Jærgergårdsgade er spækket med restauranter, supermarkeder, bagre, et utal af frisører, genbrugsforretning, chokolade og meget mere, der kan friste kreditkortet. Men midt i alt dette gemmer der sig en lille perle, som er blevet min lokale pusher på underholdning, god mad og dejlig vin. 

Perle, 1
// Alle fotos: Louise Beck Brønnum

SU-venlige luksussandwiches

Det er selvfølgelige delien i Jærgergårdsgade. Et sted, hvor ejerne og ildsjældene, Simon og Martin, kan sende dig halvfuld hjem en tirsdag formiddag, fylde dig med skønne vine, oste, charturi og hjemmelavede færdigretter. De har en holdning til alt, hvad de laver. En god historie til hver enkel råvare, som er i butikken.”Jeg tror ikke engang København har et sted, som kan det, vi kan,” siger Simon, hvilket kræver endnu et glas at komme igennem denne diskussion. Der findes steder i København, som kan det samme men alligevel ikke helt lige så godt, ender konklusionen.

I Delien kommer alle typer og aldre og handler. De helt unge kommer primært og køber de frisksmurte sandwich i deres hjemmebagte brød. Du sammensætter den selv med frit valg af deres oste, pølser, skinker og tarpenader samt salat. For kun 50 kroner er det helt sikkert noget, som skal prøves en dag. Sammenlignet med en shawarma eller andre sandwichsteder er dette et ægte scoop.

 

Perle, 2

 

Brætter der holder 

Orker man ikke det helt store til aftensmad, kan man købe et bræt med charcuteri, oste og tarpenader samt brød efter ønske for mellem 100 og 200 kroner, så er selv et spontant besøg af familien eller vennerne hurtig reddet. Lokale i området kommer ned og henter brætter med hjem, men de kan også nydes ved de rustikke borde og stole på det solbeskinnet fortov.

 

Netop dette gjorde en veninde og jeg en solrig fredag eftermiddag. Et bræt med en dejlig cremet brie, chorizo af sortfod, røget prosciutto (parma skinke) fra alperne, salami, brasaola og en hjemmerørt aioli. Med en afkølet, læskende og ikke for sød æblecider i glasset var smilende store. Alle elementer på brættet har en smag ud over det sædvanlig, som tilfredsstiller alle sanser, og less is more giver mening!

 

Alt hvad smagsløgene begærer

Udvalget er endnu større, hvis man ønsker det. Der er alt lige fra Iberico skinke, coppa, krydderet salamier, pateerog foiegras, hvis man vil flotte sig.  Ostene er klassiske som comte og morbier, men også ukendte oste importeret fra Martin og Simons ture til Frankrig. Hvis du er usikker på, om du kan lide den, vil de hellere end gerne lade dig smage først, men du slipper ikke for en historie om, hvor den kommer fra,eller hvordan den er lavet. Tarpenaderne kan både være oliven/ansjos tarpenade, klassisk pesto eller en luftig Aioli (mayo med hvidløg) vi havde fået på vores bræt. Men det er ikke bare en Aioli. Drengene er så proletariske, at de rører den med håndkræft. Dem som har prøvet at piske deres egen mayoneise ved, hvad det kræver-Total respekt!

 

Perle, 3

 

Aftenens redning

I fryseren er der vakumpakkede færdigretter. Frosen færdigmad er måske ikke lige det, folk vil forbinde med kvalitet, men det er fantastisk opbevaring, når det er ordentlig kvalitet som er blevet frosen ned. Ærke frans bonderetter som coq au vain bliver solgt med en god omgang kartoffelmos. Portionerne er store nok til, atden fuldvoksne mand kan slå sig veltilfreds på maven efter. Fondene som også findes i fryseren er hjemmelavet og veltillavede. De er værd at overveje istedet for de tarvelige boullionterninger. For 20 kroner og med  en smag, som er tusind gange bedre, er det hver en øre hver.

 

Perle, 4

 

In vino veritas

Selvom vinen nok er det, jeg har smagt mest, er det nok også det i butikken, jeg ved mindst om. Men godt smager de, tiltrods for den nogle gange tenderende kostaldslugt, som biovine kan have. Det er selvfølgelig også et emne, drengene hellere end gerne vil forklare, og pludselig giver vinen i glasset mening.

 

Jærgergaardsgade er heldige at have denne lille perle. pas godt på den, for den er noget helt specielt.

 

Hvad: Delien i Jærgergårdsgade

Hvor: jærgergårdsgade 7

Hvornår: man-tor 8-20, Fre 8-21, Lør 10-20 og Søn 10-18.30.

Hvorfor: Martin og Simon-resten siger sig selv.

Hjemmeside: www.deli7.dk