ØKOlageret

ØKOlageret

Jeg vil så gerne handle økologisk. Både for miljøets og min egen skyld. Men indimellem finder jeg det svært at stå ved mine gode intentioner. Konfrontationen med en pose indtørrede økologiske bananer i supermarkedet er en af de situationer, hvor jeg kommer til kort. Tiden er knap, der er intet grønttorv i byen i dag, og den økologiske frugt her i supermarkedets grøntafdeling efterlader meget at ønske. I bitter resignation griber jeg ud efter den indbydende men sprøjtede frugt. Kender du det?

ØKOlageret er et indendørs frugt- og grønttorv, som har åbent alle dage undtagen søndag. Den økologiske forretning lyser op midt i et menneskeforladt industrikvarter ved Søren Frichs Vej. Den ejes af Jens Gravesen, som i mange år har arbejdet med indkøb af konventionel, dvs. sprøjtet, frugt og grønt. I marts 2012 tog han springet til økologi og startede sin egen forretning. Han så sit snit til at imødekomme en stigende efterspørgsel på økologi.

Der er altid et stort udvalg på Jens’ ØKOlager. Han får varer fra økologiske landmænd rundt omkring i Jylland og har også et par fynske leverandører. Afhængig af sæson kan man finde grønt, som er lidt udover det sædvanlige, det kunne fx være palmekål eller rød spidskål. Sorter, som man næppe finder i supermarkedet.

Bevæger man sig væk fra den friske afdeling, er der yderligere inspiration at hente på reolen med økologiske tørvarer, hvis udvalg vokser, efterhånden som kunderne efterspørger varerne. Da VINKS udsendte besøgte ØKOlageret var det bønner, ris, pasta, olier, æblemost og chokolade, der dominerede hylderne. Og knaldorange tørrede morgenfruer, ideelle som pynt på en friskbagtcupcake.

Jo, der er lidt af hvert i Jens’ butik. Hvad er der mon på hylderne og i kasserne lige nu? VINK kan kun anbefale dig at svinge dig op på jernhesten, køre mod Søren Frichs Vej, og gå på opdagelse.

Hvor: H. C. Tvenges Vej 7, 8000 Aarhus

Hvornår: man-fre 11.00-17.30, lør 10.00-14.00

Hvorfor: Fordi du får de friskeste økologiske varer direkte fra lokale landmænd til en billig penge.

Mønt: Du får meget for pengene. For en flad tyver får du fx to blomkål eller fire avocadoer.

 


Jens Gravesen 22 76 36 30 email

website facebook

Skriv en kommentar