Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 er officielt et overstået kapitel, men det betyder heldigvis langt fra, at der ikke er nok at give sig til i den kommende weekend. Så hvis du kan finde tid mellem eksamensræs, gaveindkøb og våde julefrokoster, er her 12 bud på, hvad du kan give dig til, når klokken slår weekend i uge 50.

 

Torsdag

Er du til bål, hygge og litteratur holder Natur Retur arrangementet for dig torsdag 14. december. // Foto: Natur Retur

 

Afslutningsudstillinger og –koncerter på Byhøjskolen

Sted: Byhøjskolen Aarhus, Mejlgade 53. Kl.: 15:00. Mønt: Gratis

Musikskolen Frontsession, Aarhus Kunstskole og Fotografisk Skole afholder torsdag fernisering for de forskellige efterårshold. Der vil både være mulighed for at gå på opdagelse i forskellige udstillinger og nyde live musik, når baggården til Mejlgade 53 åbnes for besøgende – og så er det hele ganske gratis.

 

Natur Retur – Bålaften med digtoplæsning

Sted: Bålhytten i Riis Skov. Kl.: 19:30. Mønt: 30 kr.

Torsdag aften arrangerer Natur Retur bålhygge med et litterært touch, når de to forfattere, Poul Lynggaard Damgaard og Theresa Helga Elmborg, læser tekster op ved bålhytten på Tumlepladsen i Riis Skov. Så hvis du savner mere natur i din december og ellers er til solbærsaft, småkager, bål og digte – ja, så bør du nok trække i det lange undertøj og termodragten og melde dig til Natur Returs arrangement nu på torsdag.

 

Kødklubbens Køkkenfest

Sted: Sway. Kl.: 22:00. Mønt: Gratis

Skal du ud og se til Aarhus’ natteliv torsdag aften, er du sikker på at finde en tung fest på Sway. Her skrues der nemlig op for House og Deep House, når KØDBKLUBBEN rykker ind med DJ Jardes og Viktor K. Sving forbi Sways køkken og få blæst hovedet fuld af beats og kroppen fuld af bas. Så klarer du helt sikkert bedre de lange julesammenkomster med familien og de hårde stillesiddende træk med eksamen.

 

Fredag

Vil du gerne være en cool cat, eller vil du bare gerne have masser af lækker jazz gratis? Så kom til Jazz & venner fredag 15. december. // Foto: Jazz & venner

 

Musikkonservatoriets Julekoncert

Sted: Aarhus Domkrike. Kl.: 15:00. Mønt: 50 kr.

Kom til smuk koncert i Aarhus Domkirke, når det Jyske Musikkonservatorium atter afholder deres traditionsrige julekoncert. Forskellige korkonstellationer, fuldt orkester, blæsere og strygere kan alle opleves, når julesange og orkestermusik fremføres fredag eftermiddag. Skift det travle strøg ud med en siddeplads på kirkebænken og nyd en times smuk musik for kun 50 kroner – det tænker moster Inge garanteret ikke over lige blev lånt fra gavebudgettet.

 

Frontløbernes Jul

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154 C. Kl.: 15:00. Mønt: Gratis

Kom til hyggelig julefrokost med soon to be legendary musikquiz hos Frontløberne. Du var måske sidst på Sydhavnen til den store folkefestival Rethink Activism, men det historiske område er også et besøg værd i disse kolde dage. Et kig forbi kan med fordel lægges sammen med Frontløbernes fredagsbar, hvor der vil være god mulighed for at hygge og snakke om kultur i Aarhus by – der er altid god stemning i det gule hus i bunden af Jægergårdsgade. I øvrigt er det local hero Malte Sanggaards sidste dag, og der udloves free hugs til alle, der kigger ned.

 

Hot yoga Aarhus – Donationsklasse

Sted: Hot yoga Aarhus, Havnegade 2b. Kl.: 16:00. Mønt: 50 kr.

Hver fredag åbner Hot yoga Aarhus dørene for nysgerrige og interesserede, når de afholder donationsklasser i deres studie på Havnegade 2b. Bikram yoga, som du her kan prøve, er ikke som den yoga, du kender. Her arbejdes stadig med stræk, vejrtrækning og koncentration, men det foregår nu i et 40 grader varmt rum. Prøv dig selv af – det er lidt af en oplevelse, og så går de 50 kroners entré ubeskåret til et godt formål.

 

Jazz & venner Xmas edition

Sted: Institut for X, B-huset. Kl.: 18:00. Mønt: Gratis

På fredag rykker Jazz & venner ind i Godsbanens B-hus, og du bør rykke med, hvis du kan lide godt selskab og god musik. Klokken 19:30 går bandet på, og klokken 20:30 er der åbent jam, hvor alle kan spille med. Aftenens indslag er guitarduoen Theif On The Roof, der med deres akustiske guitarer er klar til at tage dig med på en musikalsk verdensrejse. Dans og hygge bliver ved indtil klokken 01:00, så der er rig mulighed for at få for varmen og lære de trin, der skal til for at blive en ægte cool cat.

 

Lørdag

Lørdag 16. december spiller Dinner, Jannis Noya Makrigiannis og Clandestine på Tape – det vil du gerne til! // Foto: Dinner

 

Tøjindsamling til byens hjemløse

Sted: FO Aarhus, Vester Allé 8. Kl.: 10:00. Mønt: Gratis

Dette er mere en public service for dem, der gerne vil hjælpe en hjemløs, end dem, som leder efter et kulturevent at bruge lørdagen på. Alligevel skal det med, at du lørdag fra 10:00 til 14:00 kan komme og donere tøj til byens hjemløse. Tøjet vil blive videregivet til de hjemløses store julefrokost og tages imod med åbne arme her i den kolde tid. Så hvorfor ikke komme af med det jakkesæt, som alligevel bare samler støv, eller din arvede uldsweater, som du ikke nænner at smide ud, men heller aldrig får på? Det lander på et tørt sted.

 

Folkets letbaneåbning – klag eller bag

Sted: Havnepladsen. Kl.: 12:00. Mønt: Gratis

Aarhus har fået en letbane, og det skal fejres. Det var det lige ved at blive for et par måneder siden, men så ikke alligevel, og nu skal det så være. Ikke fordi vi ved, at letbanen endelig kommer til at køre med passagerer (det er der vist ikke nogen, der ved, om den gør), men fejres det skal det nu engang. Derfor afholdes på Havnepladsen et kæmpe sammenskudgilde, hvor alle Aarhusianere opfordres til enten af komme med en kage, komme og spise en kage eller at gøre begge dele – og det hele med et smil på læben.

 

Tape – Dinner & Jannis Noya Makrigiannis solo & Clandestine

Sted: Tape. Kl.: 20:00. Mønt: 80 kr.

Fredag aften kan du komme til storladen pop-fest på Tape, når danske Dinner, Jannis Noya Makrigiannis (fra Choir Of Young Believers) og Clandestine gæster Aarhus. Hver især er de tre kunstnere klar til at levere særpræget og personlig pop-musik, og alle tre på samme aften er en kombination, der helt sikkert vil efterlade dig på toppen af Aarhus. Sving forbi Tape og smid 80 kroner i døren – det er hver og en krone værd!

 

Søndag

På søndag kan du både komme til Vinterværksted og Afro jule bazar på Godsbanen. Hvis ikke det frister kan du jo altid bare tage i biografen og se Star Wars. // Foto: VisitAarhus

 

Vinterværksted og UMOJA Afro Jule bazar på Institut for (X)

Sted: Institut for X, Godsbanen. Kl.: 12:00/13:00. Mønt: Gratis

Klokken 12 åbner GRO SELVs Vinterværksted på Institut for (X) på Godsbanen. Her kan du komme og arbejde i lederværksted, brygge din egen shampoo eller lave billedrammer og bøger – alt sammen lige i tide til julegaverne. Skulle det dog være sådan, at du enten ikke har høje tanker om dine egne kreative evner, eller bare gerne vil sikre dig, at du kan også kan få brugt nogle penge på søndag, så holder UMOJA Afro Jule bazar – også på Godsbanen. Her kan du shoppe løs i alt fra Kimonoer over kurvetasker til masaai tæpper – alt sammen lige så farverigt, som det er gråt udenfor.

 

Aarhus Teater – Syng julen ind

Sted: Aarhus Teater. Kl.: 15:00. Mønt: 50 kr.

Søndag kan du komme til fællessang på Aarhus Teater sammen med teaterets eget kor. Fra 15:00 til 16:00 vil der være mulighed for både at sidde og lytte og for at få smurt stemmebåndet, inden den store test skal stå juleaften rundt om træet. Udgangspunktet er julens sange, men målet er bare at nyde at synge sammen. Tag forbi Aarhus Teater hvis du ikke har fået sunget i denne uge og nyd en eftermiddag, hvor du faktisk opfordres til at give dit besyv med fra teaterets lægter.

 

Biografen

Sted: CinemaxX, Øst for Paradis etc.. Kl.: Hele dagen. Mønt: 100-190 kr.

Søndag kan du også kaste dig ud i en god gammeldags tur i biografen. Der er nemlig både noget for dig, der allerhelst vil blæses bagover i CinemaxXs største sal, og dig som mere er til den nærværende og eftertænksomme oplevelse i Øst for Paradis. Star Wars-sagaen får sig nemlig endnu et kapitel med The Last Jedi (som har premiere i dag, onsdag), imens Hlynur Palmasons Vinterbrødre, der vandt hovedprisen på CPH PIX, er et godt bud til dig, der søger en smuk, men anderledes filmoplevelse.

 

Rigtig god weekend!