Café Gemmestedet

Café Gemmestedet

Hvis du har brug for et skjulested fra hverdagens mange læsegruppemøder og forelæsninger, så er Café Gemmestedet det helt rigtige sted at tage hen. Med det søde kælenavn ”Gemme”, byder denne skjulte perle af en café på et utal af lækkerier og gode muligheder for hyggestunder i behagelige omgivelser. Stedet har netop fejret 7 års fødselsdag i år d. 27. april 2013, hvor ejeren bød på gratis bobler og nogle af Gemmes legendariske cocktails med sjove navne, som fx ”Da Kathrine blev voksen og stadig ønskede sig en hest” bestående af vodka, vandmelon, agurk, lime toppet med hyld.

Køkkenet er i udgangspunktet tyrkisk, men med et tvist af Middelhavet, hvor årstidens råvarer er i fokus. På spiritushylderne findes både årgangsspiritus, hjemmelavede infusioner og likører med friskplukkede urter fra en økologisk have lidt uden for Aarhus.

I loftet hænger der charmerende marokkansk-inspirerede lysekroner, på væggene hænger der abstrakte, farverige malerier af den lokale kunstner Fadavi, og lige inden for døren finder man en stor grøn sofa samt et lille klaver, som nogle gange tages i brug til caféens musikarrangementer. Hvis man har lyst, kan man også slå sig ned med et godt brætspil fra reolen, eller komme ned til et af de mange forskellige slags events, som fx live jazz aftener. Der er dog ofte godt fyldt op, så sørg for at komme i god tid for at få en siddeplads!

Om sommeren stilles udendørsstolene frem, så man kan sidde og nyde solens stråler og et glas hvidvin i nærmest parisisk caféstemning.

Besøgt af Cecilie R. Harlund

Hvor: Gammel Munkegade 1, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Mandag-onsdag: 11-00; torsdag: 11-01; fredag: 11-02; lørdag: 10-02; søndag: 10-19.

Hvorfor: Fordi det simpelthen er sådan et hyggeligt sted at mødes med sine venner til en lille kop kaffe eller en hyggelig brunch. Der er gratis WiFi – spørg efter koden i baren.

Mønt: Lækker brunchmenu alle dage indtil kl. 15 for mellem 45kr.-65kr. Billig 2-retters menu med vin. 15 % studierabat på alt på menukortet.

 


Café Gemmestedet 86 13 55 00 email

website facebook

Skriv en kommentar