De sidste dage har Aarhus været præget af tomme gader og emmet af den særlige limbo-fornemmelse, der kendetegner tiden mellem jul og nytår. Ja… vi venter og slår måske stadig mave efter julestrabadserne, sidder på arbejdspladsen og udskyder opgaver til næste år eller forsøger at indhente den eksamensskrivning man forsømte i juledagene. Har du brug for noget af fylde limbodagene ud med eller en guidende hånd til nytårsforberedelserne? – så læs med herunder!

TORSDAG

STED: Mikkeller Bar, Jægergårdsgade 61 ▰ KL.: 18.30 ▰ MØNT: 75,-

På torsdag kan du nyde et godt slag nytårsbingo på Mikkeller Bar. Her vil du have mulighed for at vinde en masse præmier og sidegevinster i et fornemt selskab bestående af lækre specialøl og aftenens værter Nele og Kristian. 

Så hvis du hverken fik mandelgaven og/eller fik stjålet alle dine gaver til pakkeleg, så kom og gør revanche torsdag kl. 18.30 på Mikkeller Bar!

Mikkeller Bar Nytårsbingo
Nytårsbingo // MIKKELLER BAR AARHUS

FREDAG

STED: Dokk1 ▰ KL.: Hele dagen ▰ MØNT: Gratis

Julen varer længe, koster mange penge – og det bliver ikke ligefrem bedre af, at den i år måtte fejres i en tid med energikrise og buldrende inflation. Heldigvis er der både hjælp at hente og give på Dokk1. Her er 8 portrætter af 4 unge og 4 ældre, der giver deres tips til at få økonomien til at slå til i krisetider.

 

Om begivenheden skriver arrangørerne, at høje prisstigninger ikke er “noget nyt og forskellige generationer går til krisen med forskellige livserfaringer og holdninger”. Måske der er nogle tips, du kan bruge, og ikke desto mindre har du også selv mulighed for at komme med et sparetip på et ‘sparekort’ og tilføje det til udstillingen.

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Glass-Onion
Billede // Netflix

STED: Din sofa ▰ KL.: Når end du lyster ▰ MØNT: Abbonement

Tag dig en slapper og lad op til nytårsdag med en god, underholdende og velkonstrueret krimi i selskab med Daniel Craig som detektiv Benoit Blanc.

I Glass Onion performes det mangefacetterede og twist-fyldte plot af en håndfuld velspillede og finurlige karakterer. Ligesom den første KnivesOut-film, er den gode fortælling krydret med en god sjat humor. Alt i alt er Glass Onion ganske enkelt den perfekte fredagsfilm.

Og hvis du nu ikke har set den første film i franchisen, så frygt ej: man behøver slet ikke have set den første for at kunne se denne (selvom den helt sikkert også er et kæmpe kig værd).

LØRDAG aka. NYTÅRSDAG/AFTEN

Husk nu forhulan at købe snacks til dagen derpå

STED: Lidl, Rema 1000, Coop 365, Aldi, Netto ▰ KL.: Inden lukketid (se nedenunder) ▰ MØNT: Så meget du tillader dig selv

En klassisk brøler er, at man vågner d. 1. januar til et tomt køleskab, en rumlende mave og et energiunderskud, der gør en tur ned i det nærmeste supermarked til en komplet umulighed. Og hvis man endelig får hevet sig selv derned, så har man selvfølgelig glemt, at de fleste butikker holder lukket. For at redde dig fra denne uoverkommelige situation, har jeg har scannet 5 tilbudsaviser for snacks, færdigretter og drikkelse, som du med fordel kan rende ned og købe inden 1. januar.

Lidl (lukker kl. 22.00): Flødekartofler 20 kr. (800 g) , 30 Mini butterdejssnacks 25 kr. (363 g), Kyllinge-snackboks 65 kr. (1 kg.).

Coop 365 (lukker kl. 16.00)Crispy Chicken Hot Wings 30 kr. (500 g), Kims Chips 10 kr., Coca Cola el. Coca Cola Zero 9 kr. ekskl. pant (1,5 l).

Rema 1000 (lukker kl. 15.00): Flødeis 25 kr. (750 g, flere varianter) , Økologiske focaccier 10 kr. (280 g, flere varianter), Tærte med skinke og porrer 20 kr. (300 g).

Aldi (lukker kl. 15.00): Haribo Slikposer 30 kr. (375 g, flere varianter), Biksemad 22 kr. (600 g), Cocio 10 kr.

Netto (lukker kl. 22.00): Kyllinge-nuggets 15 kr. (400g), Belgiske vafler m. chokolade 12 kr. (325 g), Premieur pizza 25 kr. (350-392 g, flere varianter).

Minglr
Facebook coverbillede // MINGLR FOR SINGLER

STED: Godsbanen ▰ KL.: 17.30 (el. 21.00 hvis man køber billet uden mad) ▰ MØNT: 1795,- for helaftensbillet med mad / 495,- for billet uden mad

I samarbejde med Spiselauget Godsbanen har Minglr stablet et brag af en nytårsfest for singler sammen. Så er du single, i alderen 25-58 og klar på en fest, hvor det eneste du skal tænke på, er hvad for noget tøj du skal have på, så køb din billet her

 

For en helaftensbillet får du en lækker tre-retters-menu samt fri øl, vin og vand under maden. Senere på aftenen vil der være DJ og live-band, så der er rig mulighed for at tjekke dine nye bekendtskabers moves ud – og naturligvis vise hvad du selv kan på et dansegulv. Foretrækker du at spise hjemmefra og joine festen fra kl. 21.00, så køb en festbillet for 495,-.

STED: Ishuset, Marienlund, Risskov ▰ KL.: 10.00-11.30 ▰ MØNT: gratis

Ovenpå en række dage med en masse tung julemad, sofahygge og julefilm kan man hurtigt komme til at opleve verden i slowmotion. Har man brug for at blive frisket lidt op inden lørdagens nytårsfest, så tag til Champagnegalop og kransekage – arrangeret af RunningWild og RunningNow. Mød op kl. 10.00 foran Ishuset ved Marienlund og meld dig på dén af de 7 tempogrupper, der passer dig. Efter turen venter dig en lækker gulerod i form af kransekage og champagne i selskab med de andre løbere – sikken en fornem start på nytårsaftensdag!

SØNDAG

Slap af...

STED: Hvor du slapper bedst af ▰ KL.: Hele dagen ▰ MØNT: “Gratis”

1. januar kan man godt risikere, at man finder det uoverskueligt bare at finde noget flimmer, man kan halvt-se-halvt-sove-til i løbet af dagen. Om du er den heldige indehaver af den store tv-pakke, eller må nøjes med at streame DRTV, har jeg fundet godter til din sofa-dag.

Pretty Woman – DR1 kl. 15.35

  • En klassisk rom-com du sandsynligvis har set før – lige til at spise på en træt 1. januar.

Harry Potter and the Deathly Hallows (del 1 og 2) – TV3 kl. 17.05

  • Harry Potter-film er altid værd at følge med i. Det kan godt være lidt svært på en dag som 1. januar, men så er det heldigt, at film på TV3 er spækket med reklamepauser, hvor man lige kan få en lille øjenhviler.

Rush Hour 3 – TV2 kl. 23.05 

  • Er du somehow stadig vågen eller mangler noget, du kan have kørende, mens du sætter TVets sleep-timer til ved 23-tiden, så rund dagen af med jokes-crackende og røv-sparkende Chris Tucker og Jackie Chan.

...og æd noget lækkert

STED: En sofa somewhere ▰ KL.: Når du er sulten ▰ MØNT: Efter appetit

Du læste Weekendguiden, du så tippet om at købe lækkerier ind til dagen derpå, men blev fuldstændig caught op i at rode garderoben igennem efter det perfekte nytårs-outfit. Nå… Det er heldigvis ikke for sent at gøre det nemme og få maden lavet og eventuelt leveret. Der er uendeligt meget at vælge imellem, så her får du mine tre personlige favoritter til at gøre processen mere overskuelig.

1: Bestil en ‘Bangkok’ (nummer 1) hos Wok This Way m. ris, kylling, grøntsager og karrysovs. Hvis du er mere til vegetarisk, er der også rigtig gode muligheder for at mixe sin egen lækre box med restaurantens store grøntsagsudvalg.

2: Er du mere til klassisk junk, så forkæl dig med en Boom Burger menu fra Burger Boom – og husk nu dippen!

3: Hvis du har mod på selv at hente maden, så vil jeg klart anbefale dig at tage en smut forbi Sunshine Sandwich Bar på Nørregade 22. På dette fuldkomment formidable sted, finder du min personlige favorit sandwich: en nummer 3 med bl.a. chorizo og nachos m. smeltet cheddar i urtebrød. Velbekomme!

Coverbillede // VINKAarhus