WEEKENDGUIDEN – UGE 50

WEEKENDGUIDEN – UGE 50

2021’s afslutning nærmer sig, julen er lige om hjørnet og endnu engang er VINK klar med weekendguiden til dig. Weekenden står blandt andet på social strikning og hækling, og kaffesmagning og kursus. Hvis du hellere vil læne dig tilbage og tage en slapper, så er det måske en tur i Øst for Paradis til julefilm. Og til den musikelskende læser er der både kvindekor og guitarspil på programmet. Læs videre og find lidt inspiration til hvad du kan bruge din weekend i Aarhus på!

TORSDAG

STRIK OG HÆKL MED DINE YNDLINGS KREA-VENNER

Sted: Yarnfreak Kl.: 16.00-19.00 Mønt: gratis

Strikning og hækling er blevet det nye sort for mange unge i Aarhus, og det er også til at forstå, at man gerne vil designe sit helt eget outfit. Og nu er der også noget socialt over at strikke og hækle! Yarnfreak er hoppet med på det sociale og afholder denne torsdag KnitNight. De afholder nemlig en strikke- og hæklecafé, hvor du kan tage dine bedste strikkevenner med og slå jer ned i butikken. Der vil være snacks og lidt at drikke – og rig mulighed for at dele strikkeopskrifter med hinanden. Så hvis du elsker at strikke eller hækle, så er det her lige noget for dig!

 

(U)HYGGELIG JULEFILM PÅ PARADIS

Sted: Øst for Paradis Kl.: 19.00-20.30 Mønt: 100 kr

Man kan spørge sig selv; er det overhovedet jul, før man har set The Nightmare Before Christmas? Uanset hvad dit svar er, så er det stadig en klassiker, og nu kan du se den på det store lærred igen! Øst for Paradis bringer Jack Skellington tilbage og sørger for, at du og dine bedste filmvenner kan få noget ordentlig jule(u)hygge. Hvis du ikke har set den, så er det nu, du skal – og hvis du har set den, så er det en film, man kan se igen og igen! Så køb billetten nu og nyd filmen!

 

FREDAG

INTROKURSUS TIL KAFFEENTUSIASTEN

Sted: Europa1989 Kaffe & Te Kl.: 10.00-11.30 Mønt: 99 kr

Er du også helt vild med kaffe, men ved ikke så meget om, hvordan man laver en god kop, eller hvilke bønner er de bedste? Frygt ej, for Europa1989 Kaffe & Te tager dig med på kaffesmagning! Her kan du udvide dine kaffehorisonter og lære om tingene bag at lave den bedste kop kaffe. Og som en lille bonus må du vælge en pose af deres kaffe til at tage med hjem, når kurset er slut. Som ekstra bonus er kurset også sat ned fra 249,- til sølle 99,-, hvis du følger linket i begivenheden. Så hvad venter du på?

 

SKØNSANG OG KIRKEKLANG

Sted: Skt. Johannes Kirke Kl.: 17.00 Mønt: gratis 

Igen kan man spørge sig selv; er det jul, uden man har været til en julekoncert? Nu på fredag er det hvert fald sidste mulighed for en julekoncert, hvis det er med kvindekoret Vox Mariæ. Vox Mariæ er, som de selv beskriver det, “et ambitiøst arbejdende klassisk vokalensemble for kvinder i alderen 20-35 år”. Og denne fredag afholder de årets sidste julekoncert i Skt. Johannes Kirke på Trøjborg. Den eneste adgangsbillet du skal have, er dit coronapas!

 

LØRDAG

GAMMELT TØJ TIL NYE EJERE

Sted: Hjemløs i Aarhus, Vester Allé 8 Kl.: 10.00-13.00 Mønt: alt det tøj, du har lyst til at give videre

Julen og december er også starten på de kolde vintermåneder, vi går i møde. Det kan godt blive koldt, hvis man ikke har det rette tøj. Og det er der mange hjemløse, der ikke har. Derfor har Hjemløs i Aarhus sørget for en tøjindsamling, hvor de søger en masse forskelligt til damer og herrer. De har dog nogle krav: intet beskidt eller hullet, kun tøj i god stand og nyvasket! Så tjek deres lister over hvad, de søger, ud på deres Facebook event, og tjek om du ligger inde med noget, du ikke bruger. Det er der hvert fald mange, der vil blive glade for at modtage!

 

GUITARRIFFS, GIMMICKS OG GOD MUSIK

Sted: Fairbar Kl.: 19.30 Mønt: gratis (udover de øl, du skal have selvfølgelig)

Lørdag aften står i musikkens tegn, så derfor skal du da selvfølgelig forbi Fairbar til en øl og lidt godt til ørerne! Esben Nicolaisen kommer nemlig forbi med sin guitar og spiller op til en god aften. Esben startede sit soloprojekt i 2014, da han var 17 år, og sidenhen har han forsøgt at skabe den fedest mulige live-oplevelse for publikum, og det er noget, du kan opleve denne lørdag. Så tag forbi Fairbar, få en øl, og nyd de fede toner!

 

SØNDAG

SLUTSPURT OG JULEGAVERÆS

Sted: Aarhus Kl.: 10.00-18.00 Mønt: hvad end du har lyst til at bruge

Det er sidste søndag inden juleaften, og det er ved at være tid til at få fuldstændig styr på dine julegaver. Måske mangler du lige en gave til din mor, bror eller farfar, og så er du i hus med gaverne. Og måske mangler du alle gaverne. Uanset hvad, så er søndag også dagen, hvor man kan gå igennem Aarhus’ gader, kigge på vinduer, tage i ét af byens mange storcentre, og måske få en kop gløgg undervejs. Så husk den fyldte pengepung og afsti afsted!

 

JUL, LYS OG FRIHEDEN

Sted: Tivoli Friheden Kl.: 13.00-21.00 Mønt: 140 kr

Ligesom en tur i Den Gamle By er lidt af en juletradition i Aarhus, så er en tur i Tivoli Friheden en tradition for mig! Jul i Friheden er nemlig fuld af lækkerier, julelys og ren hygge. Bare at gå igennem parken, nyde deres lystunnel, skøjtebane og juleboder er en oplevelse i sig selv, men muligheden for at prøve forlystelser er der også. Man kan nemlig også nyde synet fra oven blandt andet i Pariserhjulet. Så tag din mest julede ven under armen og nyd Frihedens goder!

 

Coverfoto: // VINKaarhus

Skriv en kommentar