WEEKENDGUIDEN – UGE 5

WEEKENDGUIDEN – UGE 5

Februar måned er skudt igang med et farvel til mundbind, coronapas og restriktioner. For mange af os betyder det et kærkomment gensyn med meget af den kultur, vi har savnet (eller har oplevet under anderledes forhold). I denne weekend er der rig mulighed for at komme ud og få slukket din kulturelle og sociale tørst, men hvis du stadig bevæger dig ud i verden med forsigtige skridt, kan du også bringe kulturen hjem i sofaens trygge havn.

Torsdag

Skriveværksted: Fortællinger fra fortovet

Sted: Dokk1 Kl.: 13-15.30 Mønt: Gratis Gemmer der sig en lille forfatter inde i dig? Måske har du en tekst, du gerne vil have andres blik på. Eller også mangler du et sidste skub for at fatte pennen. Uanset hvad du skriver, hvordan du skriver, og hvor meget du har skrevet, kan du hver torsdag deltage i skriveværkstedet på Dokk1. Der er plads til alle, og det er gratis at deltage.  

David Bowie i Paradis

Sted: Øst for Paradis Kl.: 18.30 Mønt: 110 kr. I Øst for Paradis kan du torsdag aften se science-fiction-filmen Manden, som kom ned på jorden med David Bowie i sin første hovedrolle. Jan Poulsen, Bowie-ekspert og forfatter til en biografi om selvsamme, introducerer filmen, der er baseret på en roman af samme navn fra 1963. David Bowie spiller et rumvæsen forklædt som menneske, som kommer til Jorden efter vand til sin egen planet. De mange fristelser på Jorden er dog svære for ham at undgå. Og resten må du se dig til…

Fredag

The Overview Effect

Sted: 77M3RumForKunst, Thunøgade 1A Kl.: 13-17 Mønt: Gratis Når astronauter ser vores planet udefra, oplever de et skift i bevidsthed og perspektiv. Oplevelsen er blevet beskrevet som en slags åbenbaring og en erkendelse af vores sårbarhed på Jorden. Begrebet kaldes ‘The Overview Effect’. Kunstner Anne Zidore præsenterer på sin udstilling The Overview Effect en række malerier, med hvilke hun udfordrer og fordrejer det vanlige perspektiv og dermed forsøger at skabe sin egen ‘Overview Effect’. Malerierne kan opleves på udstillingsstedet 77m3.

Lørdag

Dans til den lyse morgen!

Sted: byens forskellige barer/diskoteker/værtshuse Kl.: lige så længe du kan holde til at danse og drikke shots Mønt: hvem ved… Bylivet må igen holde åbent til den lyse morgen, så find festtøjet frem fra skabet og gør dig klar til en butyr, som du husker den. Hvis du ligesom skribenten ikke har frekventeret byens beværtninger lige så jævnligt i de sidste to år, så pas lige på! Det kan godt være, du ikke har glemt rækkefølgen af salt, citron, tequila, eller stadig føler dig som beerpong-mester indeni, men din krop skal lige kunne følge med igen 😉

Aarhus-dokumentar og takeaway

Sted: din sofa og Aarhus Street Food Kl.: 11.30-21 Mønt: 100 kr. Hvis du ikke går i byen eller bare ikke har lyst denne lørdag aften, kan du i stedet gøre klar til en hyggelig aften på sofaen. På DR1’s gratis streamingtjeneste, DRTV, kan du se dokumentaren Århus Rocks, som handler om musikscenen i 80’ernes Aarhus. Hør historien om Gnags, Thomas Helmig m.fl. Mens du ser dokumentaren kan du mæske dig i lækker mad fra Aarhus Street Food. Hos Fry’it frister de denne lørdag med Tatar & Fritter til 100 kr. Det er efter først-til-mølle-princippet. Hvis du ikke er til tatar (for hvem er ikke til fritter..?), har Aarhus Street Food et bredt udvalg af retter for enhver smag.

Søndag

Veras Market

Sted: Rå Hal, Godsbanen Kl.: 11-16 Mønt: 35 kr.

Én persons skrald er en anden persons guld… og netop noget nyt guld kan du finde på det famøse genbrugsmarked Veras Market. Her sælger 50-80 standholdere deres brugte tøj og accessories. Giv nyt liv til aflagte klude, og forkæl dig selv med lidt bæredygtig shopping.

Søndagsfilm på Dokk1

Sted: Dokk1 Kl.: 14-15.45 Mønt: Gratis

Den første søndag i hver måned vises der film på Dokk1. Både dokumentarfilm, danske og udenlandske film, nye og gamle film. Denne søndag vises der en klassiker om indonesisk martial-arts fra 2011, The Raid: Redemption. Filmen er skabt af walisiske Gareth Evans, som startede med at lave en dokumentarfilm om den indonesiske kampsport Pentjak Silat og sidenhen denne actionfilm. Om du normalt er til action eller ej, er denne film værd at give en chance – baseret på de gode anmeldelser. Og du kan jo altid snige lidt slik eller popcorn med ind til visningen. Coverbillede: // VINKaarhus

Skriv en kommentar