Bora Bora

Bora Bora

Ikke stillehavsøen Bora Bora. Heller Ikke BOA BOA, som man ved et uheld kan forvrænge navnet til. BORA BORA hedder det.

BORA BORA er scenen for dans og visuelt teater. Et produktionshus, der giver mulighed for store danseoplevelser. Ikke altid lige konventionelle og gennemarbejdede, fordi der skal være plads til at eksperimentere, men jeg fornemmer en klar oplevelsesgaranti og en ildhu efter at give plads til skæv kultur og eksperimenterende dansetrin.

Jeg har aldrig tidligere lagt mærke til stedet, selvom de prikkede BORA BORA-bannere kæmper hårdt for at blive set fra gaden. Måske er det Musikhuset eller Scandinavian Congress Center, der (desværre) fjerner fokus. Eller ARoS.

Uanset om man ved, det er der eller ej, gemmer BORA BORA sig bag Brobjergskolens gule murstensmure iblandt Aarhus\\\’ store varemærkebygninger. De gamle skolelokaler er bygget om til en ø af danseoplevelser.

Som dagens publikum bydes jeg varmt velkommen. Først af hyggelige HeadQuarters, som er BORA BORAs foyerbar, og derefter af glade farver på væggen i selve foyeren. Der hænger også dekorative små kasser, der blander sig ivrigt med hinanden. Et kunstværk i sig selv, som jeg i øjeblikket havde svært ved at tage øjnene fra.

I kontrast til de mange farver står det sorteste rum, jeg nogensinde har været i. Det er mærkeligt at lukke øjnene og åbne dem igen uden at fornemme en forskel, men sådan havde jeg det på vej ind til den store BORA BORA-scene. Samtidig blev jeg opslugt af salen. Hevet ud af den verden, der ligger uden for. Bragt ind til en lille kuppel. Derind, hvor det sker. Som at gå i hjertet af noget. Hvis man kan det.

Rummet er selve scenen. Det fjedrede dansegulv giver efter, da jeg hopper på det, og rummet lægger en dæmper på alle lyde, så de bliver lækre og skarpe.

Jeg bestiger det knirkende stillads med 200 siddepladser, og da jeg når 11. og sidste række, har jeg kun lyst til at tage plads og se, hvad det sorte rum har at byde på. Jeg er blevet ekstremt nysgerrig efter at se, hvor intime forestillingerne på scenen kan virke, og hvordan man lydløst kommunikerer gennem bevægelser.

Jeg vil se det sorte rum danse. Derfor er jeg ikke færdig med at tage til BORA BORA. Jeg er først lige begyndt. Og nu må jeg bare vente til BORA BORA vågner op igen til september, hvor efterårssæsonen begynder.

Besøgt af Nanna Jakobsgaard Nielsen

Hvor: Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C.

Hvornår: Åbent på forestillingsdage i forårssæsonen fra februar til juni og efterårssæsonen fra september til december. Der kan købes billetter til forestillingerne på tlf. 86 19 00 79 (alle hverdage fra 10-16) og på www.bora-bora.dk.

Hvorfor: Fordi du kan finde store, smukke, inspirerende eller bare anderledes danseoplevelser.

Mønt: Fra 50 til 140 kr. 80 kr. for unge under 25, studerende samt pensionister. 50 kr. for medlemmer af BORA BORAs medlemsklub, hvor man betaler et årligt kontigent på 100 kr.

 


86190079

website facebook

Skriv en kommentar