#minVINKel: Dokk1

#minVINKel: Dokk1

I #minVINKel lader vi redaktionen give deres yndlingssteder i byen til kende. Det er en hyldest og en inspiration til de nyankomne i vores lille storby, som vi befinder og begår os i dagligt. Måske du ikke har været nogen af stederne før?  

// Fotograf: Thea Egestrand

 

Det er tidligt om morgenen. Jeg snuser rundt i mellem bøgerne, lader mig inspirere af alt mellem madlavning og Moliére. Jeg elsker Dokk1, for her er noget for alle, og her er plads til alle. Her er damen med chipsposen og Baresso-kaffen, der sidder og søger og slår op på boligportalen. Her er børnehavebørnene, der er på udflugt. Her er de små voksne, hvor legepladsen ikke tager form af rutsjebanen eller af træ figurerne ude på platformen, men mellem hinanden – dreng og pige. Her er de studerende, hvis fremtid virker så fjern, men foregår lige nu. Her er de ældre, der læser avisen eller er på udflugt i den nye sociale institution. Og her er dem, som gerne vil lære dansk og være en del af alt dette.

//Fotograf: Pernille Thorup Nørbo

 

Folk, der siger, at Dokk1 ikke er et bibliotek har måske misforstået biblioteket. For biblioteket er ikke kun for bøger. Ligesom litteratur er skabt for mennesker, og mennesker ikke er skabt for litteratur, som Simone de Beauvoir siger i Mandarinerne, der står under skønlitteratur på hylde 90.1. Biblioteket er for mennesker, og Dokk1 er en fantastisk måde at afprøve nye grænser for et bibliotek i en endnu mere kulturel og social foranstaltning – end hvad det allerede er. Det er et symbol på det priviligium, vi har, den mulighed vi har – for at kunne lære og udvikle os hele tiden. Derfor er Dokk1 mit absolutte yndlingssted i byen.

 

Skriv en kommentar