Co-working space i Aarhus mulig vinder til anderkendt pris

Co-working space i Aarhus mulig vinder til anderkendt pris

VINKaarhus har fulgt dem af flere omgange; blandt andet med OFF Track og føljetonen ”Hvor kreativiteten bor”. Nu står de til at vinde den anderkendende, nordiske pris ved Nordic Startup Awards og med efterfølgende mulighed for at gå videre til den globale finale.

 

Der er endnu åbent for stemmer til Nordic Startup Awards, hvor innovative iværksættere fra hele landet er blevet fordelt på nomineringer i 13 forskellige kategorier. Aarhus er i sandhed stærkt repræsenteret i flere kategorier, som du kan læse om her.

 

I denne artikel retter vi et særligt fokus mod Culture Workspace, som i den grad har vist, hvordan et nytænkende arbejdsmiljø, hvor kontakten på tværs af skriveborde og at agere i sociale rum med sine kollegaer, har givet workspacet en stærk profil. Som Katja Meyer, der er daglig leder af Culture Workspace, forklarer:

 

”Vores visioner rækker udover bare at være et fedt kontorfællesskab. Vi eksperimenterer med, hvordan fremtidens arbejdspladser skal se ud, og vi vil revolutionere kulturen omkring kontorfælleskaber. Det handler om indsigten i at co-creation ikke kommer af sig selv men kræver et kontinuerligt fokus på identificering af samarbejdsmuligheder. Eksempelvis facilitering af mødet imellem husets beboere – både professionelt men også socialt over en fredagsøl. Når du kommer ned til os, vil du nærmere få følelsen af at være i et community end et kontorfællesskab.”

 

Inspirerende miljøer og visionære arbejdsstrukturer

Culture Workspace har siden slutningen af 2016 befundet sig ved havnefronten på Sverigesgade i Aarhus C – lige på grænsen til Aarhus Ø. Miljøet i dette område er i rivende udvikling, og i flæng rejser der sig nye bygninger, boliger og kreative byrum. På den måde kan man konstatere, at workspacet svøber sig ind i det kreative, nybyggende og nytænkende aarhusianske miljø.

 

Hvor, man kan pege ned på en unik egenskab ved Culture Workspace, er især ved dets indre miljø: lyse lokaler, åbne kontorøer, grønne planter og en diversitet af mennesker, som giver stedet en sitrende stemning af kreativitet og skaberånd. Skaberånden ligger både i de forskellige iværksætteres dagsorden, men den kan også findes i husets overordnede identitet; at være visionær.

 

Culture Workspace forsøger eksempelvis at eksperimentere med en, hvad de ser, fremtidens arbejdsstruktur, hvor man ikke er bundet til én arbejdsplads, men arbejder fra det som kaldes satellitkontorer. Dette giver en geografisk frihed for en virksomhed og dens medarbejdere. Hos Culture Workspace har virksomheder som Advice og Bloggers Delight oprettet sig sattelitkontorer.

 

Iværksætteri og mødet mellem mennesker

Culture Workspace vægter, som nævnt, de sociale rum. Disse rum opstår ikke kun internt, men også ved større begivenheder arrangeret af workspacet. Her bør nævnes Drunk Creatives, hvor alle byens kreative sjæle inviteres på fredagsøl og nye bekendtskaber i iværksættermiljøet. Drunk Creatives har ikke kun fundet sted på adressen på Sverigesgade men også i samarbejde med og hos virksomheder såsom Designit og Uncle Grey. Den næste mulighed for at deltage i Drunk Creatives, og dermed komme helt tæt på den kreative iværksættere fra Culture Workspace, bliver d. 25. august. Denne gang er det i forbindelse med festugen, hvor fredagsbaren finder sted på Klostertorv. Her kan man, udover øl og netværk, deltage i  BATTLE OF THE CO-WORKING SPACES AKA. Kampen om Den Gyldne Kontorstol, hvis du vel at mærke kommer sammen med dine daglige kollegaer. Begivenheden afholdes i samarbejde med OFF Track 2017, som er med til at spotte de stærke vækstlag i regionen og skabe tætte samarbejder mellem disse.

 

Denne sociale inkludering i de kreative rammer, ved både begivenheder men også den generelle arbejdsstruktur på workspacet, viser, at Culture Workspace har fanget vigtigheden i at have et godt netværk. I et samfund, hvor vi på trods af teknologiens muligheder bliver mere distancerede fra hinanden, beviser Culture Workspace, at det er den menneskelige kontakt, et solidt håndtryk og et godt samarbejde i nære arbejdsmiljøer, som gavner den kreative ånd. Derfor er det meget fortjent med en nominering til Bedste Coworking Space ved Nordic Startup Awards. Afstemningen slutter d.22 august, og du kan stadig nå at stemme og med det give en velfortjent klap på skulderen til de hårdt arbejdende iværksættere på Sverigesgade i Aarhus C.

 

 

Forside: Culture Workspace åbningen, 2016.

Skriv en kommentar