Så nåede vi til vejs ende. Det er årets sidste uge, årets sidste weekendguide. Med en overstået jul i baglommen har du lige lidt tid endnu inden nytårsaften ruller den røde løber ud på mandag og vi kan byde det nye år velkommen. Bruger du resten af 2018 i Smilets By, har vi her nogle forslag til, hvordan det kan gøres med manér.

 

Torsdag

Hip-hop fest på B-Huset // Foto: facebook-begivenhed

 

Champagne-smagning med Reduktivt x Mikkeller

Hvor? Mikkeller Bottle Shop  Hvornår? 14-19.30  Mønt: 200 kr

Vi kan ikke komme udenom det. Julen er ovre og det næste på dagsordenen er nytårets komme – og der skal selvfølgelig bobler til. Har du lidt tilovers på kistebunden efter julens udskejelser så slå vejen forbi Jægergårdsgade 59B til en smagsprøve på noget af det bedste indenfor boblende naturvin.

 

Aarhus Volume præsenterer Aarhus Tingen 2 

Hvor? B-Huset  Hvornår? 21-03  Mønt: 60 kr

Årets sidste fest i B//Huset byder på et rent hiphop-extravaganza. Er du lige kommet tilbage til Århus efter jul i provinsen, er dette en glimrende mulighed for at fejre din hjemkomst. For selvom julemad, familie og portvin har sin egen ret, er der bare også nogle ting, du kun kan få i Århus – tag selv et kig på programmet.

Fredag

Salon Jazz på Huset Carmel // Foto: facebook-begivenhed

 

En tur i Den Gamle By

Hvor? Den Gamle By  Hvornår? Kl. 10-17  Mønt: 70/135 kr

Måske har du allerede været i Den Gamle By denne december, men hvis ikke, har du nu en sidste chance for at opleve julen som den så ud da tipoldefar var dreng. Fra 1864 til 1974 viser museet hvordan julen har ændret sig gennem diverse indendørs udstillinger – men du kan selvfølgelig også nyde stemningen og de mange boder i gaderne. Museet har åbent alle dage mellem jul og nytår.

 

Salon Jazz

Hvor? Huset Carmel  Hvornår? Kl. 20.30  Mønt: Gratis

Når middagen er slut bliver lyset vanen tro dæmpet på Carmel og aftenens musikalske indslag indtager huset. Den sidste snært af julefred får lov at fylde huset denne fredag aften, så kom bare ned og sæt dig til rette, mens aftenens jazzorkester underholder.

 

Lørdag

 

Skøjtebanen ved Musikhuset er åben // Foto: facebook-begivenhed

 

Plukk udsalg

Hvor? Plantecafeen  Hvornår? Kl. 11-17  Mønt: alt efter budget

Mangler du en værtindegave til nytårsfesten? Er alle dine planter døde henover julen? Eller varmer du op til dit nytårsforsæt om endelig at holde noget grønt i live mere end en måned? Så kom ned til udsalg på Plantecafeen, hvor der er 20-40% rabat på alle planter denne lørdag.

 

En svingom på skøjtebanen

Hvor? Skøjtebanen ved Musikhuset  Hvornår? Kl. 10-17.30  Mønt: Gratis (hvis du selv tager skøjter med)

Tag en af dine kære i hånden denne lørdag og tag ned til skøjtebanen foran Musikhuset. Om du er mere Bambi end Tonya Harding på isen gør ikke så meget – så længe der er nogen til at hjælpe dig op igen. Skøjtebanen er til fri afbenyttelse, og du kan leje skøjter dernede.

Søndag

Kom til gratis koncert med Nanna Bech på ARoS // Foto: facebook-begivenhed

 

Akustisk koncert med Nanna Bech på ARoS

Hvor? ARoS (niv. 4)  Hvornår? 15-15.40  Mønt: Gratis efter betalt adgang til museet

Der er få ting der passer ligeså godt til vintermørket som Nanna Bechs dystre indie folk. De sælsomme og hjemsøgende mordballader fra det nyudgivne debutalbum “I could kill you in a thousand ways” garanterer en smuk oplevelse når hun søndag eftermiddag stiller op med et akustisk set på ARoS.

 

Et smut i Øst for Paradis

Hvor? Øst for Paradis  Hvornår? Når det passer dig  Mønt: 85-105 kr

Har du brug for en stille og rolig aften inden det for alvor er tid til nytårsfest? Så sæt dig ind i biografmørket i Øst for Paradis. Der er mange glimrende film på programmet netop nu: Skal det være dansk er der den nye Christian IV – Den sidste rejse og Lykke-Per, hvis du stadig mangler at krydse den af listen. Bohemian Rhapsody om den karismatiske Queen-forsanger Freddie Mercury kan varmt anbefales, og så kan du også stadig nå at fange Spike Lees thriller-komedie BlacKkKlansman. Det er bare med at komme afsted.

 

Under alle omstændigheder skal du ihvertfald ønskes en god weekend – og et godt nytår – fra VINKAarhus-redaktionen.