Weekendguiden – Uge 52

Weekendguiden – Uge 52

De kommende dage er for mange de mest hjertevarme og hyggelige dage på året. Juleaften venter forude, og efterfølgende venter der et par tiltrængte juleferiedage. Det bliver selvfølgelig en lidt anderledes jul i år på grund af de skrappe Corona-restriktioner. Hos VINK har vi dog gjort vores bedste for at give dig en fremragende weekendguide til juleferien. Kig på de kommende dages begivenheder og se, hvordan du fortsat kan få nogle dejlige oplevelser med dine nærmeste i den kommende weekend!

Torsdag

Juletræet lyser flot op i Den Gamle By. // Foto: Den Gamle By

Jul i Den Gamle By

Sted: Den Gamle By Kl.: 10.00-15.00 Mønt: Gratis-75 kr.

Torsdag d.24. december har du sidste chance for at opleve en skøn udendørs jul i Den Gamle By. Stedet lukker nemlig ned for museumsafdelingen fra d.25.december til d.3.januar på grund af de nye Corona-restriktioner. Oplev en sand, traditionel julestemning når du spadserer rundt blandt de små intime huse, der er flot pyntet op med funklende julelys. Bevæg dig rundt blandt Den Gamle Bys juleboder og smag på julestemningen, eller træd ind i museets små butikker og køb de sidste julegodter til juleaften. Hvis du ikke allerede nu er i den helt rette julestemning, er du det i hvert fald efter et besøg i Den Gamle By. En bedre optakt til juleaften i Aarhus findes næppe!

Bemærk, at entrébilletter skal købes online, så skynd dig ind på deres hjemmeside for at sikre dig en billet!

Juletrail i Ry

Sted: Knøsvej 5, 8680 Ry Kl.: 08.30-ca.10.30 & 10.45-ca.12.45 Mønt: Gratis

Nu bevæger vi os godt nok lidt væk fra Aarhus, men i Ry kan du få brændt lidt kalorier af, inden du giver dig i kast med julemaden senere på dagen. Simon Grimstrup inviterer dig til en trail-løbetur rundt i de skønne naturområder, som Ry-området tilbyder. På grund af Corona er der et begrænset antal pladser, men heldigvis tilbydes der hele to ture på samme dag. Efter turen kan du fylde depoterne op med lækre småkager. Begivenheden er endda gratis, hvilket blot er endnu en grund til at komme ud i naturen og få rørt dig lidt op til juleaften.

 

Fredag

Juletur på Strøget

Sted: Strøget, Aarhus C Kl.: Når det passer dig Mønt: Gratis

Efter en veloverstået juleaften findes der intet bedre end en frisk gåtur d.25.december rundt i Aarhus midtby. Selvom de nye Corona-restriktioner har ført til en ny nedlukning af meget af bylivet, kan du stadig begive dig ud på en hyggelig spadseretur ned ad Strøget i hjertet af Midtbyen i Aarhus. Her hænger der prægtige, bølgende kæder af julelys, hvis funklende skær puster lidt ekstra julestemning i det vinterlige bybillede. Tag din nærmeste i hånden, og se Strøget lyse op i den friske december-kulde.

Park-crawl i Aarhus

Sted: De parker du har lyst til at opleve Kl.: Når det passer dig Pris: Gratis

Nu hvor vi er ved gode gåture og julemotion, kan du da også lige toppe din vandring rundt i Aarhus med en tur til et par af Aarhus’ dejlige parker. Du står med et hav af valgmuligheder, hvoriblandt der er Rådhusparken, Skanseparken, Mølleparken og Universitetsparken. Selvom det er vinter, og mange af træerne har tabt deres blade, kan du stadig nyde den friske luft og den nøgne natur, og få et tiltrængt afbræk fra juleræs og nytårsforberedelser. Fyld din termokop med Gløgg, kaffe, eller te, og tag din nærmeste med i hånden på en forfriskende parktur i vinterskønne Aarhus.

 

Lørdag

Madmekka hos Bazar Vest

Sted: Edwin Rahrs Vej 32, 8220 Aarhus Kl.: 10.00-18.00 Mønt: Gratis

I slutningen af december har man måske fået rigelig med traditionel dansk julemad efterhånden (selvom julemad selvfølgelig er pivlækkert!). Ønsker du at give dig i kast med andre kulinariske oplevelser i din juleferie end de velkendte danske juleretter, har Bazar Vest heldigvis stadig åbent for sine madmarkeder under de nye Corona-restriktioner. Når du besøger Bazar Vest, bliver din indkøbstur forvandlet til en skøn oplevelse i sig selv. Her finder du en overflod af fødevarer og kulturelle indtryk fra et hav af forskellige lande. Blandt de mere end 100 boder finder du alt fra supermarkeder og slagtere til grønthandlere og konditorer. Gør dit lørdagsindkøb til en leg, og besøg Bazar Vest!

 

I genbrugens tegn på ReUse Aarhus

Sted: Jægergårdsgade 170, 8000 Aarhus C Kl.: 12.00-17.00 Mønt: Gratis

Efter de mange juleindkøb i december kan økonomien være lidt presset, og du står måske stadig og mangler noget til lejligheden, som du ikke fik i julegave. Heldigvis for dig holder ReUse Aarhus åbent mellem jul og nytår. ReUse er en innovativ genbrugsstation beliggende på Jægergårdsgade, hvor du gratis kan komme og hente eller aflevere en masse spændende brugte ting. Det er bestemt et besøg værd, hvis du elsker genbrug, og mangler nogle fede ting til dit hjem. Brug lidt af juleferien på genbrugsjagt, og gør et gratis kup eller to!

Søndag

Tivoli Friheden er i strålende julestemning. // Foto: Tivoli Friheden

Jul i Friheden

Sted: Tivoli Friheden Kl.: 13.00-21.00 Mønt: Gratis-140 kr.

Hvis du endnu ikke er blevet træt af julen og lige har brug for et sidste fabelagtigt juleeventyr, kan du trygt tage en tur i Tivoli Friheden. Her venter dig en overdådig oplevelse, der byder på alt fra brændte mandler til klassiske æbleskiver. Alt det kan nydes til synet af tusindvis af skinnende julelys og julekugler, der pryder parkens indbydende omgivelser. Du kan blandt andet gå på opdagelse i parkens 70 meter lange lystunnel. Tunnelen består af intet mindre end 50 000 glansfulde julelys, og skaber de ideelle rammer for det perfekte julebillede. Nyd din sidste søndag i december omgivet af en helt igennem magisk julestemning!

 

Nytårshandel hos SmagFørst

Sted: Jægergårdsgade 32, 8000 Aarhus C Kl.: 10.00-18.00 Mønt: Hvad end du køber i butikken.

Udover julefejringen står endnu en højtid for døren. Året er ved at gå på hæld, og om ganske få dage kan vi fejre nytår og (endelig) sige farvel til 2020, og goddag til et forhåbentligt langt bedre 2021. Fejringen af nytåret bliver naturligvis også påvirket af Corona-restriktionerne. Det skal dog ikke afholde dig fra at købe lidt godt til ganen når nytåret skal fejres, om end i mere beskedne rammer end sædvanligt. SmagFørst er så heldig stadig at kunne holde åbent mellem jul og nytår, og det skal da udnyttes! Personalet står klar til at hjælpe dig med at finde den helt rette champagne, vin, eller øl, som du står og mangler til din nytårsaften. Kig forbi deres indbydende vinhandel, og gør et scoop! Måske du endda er heldig med at finde nogle gode tilbud!

 

Til sidst er der blot at sige: Fra alle os på VINK til alle jer skønne læsere, rigtig glædelig jul!

 

Coverbillede: // VINKaarhus

 

 

 

Skriv en kommentar