cropped-VINK-logo-sort.png

Venner! Det er den tid på ugen. VINKaarhus har samlet en håndfuld begivenheder, der hjælper med at bringe weekenden nærmere, og de begynder allerede imorgen! Biografture, aktivistiske kunstprojekter, fredagsfest og danseforestillinger. Noget for enhver – læs med i weekendguiden nedenfor!

 

Torsdag

Ristende rim, vilde vendinger og svedige punchlines. Ord-duel i studenterhuster torsdag kl. 20:00 // Foto: Studenterhuset Aarhus

 

Slam-dunk med ordspil i Studenterhuset

Sted: Studenterhus Aarhus  Kl.: 20:00  Mønt: 30 kr.

I Studenterhusets Café torsdag den 28. bliver slam-sæsonen rappet igang med årets første åbne slam-konkurrence.

Studenterhus Aarhus skriver følgende: “Det bliver en festlig aften – dygtige slammere skruer op for poesien og Århus’ dejligste slam-publikum uddeler pointene!”

Der vil være 10 digtende deltagere, teksterne er selvskrevet og en løbetid på tre minutter og 20 sekunder. Publikum sidder med fem dommertavler og tildeler de optrædende point fra 0-10.

Fejr din lille-fredag med alt fra et godt grin til en dyb alvor eller et unaturligt smukt ordspil. Uforudsigelighedens aften!

..

Koncert: Emergenza musikfestival på Radar

Sted: Radar  Kl.: 19:00  Mønt: 120 kr. 

Emergenza Music Festival er en årlig musikkonkurrence i Aarhus, hvor upcoming musiknavne stikker hovedet over overfladen og lader sin lyd høre blandt dommere. Det er Danmarks og Europas største musikkonkurrence og finder sted i storbyer i Europa, Australien, Rusland, Japan og Nordamerika. På Radar kan du på lørdag opleve fede livekoncerter i indledende runde #2. Den sprøde Aarhus-gruppe Total Hip Replacement kom i 2014 på trejdepladsen i konkurrencen.

 

Fredag

De savnede regnbuer der fredag den 1. igen står klar med pulserende bastoner, røgmaskiner og god stemning //Foto: FB-event

 

Double Rainbow House Party

Sted: A-huset, Institut for X  Kl.: 22:00 – 03:00  Mønt: 60 kr.

A-huset lægger hjem til en forårsvelkomningsfest til alle house og danseglade aarhusianere, der savner tiderne med Double Rainbow og vil hylde det stadigt stående Institut for X. Tonerne bliver lagt af Berlin/københavner-based DJ og producer duo Vincent Birk, der, udover at have kørt events på klubber i København, også har sat ild til house og techno på diverse klubber i Berlin igennem deres eventplatform Økologi. De serverer en blanding af old school og minimalistisk house. Så tag hurtigbrillen på med infrarød shading, dine venner under armen og bounce foråret ind i ægte soft Berghain-stil. Der vil desuden også være gratis øl mellem kl. 22 og 23. Vi ses dernede!

 

Festelavn i UKH – Kalder alle udklædningsglade unge mennesker

Sted: Knudrisgade 5  Kl.: 16:00-23:30  Mønt: Gratis

Savner du også at erobre kongekronen, eller har du frustrationer, der skal ud, så afholder Ungdomskulturhuset fastelavnsfest på fredag, hvor de byder på gøgleri, katten af tønden og massere af hygge. Der vil være gratis kaffe og mulighed for køb af billige øl og sodavand i baren. Derudover er der aftensmad kl. 19. Hen af aftenen skiftes tønderne ud med neonfyldte strobelys og bang-lyde med svedige dansehits, når der tændes op for et lit floor.

 

Håndaftryk, ler og gode intentioner

Sted: Aarhus Street Food  Kl.: 17:00 – 18:00  Mønt: Gratis

Organisationen UAC  (Useful Art for Communities) laver fredag og lørdag event på Aarhus Street Food, hvor det er muligt for aarhusianere bogstaveligt talt at sætte deres aftryk i byen. Workshoppen sætter fokus på ligestilling uafhængigt deres baggrund, køn, etnicitet, politiske holdninger og religion. Kunstprojektet skal være med til at opfordre folk til at være med til at at skabe fremtiden og mulighederne for deres by.

På deres facebooksside skriver de blandt andet, at deres mission er: “Recognize and symbolize the existence of a human being, above the particularity of the person, as an abstraction that arises from the equality of human rights.”

Har man været med før, vil man måske være heldig at finde sit håndtryk blandt håndtrykkene fra sidste event tilbage i sommeren 2018.

 

Lørdag

Øjebliksbillede fra danseforestillingen Elsker dig for evigt. Et inderligt og visuelt magisk stykke. Kan ses lørdag i musikhuset //Foto: Børsen

 

Bagagerumsmarked på godsbanen

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3  Kl.: 10.30-15.00  Mønt: Gratis (obs på booking af stand)

De store sorte sække med for små bukser og kjolen der aldrig bliver brugt kan lørdag den 2. marts claime-sit-space til kæmpe bagagerumsmarked på Godsbanen, hvor private har mulighed for at sælge ud af gemmerne, overskudslageret eller de hjemmelavede vanter. Gør et fund, tjen nogle bobs eller lad lørdagsgåturen svinge forbi togenes kirkegård.

Tilmelding sker til Ole S. Rask på 28344878.

..

Elsker dig for evigt <3

Sted: Musikhuset Aarhus  Kl.: 20:00  Mønt: 297-375 kr.

Det er sidst på måneden, og der er måske genklang i pungen. Men skulle der gemme sig et stykke grønt papir dernede et sted, kan det kun anbefales at tage ind og se danseudgaven af Susanne Biers mesterværk af en film fra 2002 om det unge, smukke og forelskede par, Joakim og Cecilie, der på kort tid mister grebet i livet, da Joakim udsættes for en forfærdelig ulykke. Det er en fortælling om en tragisk historie, som alligevel trådes sammen af kærlighedsstærke bånd – mellem familie, i passion og erotikken i et utroskab – og ikke mindst den urkærlighed som kommer til udtryk, når vi mister og savner. I denne forestilling levere seks dansere og et barn en poetisk visuel fremstilling af de forskellige karakterer, og hvordan de krydser deres veje. Vores alles Swan Lee gudinde Pernille Rosendahl leverer musikken gennem hele stykket, og publikum vil opleve en stærk og sublim forenelighed mellem elementer helt fra scenografi til kostumedesign til lys til video.

Sig ikke du ikke sad med en klump i maven og ønskede, han bare aldrig havde trådt ud af bilen den lørdag morgen, og sig ikke at det ikke er én af år 2000s bedste bud på en film om livets sårbarhed.

..

Søndag

Søndagen byder på film og popcorn. Både Øst for Paradis og Dokk1 arrangere filmevents der spæder lidt op i den ellers sædvanlige netflix-dag. //Foto: Giphy

 

Søndag i Paradis: Min nabo Totoro 

Sted: Øst for paradis  Kl.: 11:00  Mønt: 150 kr. 

Den første søndag i måneden inviterer Øst for Paradis til Søndag i Paradis, hvor du kan nyde en lækker brunch og en skøn filmperle, som Paradis har valgt for dig. Denne søndag står den anerkendte filmskaber Hayao Miyazaki for skud, når hans animationsfilm Min nabo Totoro vises på det hvide lærred. Filmen har H.C. Andersen vibes, da den både er hyldet som en animationsfilm for både børn og voksne.

Plej tømmermændene, nyd fridagen eller udfyld søndagsvakummet med en tur i de røde sæder.

 

Filmvisning: Nervepirrende dansk drama blandt bøger og gamle arkiver

Sted: Lille sal, Dokk1  Kl.: 14:00-15:30  Mønt: Gratis

Hvis du som vil undgå at gøre som jeg og bruge 49 kroner på blockbuster, kan du på søndag se eller gense debutanten Gustav Mullers nervepirrende spændingsfilm af et mesterværk, Den Skyldige, for gratis penge i lille sal på Dokk1. Jakob Cedergren spiller den altdominerende hovedrolle som politibetjenten Asger, der står overfor udfordringer, som for alvor sætter etik på spidsen. Især ét bestemt opkald vokser sig til en skræmmende forbrydelse, og filmen sætter skarpt på den klaustrofobiske fornemmelse og ansvarstunge byrde, der ligger på de mennesker i uniformer, der skal passe på os.