WEEKENDGUIDEN – UGE 51

WEEKENDGUIDEN – UGE 51

Vi er ved at være ved decembers klimaks, og for mange betyder det den sidste sprint i julegaveræset. Har du brug for en pause midt i gaveindpakning og konfektspisning, eller er du mere til vinter end til jul, så er weekendguiden klar til at præsentere dig for de bedste begivenheder, Aarhus kan byde på de næste par dage.

 

Torsdag

Der kommer til at være pakkeleg for alle pengene på Aarhus Brætspilscafé. // Foto: Jonas Kjærsgaard

 

Aarhus’ (nok) største pakkeleg

Sted: Aarhus Brætspilscafé. Kl.: 19.99-21.00. Mønt: 30 kr.

Trænger du til at øve dig i at slå seksere til familiens årlige julefrokost, så er Aarhus Brætspilscafé stedet. Alt, du skal gøre, er at tilmelde dig på begivenheden eller i caféen og huske en enkelt pakke. Ikke nok med, at gæsterne bringer gaver med til pakkelegen, så sørger Brætspilscaféen for flere gode sager fra bl.a. Teatret Svalegangen, Games, Tinc, med videre.

 

A Christmas Night in New Orleans

Sted: HeadQuarters. Kl.: 19.00. Mønt: 50 kr. i forsalg, 70 kr. i døren.

Årets sidste “A Night in New Orleans” på HeadQuarters bliver en mulighed for at høre de gode, gamle klassikere fra bl.a. Bing Crosby, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og Nat King Cole. Dørene åbner kl. 19.00, koncerten begynder kl. 21.00, og fra kl. 22.30 overtager HQ’s egne DJ’s – det er absolut ikke en dårlig måde at spendere lillefredag på!

 

Fredag

Indra Rios-Moore som fredag gæster Domkirken med jazz og drengekor. // Foto: Facebook-begivenhed

 

Julekoncert / Skt. Clemens drengekor og Aarhus Jazz Orchestra

Sted: Aarhus Domkirke. Kl.: 19.30-21.00. Mønt: Voksne 195 kr., børn u/18 år 150 kr.

Fredag byder på en smuk julekoncert med Aarhus Jazz Orchestra og Skt. Clemens Drengekor, hvor jazzsangerinden Indra Rios-Moore også gæster koncerten. Et nyt værk, skrevet specifikt til Aarhus Domkirke, opføres i kirken, hvor rummet og akustikken udforskes på nye måder. Mangler du lidt julestemning, så er du sikker på, at den kommer i top efter denne oplevelse!

 

B//Hus fejring. The last episode

Sted: B//huset. Kl.: 19.00-02.00. Mønt: Gratis.

Det er sidste chance for at feste i B//huset, inden det skal rives ned til fordel for arkitektskolen. Det kan man synes om, hvad man vil, men faktum er, at det skal sluttes af på en ordentlig måde. Det betyder et brag af en fest med en masse forskellig musikgenrer, kunstnere, iværksættere, etc.. Alle er velkomne! Kom og vær med til at gøre den sidste fest i B//huset til den bedste fest i B//huset!

 

Lørdag

Program for årets Glögglich på Train. // Foto: Facebook-begivenhed

 

SPACE // Solstice

Sted: Ungdomskulturhuset. Kl.: 13.00. Mønt: 30 kr.

SPACE er rummelighed, nye perspektiver og nye idéer – og til denne endagsfestival er der plads til netop dette. UKH er for kreative individer i alderen 15-25 år, hvor der er rum til at udforske ny idéer og visioner i forhold til kunst og kultur. Lørdag vil der være koncerter, kunst, foredrag, debat, dogmeteater og lækker mad. What’s not to like? Se begivenheden for et program over dagen, og kom så af sted!

 

Gløgglich 2018 – BENAL, Marvelous Mosell, Josephin Bovién.

Sted: Train. Kl.: 22.00. Mønt: 160 kr. i forsalg, 185 kr. i døren.

Dette er den attende udgave af Gløgglich, hvor der – som altid – er en kæmpe homecomingfest i Aarhus, for alle der er hjemme eller vender hjem til Aarhus julen over. Der er lidt for enhver med urbane toner ala dancehall, hip hop og god bas på Train, og et rocket og elektronisk mix på Kupé. Kom og fest med alle de andre glade aarhusianere og make that jingle bell rock!

 

Søndag

Skal du også have opfrisket dine skøjteskills? // Foto: Giphy.

 

Skøjtebanen i Musikhusparken

Sted: Musikhusparken. Kl.: 10.00-17.30. Mønt: Gratis (45 kr. for at leje skøjter)

Det er lillejuleaften, og hvad er bedre at bruge dagen på end en tur på skøjter? Har du dine egne skøjter, er det en gratis oplevelse, og ellers er det muligt at leje skøjter derhenne. Frisk dine skøjteskills op, øv dine piruetter, eller skøjt hånd-i-hånd med vinterens udkårne – ligesom på film. Der er også åbent mellem jul og nytår – åbningstiderne kan du se på deres facebook-begivenhed.

 

Skriv en kommentar