WG Uge 2
Nu er julen over os, og derfor er der mange gode grunde til at bruge weekenden på at julehygge! Man kan julehygge til alle weekendens begivenheder, som byder på både en punket koncert, gospelkor og en fredsommelig aftenjul. 

TORSDAG

STED: Headquarters ▰ KL.:  19.00 ▰ MØNT: 40 kroner i forsalg, 60 kroner i døren.

Er du klar til at varme op til weekenden – eller mangler du blot et sted at hoppe dig varm? Så åbner Headquarters op for dørene kl. 19.00, når Hudsult og Echo Bravo spiller kl. 20.00. Hudsult er en aarhusiansk quintet, som beskriver sig selv som kaotisk, eksplosiv – men også sårbar. Deres musik spænder i et genrefelt mellem post-punk, shoegaze og black metal. Echo Bravo er ”en blanding af post-punk, noise, freejazz og (danse) musik, med poetiske tekster om forskellige ting”. Deres live-optrædener beskrives som cirkusagtige og som et ”luksusrum for alle”. Så hvis du er til det uforudsigelige og vilde, så tag på HQ på torsdag. 

STED: DOKK1 ▰ KL.: 12-14 ▰ MØNT: fri entré

Fra den 7-9 december kan du forvandle billige og bæredygtige byt til fantastiske julegaver. Har du noget liggende derhjemme, du ikke bruger mere? En flot vase, nogle fine sko, en taske der skal videre i systemet eller noget helt fjerde? Så er DOKK1 stedet! Det foregår på Rampen midt i DOKK1. Konceptet er faktisk meget enkelt: Gi’ hvad du har og ta’ hvad du har brug for. Imens sørger DOKK1 for den helt rigtige, julehyggelige stemning. 

 

Der er enkelte undtagelser ved bytte-glæden: Mad, skønhedsprodukter, undertøj, ødelagt elektronik eller ødelagt og beskidt tøj modtages ikke. Så aflevér kun det, du selv ville blive glad for at bytte dig til. Det gør oplevelsen god for alle!

FREDAG

STED: Den Gamle By ▰ KL.: 18.00-21.00 ▰ MØNT: gratis entre for børn under 18, ellers 150 kroner.

Så tag i Den Gamle By fredag aften og bevæg dig ind i et andet juleunivers. Her kan du se på juleboder, smage på gamle juletraditioner på restaurant Gæstgivergården og snakke med alle de travle julefolk, lige fra tjenestefolk til byens borgere. Det kan være, at du bliver inspireret af de fine julepyntede hjem eller finder den næste julegave.

STED: Turkis ▰ KL.: 19.00 ▰ MØNT: 60 kroner, 75 kroner i døren

På fredag kan du på Turkis lade dig flyde ind i electronicaens alsidige univers. Her kommer du ud i alle kroge af musikgenren med navnene; den aarhusianske Kid Empera, ****&c og HYCA. Kid Empera går på 20.15, og derfra fortsætter aftenen med godt selskab af de to andre kunstnere. Kom ned i Turkis’ skønne rammer, og byd fredagen velkommen med Electronic Expressions. 

LØRDAG

STED: Salling Rooftop ▰ KL.: 14.00-15.00 ▰ MØNT:  fri éntre

På lørdag kan du, efter at have varmet stemmen op med en kop gløgg på Salling Rooftop, synge med, når Aarhus Gospel Singers byder på fællessang kl. 14.00. Koret, som består af 250 mennesker, vil også optræde med numre fra deres seneste plade ”Walk on Water”. Her kan du sidde og lytte med højt oppe over byen –  men husk vanter og halstørklæde, for det er koldt udenfor.

STED: Godsbanen ▰ KL.: 10-17 ▰ MØNT: fri entré

på lørdag er der et stort julemarked på Godsbanen fra 10-17, og her kan du fortsætte det gode juleræs i en hyggelig stemning. Gør gode fund og spis en æbleskive til en tiltrængt pause. Der er 70 stande, og hver især sælges der julegenstande i alle former; lige fra unikke til skæve, til smukke og dekorative. 

SØNDAG

STED: Aarhus Ø, havnebadet ▰ KL.: 10.00-11.30 ▰ MØNT: fri entré

Med The Ultimate Nordic Dip! (volume X-mas) kan du sammen med en gruppe andre modige nulstille dig, inden ugen begynder igen. Du skal bare møde op omklædt kl. 10 ved havnebadet. Om du så er bedøvet af tømmermænd eller en vanlig vinterbader, så vil et hop i havnen friske dig op. Efter isbadet kan du sætte dig til rette i saunaen, åbne op for de julesnacks du har taget med, og læne dig tilbage.

Coverbillede // VINKAarhus