WEEKENDGUIDEN – UGE 8

WEEKENDGUIDEN – UGE 8

Vinterferien er ovre, men det betyder ikke, at der ikke er fede oplevelser i vente midt i februars kulde og mørke. Oplev en smartphone-symfoni, lær at fermentere dine egne grøntsager eller jam dig gennem fredagen til dope R’n’B-rytmer. VINK har samlet en weekendguide til dig, som gør årets ottende uge mindeværdig.

 

Torsdag

Nye teaterforestillinger på Katapult

Oplev moderne teater fra årets QuongaFest på Katapult //Foto: Facebook begivenhed.

Teaterforestillinger på Katapult – Botanikeren + Terminal Tulip. 22.-24. februar

Sted: Skovgaardsgade 3. Kl.: 20.00 – 21.20. Mønt: 130 kr. (Studerende 70 kr., unge u. 25 år 60 kr.)

Teater Katapult har plukket to af de allerbedste bidrag fra vækstlagsfestivalen QuongaFest 2017, som du begge får lov at se, hvis du kommer på disse dage. Botanikeren er en forestilling om en kvinde, som kæmper mod sin egen afsløring, og det skulle eftersigende være både ækelt, grotesk og grusomt. Terminal Tulip er derimod en ærlig undersøgelse af den søgen, som følger med enhver tilværelse. En søgen væk fra den leverpostejsfarvede mængde. Eller en søgen mod selv samme.

 

Lær at fermentere dine egne vintergrøntsager

Sted: VIA CAMPUS NORD Hedeager 2. Kl.: 17.00 – 19.00. Mønt: Gratis.

Er du helt vild med fermenterede grøntsager? Du ved kimchi, surkål og den slags. Ellers kan du blive det her og endda lære at lave det selv, når Stine Stampe og Cecilie Lambertsen fra VIA holder workshop om fermentering. Medbring dine egne tre patentglas på max. 1/2 liter, så har pigerne grøntsager klar.

 

DIEM Elektro: Pocket Electronic Symphony

Sted: Musikhuset Aarhus, Thomas Jensen Allé 2. Kl.: 20.00 – 22.00. Mønt: Gratis.

Andreja Andric, en serbisk artist, har komponeret en smartphone-symfoni ved at kreere et software, der der kan danne lyd og sammensætte toner som et instrument. Symfonien giver ifølge kunsteren lyd til den mobile tidsalder og indeholder både dramatiske klimakser og forventningsfulde, beroligende passager. Andreja Andric beskriver sin symfoni som passioneret, dramatisk og som storladent i sit udtryk. Lyder syret. Og fedt.

 

Fredag

Jam til R'n'B på Gyngen

På Gyngen kan du varme fredagens fest op med sprød R’n’B-jam //Foto: Facebook begivenhed.

URBAN JAM på Frontsession

Sted: Gyngen, Mejlgade 53. Kl.: 12.30 – 15.00. Mønt: Gratis.

Så er der jamsession på Gyngen, og alle kan være med! Lev din indre R’n’B-diva ud eller smid et par bars til freestyle rap. Der bliver jammet over alt fra Beyoncé, Drake, Lauryn Hill til Rihanna og Eminem, så der er garanti for en eftermiddag med fede beats, der får din fredag til at starte på toppen.

 

Vild med ORD – Aarhus Litteraturfestival 2018. 23. – 24. februar

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3. Kl.: 19.30 – 22.30. Mønt: 100 kr.

Den aarhusianske litteraturfestival fejrer 10-årsjubilæum med et væld af spændende foredrag om de der finurlige tingester, som har det med at komme ud ad munden, ud ad kroppen som klaprende fingre på tastaturet eller på et stykke papir. ORD. Deltag f.eks. i den store litteraturquiz med Adrian Hughes, et musisk foredrag om Tove Ditlevsen og vær med til morgenyoga lørdag blandet med ord og musik. Det er balsam krop og sind.

 

Stjerneforevisninger på Ole Rømer-Observatoriet

Sted: Observatorievejen 1. Kl.: 19.00 – 21.00. Mønt: 25 kr. 

Hvis du er fascineret af det store tomrum derude, så er en stjerneforevisning på Ole Rømer-Observatoriet måske noget for dig. Vi kan ligeså godt få det bedste ud af de mørke måneder og nyde den smukke stjernehimmel, der står klart over os så mange timer i døgnet. Men skynd dig. Der er kun 25 pladser om dagen pr. forevisning.

 

MONTI // Release Party // Sway

Sted: Sway. Kl.: 20.00 – 03.00. Mønt: Gratis.

Aarhusianske MONTI udgiver denne fredag en ny musikvideo og to nye singler. Derfor inviterer de til et brag af en releasefest, hvor du bl.a. kan opleve det fremadstormende hiphop-act live. Så sving forbi Sway på fredag, drik en øl og hør hvor lækkert Aarhus-hiphop anno 2018 kan lyde.

 

Lørdag

Designermarked

Gør et smukt kup og støt byens lokale designere//Foto: Facebook begivenhed.

Aarhus Makers Pop-up Market

Sted: BART, Skolegade 23. Kl.: 12.00 – 17.00. Mønt: Gratis entré.

En række af Aarhus’ talentfulde kunsthåndværkere, designere og kunstnere holder marked og sælger originale produkter inden for tøj, interiør-accessories, tryk, fotokunst, tekstiler og meget mere. I løbet af dagen kan du også deltage i kreative workshops, hvor du kan lave din egen farverige notesbog eller lave flotte smykker af genbrugslæder. Workshops koster 50 kr.

 

SPARK Festival ’18. 23. – 25. februar

Sted: Radar, Skovgaardsgade 3. Kl.: 19.00 – 01.00. Mønt: 60 kr.

SPARK Festival sætter weekenden igennem fokus på elektronisk musik og byder folk ind i varmen på Radar til en aften spækket med elektronisk musik og elektrisk stemning, når fem upcoming artister demonstrerer genrens potentiale. Oplev bl.a. Blondage, KLIPO og Kara Moon.

 

Salsa Boyz 3-year anniversary 

Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 9. Kl.: 19.30 – 00.00. Mønt: 50 kr.

Har du salsarytmer i kroppen, eller vil du gerne have det, er den her begivenhed den oplagte mulighed for at leve drømmen om lækre rytmer, sensuelle moves og lækre drinks ud! For 50 kr. tages du under kyndige vinger ud i salsaens verden af to cubanske dansere, der giver en times undervisning, og så får du desuden en cocktail oveni hatten. Det løsner ligesom lidt op i hofterne.

 

Søndag

Se dokumentarfilm på Dokk1

Se en god dokumentarfilm på Dokk1 //Foto: Facebook begivenhed.

Søndagsdokumentar på Dokk1 om Sovjet og De Olympiske Lege

Sted: Dokk1 – Hjørnet. Kl.: 14.00 – 15.45. Mønt: Gratis.

Vanen tro vises der en god dokumentar på Dokk1 hver søndag, og på denne dag rundes olympiaden af med dokumentaren Red Army. Filmen handler om Sovjetunionen som et af de mest succesrige dynastier i sportshistorien, mens den zoomer in på Den Røde Hærs ishockeyhold. Filmen undersøger, hvordan sport afspejler sociale og kulturelle bevægelser og parallellerne mellem den Røde Hær samt holdets og Sovjetunionens opståen og fald.

 

Chess&Chai på Café Mellemfolk

Sted: Vestergade 69. Kl.: 12.00 – 15.00. Mønt: Gratis.

Tag en pause fra den travle verden og tag til Chess&Chai på Café Mellemfolk, hvor der bliver spillet skak og drukket lækker te på livet løs. Har du ikke prøvet at spille skak før, er der lynintro fra kl. 12.15, og ellers står eftermiddagen bare på chai-te, hjemmelavet kage og hjernegymnastik.

 

God weekend

// Dorthe Marie

Skriv en kommentar