Endnu en uge, endnu en tid tilbragt i coronatidens tegn. Der tegner sig konturerne af, at samfundet kan åbne endnu mere op, samt at kulturlivet kan boltre sig igen. Men mens vi må væbne os med tålmodighed, er der stadig tilbud at finde på internettet i form af podcasts, musik og teaterforestillinger.

Torsdag 

Corpus – this time // Facebook-begivenhed

This Time

Sted: KGL Xtras Facebook. Tid: Hvornår du vil. Mønt: Gratis

Det eksperimenterende laboratorium Corpus, der er tilknyttet Det Kongelige Teater, har skabt en minidanseserie, bestående af fem korte film, under karantænens begrænsinger; Koreograf og danser Bobbi Jene Smith og danser Or Schraiber har taget udgangspunkt i isolationens begrænsede rum. Forestillingen this time udtrykker dansernes indre verdener igennem smidige bevægelser, alle sammen fastlåst inde i rummets rammer.

De fem film er bestemt værd at se i deres ambition efter at kombinere isolationens kvælende indvirkning med deres ekspressive sort-hvid univers.

Kraniebrud

Sted: Hjemmeside. Tid: Når du vil. Mønt: Gratis

Hvis du gerne vil kloge dig lidt og få en kondenseret opsummering af et aktuelt emne – alt sammen præsenteret med viden og perspektiv – kan Folkeuniversitetet hjælpe dig med deres podcastprogram ‘Kraniebrud’.

Emner, som strækker sig fra søvn, præsidentvalget i USA, angst, vulkaner, neanderthalere, venskaber og hukommelsen bliver taget under kærlig behandling på Radio4: Jeg kan anbefale emnet Prisen på et liv, som giver fine perspektiver på et menneskes værd i denne coronatid.

Fredag

Kulissen – En podcast om Aarhus Teater// Foto: Aarhus Teater

KRÆS’ Festivalspot – Spot Festival 

Sted: Hjemmeside. Tid: Hvornår du vil. Mønt: Gratis

Det er vist ikke gået nogens næse forbi, at dette års SPOT Festival blev nødt til at blive udskudt til næste år. Det gav et stik i hjertet på alle musikelskere – men også folkene bag musikfestivalen. Særudgaven af KRÆS kaster et længselfyldt blik efter dette års forbigåede SPOT Festival; Sammen med musiknørden Carsten Holm, musikeren Lydmor aka. Jenny Rossander og Gunnar K. Madsen, daglig leder af sekretariatet for Dansk Rock Samråd (ROSA) gennemgår vært Maja Hald SPOT festivalens kendetegn, betydning og de mest opsigtsvækkende navne på årets plakat.

Kulissen: En podcast om Aarhus Teater – Nanna Cecilie Bang

Sted: Aarhus Teaters podcast. Tid: Når du vil. Mønt: Gratis

Aarhus Teater har sin helt egen podcast – og som titlen peger hen imod – kan man få indblik i teknikrummet for alle forestillingerne, som finder sted på de skrå brædder.

Dette års huskunstner tilknyttet Aarhus Teater, Nanna Cecilie Bang, som stod bag forestillingen Manifest for Skrøbelige Autoriteter, sætter ord på den mærkværdige tid, vi alle befinder os i nu, med en ny tekst, som du kan høre via linket.

Lørdag

Alt er umuligt // Foto: Aarhus Teater

Alt er umuligt – Aarhus Teater

Sted: Online på alterumuligt.com. Kl. 20:00. Mønt: Gratis

Og når du har lyttet til Nanna Cecilie Bang i Kulissen, kan du meget oplagt klikke dig forbi alterumuligt.com kl. 20:00 fra Aarhus Teaters hjemmeside, hvor hendes nyeste forestilling Alt er Umuligt får urpremiere på en lidt atypisk måde: seks skuespillere medvirker i samme forestilling adskilt på seks forskellige steder i Aarhus.

Nanna Cecilie Bangs tekst Alt er Umuligt  danner rammen for både en forestilling, en live-film, en hjemmelavet musikvideo, et håbefuldt forsøg på at iscenesætte nogle drømme og fantasier om alt det, som er umuligt. Det er ensomme isolerede unge mennesker som rækker ud efter en anden at elske eller en mening med at være til.

Det bliver spændende, at se hvordan det bliver afviklet, så tjek det ud!

Digtfix – Det Lilla Rum

Sted: På Det Lilla Rums Youtube-kanal. Kl. Når det passer dig. Mønt: Gratis

Litteraturen, ligesom alle de andre kunstarter, har trænge kår for tiden. Den lille feministiske boghandler i København – Det Lilla Rum – har i løbet af den seneste tid budt på ugentlige forfatteroplæsninger med navne såsom Maja Lee Langvad, Mette Moestrup, Jonas Eika og Kristina Stoltz, for blot at nævne få kendte ansigter.

Klik dig forbi Det Lilla Rums Youtubekanal, hvor de har samlet alle oplæsninger til lidt litterær berigelse.

Søndag

Moesgaard Museum // Foto: Moesgaard Museum

Ekko Shortlist

Sted: På Ekkos hjemmeside. Kl. Når det passer dig. Mønt: Gratis

Nogen gange har man lyst til at se lidt film – og om noget er kortfilmsformatet et sted, hvor man kan få oplevelser for alle pengene. Her skal idé, koncept, dialog og vibe være til at føle fra starten – og man kan godt være sig selv forundt med gode og interessante filmoplevelser i disse dage. Helt gratis og kvit og frit lader det sig gøre med Filmmagasinet Ekkos shortliste – de nyeste danske kortfilm med vidt forskelligt filmiske udtryk og handlinger. Klik forbi og få dig én på opleveren!

Aarhus Strygerkvartet – Moesgaard Museum

Sted: Moesgaard Museums Facebook. Tid: Når det passer dig. Mønt: Gratis

Moesgaard Museum tripper sammen med resten af landets museer for at få lov at åbne igen. I mellemtiden kan man jo passende invitere klassiske musikere ind til den nuværende Pompeji-udstilling og få dem til at spille i rammerne af det antikke Romerrige. Kvartetten ‘Artos’ spiller Samuel Barbers ‘Adagio for Strings’ fra 1936, som er inspireret af den romerske digter Virgils digt ‘Georgica’ fra år 29 f.Kr.

Som inspiration kan man jo altid købe billet til udstillingen, når den store genåbning finder sted og invitere en ven, kæreste eller yndlingsfamiliemedlem med til en hyggelig tur lige her.

Pas på jer selv indtil da!

//Coverbillede: Erica Wyrdling