Ris Ras Filliongongong

Ris Ras Filliongongong

Ris Ras er en ægte Århus Classic. Den hyggelige bar ligger i Mejlgade, der er hjemsted for kunstnere, feinschmeckere, poeter, sociale tilfælde, iværksættere, studerende og alle slags bohemer. De er allesammen velkomne på Ris Ras, der anses for at være kvarterets fælles dagligstue. Her behøver du ikke at undskylde, før du sætter dig ved et bord, som er halvt optaget. Her kommer vi hinanden ved, læner os godt tilbage i sofaen og låner hinanden en cigaret, hvis der er lavvande i kassen.

Vil du gerne have lidt mere end bare en pilsner, eller er du simpelthen full blown øl-aficionado, så går du bestemt ikke forgæves på Ris Ras. Det kan være svært at vælge blandt det store udvalg, men du kan finde hjælp og vejledning hos det kyndige personale. Har du nok i en kølig håndbajer, så bed om den klassiske Ris Ras-øl – bag den specialdesignede etiket gemmer sig en god gammeldags Høkerbajer fra Hancock. Hvis du er mere til bønner end humle, kan du også få dig en aldeles udmærket kop kaffe på Ris Ras. Dertil kan du nyde din medbragte mad fra en af de omkringliggende spisesteder, eller dele en vandpibe med din kammerat.

I sin storhedstid var Ris Ras en yderst aktiv del af Århus’ kulturelle undergrund, bogstaveligt og billedligt talt. Den store kælder under baren dannede ofte rammen om koncerter og digtoplæsninger, indtil en klage fra naboen fik myndighederne til at lukke den underjordiske scene i 2011. Folkene bag Ris Ras prøvede længe at skaffe midler til den gennemgribende renovering, der skulle til for at genåbne kælderen – desværre uden held. I dag er kælderdrømmen definitivt begravet, men den kulturelle ånd hænger stadig i tobaksrøgen ovenpå. Af og til kan du endnu opleve meget intime koncerter i baren, men den hjemlige hygge, de gode øl og den helt autentiske følelse af fællesskab er rigelig grund i sig selv til at lægge vejen forbi Ris Ras.

Besøgt af Pernille Nielsen

Hvor: Mejlgade 24, 8000 Århus C

Hvornår: Mandag-Torsdag: 12.00-02.00 Fredag-Lørdag: 12.00-03.00 Søndag: 14.00-19.00

Hvorfor: Fordi du har lyst til at læne dig tilbage, smide facaden, smage en ny øl og møde en ny ven.

Mønt: Ris Ras-øl: 28 kr. 4 for 100 kr. Lille fadøl: 28-45 kr. Stor fadøl: 50 kr. Specialøl: 30-60 kr. Studierabat: 10 %

 


66 55 44 33 email

website facebook

Skriv en kommentar