Graven. To trin ned. Og du er i himlen. En fabelagtig vellugt møder én, straks man entréer det familiedrevne bageri, Nummer 24. Hver dag bages der brød efter hjertet og smagens begær – dette med to dogmer: det skal være økologisk, og det skal være jordnære priser.

Udvalget er velvalgt og gælder alt lige fra rustikke brød til snegle og små kager. Har man brug for en bid brød på éns vej gennem byen, kan man få en smurt bolle med smør eller et stykke saltet gedeost med sig i en brun bagerpose.

Tyngdepunktet i bageriet er surdejsbrød, som har hævet i 24 timer samt forskellige gamle kornsorter såsom ølandshvede, emmer og spelt vægter højt. Har man lyst til selv at bage, kan man tilmed købe poser med mel og korn med sig hjem.

Bageriet, der naturligvis har taget navn fra sit husnummer på gaden, blev sat i værk i maj 2012 af ægteparret Karen Husted og Christian Funder. Ingen af de to ejere har taget en bageruddannelse, men i stedet er det lysten, passionen og også evnerne, der driver den himmelske brødbutik.

Besøgt af: Katrine Nør

Hvor: Graven 24, 8000 Aarhus C
Hvornår: Man-fre 9.00-17.30, Lørdag 9.00-14.30
Hvorfor: Fordi brødet emmer af passion og kvalitet
Mønt: Rimelige priser, hvor alle kan være med
Andre: De har endnu ikke hjemmeside eller Facebook, så tag et smut forbi.