

 

 

Først og fremmest indgår der i opskriften en varm og hjertelig velkomst, alverdens værktøj og bygge materialer, herunder en masse(!!) paller. Sjove skilte overalt som informerer om både det praktiske og giver dig et godt grin med på vejen. Store træer og en smuk natur, nuttede kattekillinger og en lille tyk hund som nok får omkring 10.000 klap på ryggen gennem festivalen.

 

3

4

5

 

Yderligere ingredienser som indgår er: Maaaange sjove og opfindsomme spil – så som møntkast og kæmpe-twister, skydebane og pool, mega lækre pizzasnegle, en sneglefarm (ja, med ægte levende snegle). Sort og skæppeskøn humor, lækker vegetarisk mad tre gange om dagen, kaffe, og geniale mojitos med mynte fra haven.

 

6

7

8

 

Slutteligt består festivalopskriften af: Hjemmebygget sauna, masser af kram, hjælpende hænder, udsigtstårn for de modige som ikke lider af højdeskræk. Billige øl, spændende samtaler og spirende venskaber, nøgenhed, skøn live-musik om aftenen, bål, bål og mere bål, fællesang og jammin’ all night long.

 

9

10

 

Grundingrediensen til denne sjove, skønne, vilde, skøre og mangfoldige festival udgøres selvfølgelig af alle de dejlige mennesker som deltager i festivalen, herunder ildsjælene fra ForetagsomhedenFood-maker folkene og ikke mindst alle de besøgende i løbet af ugen som griner, spiser, danser og ikke mindst bygger sammen!

 

11

 

Laura Bæk Pedersen, studrende ved AU, var en af gæsterne som joinede festivalen lørdag. Hun har aldrig været på Skarresø før, og hørte om det gennem nogle venner. Den lørdag nåede Laura både at bygge en bakke til drinks, røre i gryderne til aftenens måltid, som var risotto med jordskokker, skyde med luftgevær, gå i sauna, høre dejlig live-musik, og meget mere.

 

”Jeg har virkelig nydt at være her på festivalen, og snakke med en masse spændende mennesker. Man føler sig straks velkommen her, og selve ideen i, at alle er med til at bygge festivalen op både i konkret men også i overført betydning, er jeg helt vild med. Når man ligesom engagerer sig fysisk ved at bygge ting op eller lave mad sammen, så opstår der en unik grobund for at lære hinanden at kende og ikke mindst lære noget af hinanden. Jeg kommer helt klart tilbage næste år!! ”.

 

12

13

 

Jonas og jeg her fra VINK redaktionen, kan begge skrive under på, at det i hvert fald heller ikke er sidste gang vi sætter vores ben på Skarresø festival  – og vi håber på at se dig og en masse andre glade mennesker næste gang det løber af stablen. I mellemtiden kan man passende gå ind og læse mere om festivalen her og her.

 

Som en lille afslutning kan du tjekke Jonas’ time-lapse video ud, som blev til takket være en kameraholder, han byggede under festivalen. Enjoy!

 

 

 // Ord: Silje Marie Schjødt. Billeder og video: Jonas Kjærsgaard

Skriv en kommentar