WEEKENDGUIDEN – UGE 6

WEEKENDGUIDEN – UGE 6

Det nye semester er skyllet ind over de fleste for alvor. Bare fordi læsningen eller arbejdet kalder, er det selvfølgelig ingen undskyldning for ikke at tage tid ud af kalenderen og få en på opleveren i den kommende weekend. Derfor får du her VINKs Weekendguide for uge 6 helt frisk fra trykken. 

 

TORSDAG

//Foto: Facebook begivenhed

Night Terrors film festival – Aarhus 2018

Sted: Slagtehal 3 (Mejlgade 50, kld.). Kl: 19.30 – 23.00. Mønt: 50 kr. (35 for medlemmer).

Et godt gys går aldrig af mode, og derfor vender Night Terrors Film Festival igen tilbage til Aarhus i 2018. Filmvisningerne foregår i de meget passende rammer på Slagtehal3 i Mejlgade.

 

Vinterjazz Festival 2. – 25 Februar

Sted: Aarhus m.m. Kl: Se enkelte koncertbegivenheder. Mønt: Se enkelte koncertbegivenheder.

Skal øregangen stimuleres af lækre toner i den kommende weekend, så byder Aarhus på masser af Jazzoplevelser, når den landsdækkende Vinterjazz Festival går i fuld gang. Godsbanen, HeadQuarters og Kunsthal Aarhus er blot nogle af de steder, der byder publikum op til jazzede koncerter i Aarhus. En liste over koncerter og spillesteder finder du på Jazz.dk.

 

FREDAG

Brætspilscafé Fredensgade 9. – 11. Februar

Sted: Brætspilscaféen Fredensgade. Kl. 12.00. Mønt: Gratis.

Er man interesseret i at starte weekenden ud med vennerne i fredelige og hyggelige rammer, så byder Aarhus nye brætspilscafé på gratis leje af brætspil hele weekenden. Konceptet er det samme, som de fleste måske kender det fra Brætspilscaféen i Vestergade, og som noget nyt må du tage din egen mad med ind på caféen.

 

Liquid Fridays

Sted: Bart (Skolegade). Kl: 16.00 – 20.00. Mønt: Gratis entré (et glas bobler til de hurtige).

Hælder man til en lidt mere up-tempo fredag, er Liquid Fridays klar med deres første begivenhed i 2018. På fredag foregår festlighederne på Bart i Skolegade, der denne aften huser både DJ og et glas gratis bobler til de første 50 deltagende gæster.

 

Melodi Grand Prix på Gbar

Sted: Gbar (Skolegade). Kl: 19.00. Mønt: Gratis indtil midnat.

Lyder Bart en anelse for art, så arrangerer Gbar et Melodi Grand Prix event i festlige rammer samme aften. Billige øl i baren, dobbelt op på alle cocktails og Dansk Grand Prix på storskærm – what’s not to like?

 

LØRDAG

//Foto: Facebook begivenhed

DIY Værksted på Insitut for (X)

Sted: Institut for (X) // Godsbanen. Kl: 12.00 – 18.00. Mønt: Gratis. 

Kribler det i fingrene for at få muligheden for at bygge en trækasse til opbevaring af dine ting, designe dit helt særegne lædervedhæng til nøglebundet, eller måske få gang i potteplantningen allerede nu? GRO SELV er klar med et event, hvor du kan få lov til at arbejde med forskellige genbrugsmaterialer på værkstedet og drikke en kop varm kakao med ligesindede gør-det-selv entusiaster.

The Disaster Artist

Sted: Øst for Paradis. Kl: 17.00 – 19.00. Mønt: 95.

Er du til sjove og helt exceptionelt tåkrummende filmoplevelser, så er Øst for Paradis klar med en filmvisning af The Disaster Artist fra 2017. Filmen er baseret på Greg Sesteros roman af samme navn om Tommy Wiseau, der er instruktøren bag kultklasikkeren The Room. Efter filmvisningen vil der være en Q&A med Elias Eliot, der både har været konsulent på Greg Sesteros roman, og som yderligere har sørget for, at den originale film er blevet spredt ud til et dansk publikum.

 

 

SØNDAG

//Foto: Facebook begivenhed

Aarhus Feminist Reading Group

Sted: Kvindemuseet. Kl: 14.00 – 16. 00. Mønt: Gratis.

Er du interesseret i at undersøge de litterære og akademiske grene indenfor feminismen, så er Aarhus’ Feminist Reading Group helt oplagt. På søndag læser og diskuterer gruppen Chandra Talpade Mohantys essay Under Western Eyes: Feminist Scholarship and Colonial Discourses. Har du for travlt til at presse  læsningen af Mohanty ind i dit spækkede weekendprogram, så frygt ej, for du er mere end velkommen alligevel!

 

Søndagsdokumentar

Sted: Dokk1. Kl. 14.00 – 15.45. Mønt: Gratis. 

Dokk1 er igen tilbage med deres ugentlige søndagsdokumentar. Denne søndag vises dokumentaren Salute, som fortæller historien om et berømt billede fra de olympiske lege i 1968 af atleterne Tommie Smith, John Carlos og Peter Norman, der blev et varigt symbol på den amerikanske borgerrettighedskamp. Tag din ven under armen og nyd filmen i godt selskab og i anderledes rammer.

 

God Weekend!

// Rasmus

Skriv en kommentar