WEEKENDGUIDEN – UGE 49

WEEKENDGUIDEN – UGE 49

Weekenden står for døren, og den står i julens tegn. Vi har derfor i denne uges weekendguide samlet en håndfuld af de mange hyggelige juleaktiviteter, der er at finde i Aarhus i denne weekend.

 

Torsdag

Julemarked i Ridehuset. //Foto: Facebookbegivenhed

 

Julemarked i Ridehuset

Sted: Ridehuset. Kl. 12.00-18.00. Mønt: Gratis.

Kom forbi når Ridehuset igennem hele december slår dørene op til julemarked, hvor der hver dag vil være 85 stande, der alle byder på kreativt håndværk. Derudover vil der være mulighed for at købe gløgg og æbleskiver, så julestemningen med garanti vil indfinde sig.

 

Teater: DEN UENDELIGE HISTORIE

Sted: Aarhus Teater. Kl. 17.00-18.45. Mønt: fra 60 kr. 

Kom i Aarhus Teater og oplev en farverig fortælling for hele familien. DEN UENDELIGE HISTORIE af tyske Michael Ende er blevet kaldt verdens bedste børnebog – og med god grund. Drengen, Bastian, bliver mobbet i skolen og søger tilflugt i en bog med titlen DEN UENDELIGE HISTORIE. Her møder han landet, Fantasien, hvor Den Barnlige Kejserinde er syg, og Intetheden fejer hen over hendes rige og suger alt til sig. Bastian følger med åndeløs spænding drengen, Atreju, i hans tapre kamp mod den sære sygdom, der truer med at slå både kejserinden og landet, Fantasien, ihjel. Bastian drages uimodståeligt ind i historien og bliver selv en del af den.

En hyggelig familieforestilling du ikke vil gå glip af!

 

Fredag

Oplev den smukke julebelysning i Friheden. //Foto: Facebookbegivenhed

 

Jul i Friheden

Sted: Tivoli Friheden. Kl. 15.00-21.00. Mønt: 135 kr. 

Fredag, lørdag og søndag har Tivoli Friheden åbnet op til Jul i Friheden. Her vil der være mulighed for at spadsere igennem den 70 meter lange lystunnel, se det imponerende nisselandskab, tage på kanetur og meget mere. Parken vil være pyntet op til jul med mere end 16 kilometer juleranker og 3000 udendørs julekugler, der vil få parken til at emme af jul.

 

Julekoncert: A Ceremony of Carols i Skt. Johannes Kirken

Sted: Skt. Johannes Kirken. Kl. 17.00-18.00. Mønt: Gratis.

Kom til den traditionsrige julekoncert, når julen synges ind med Vox Mariæ i Skt. Johannes kirken, hvor koret med harpenist Joost Schelling fremfører Brittens A Ceremony of Carols.

 

Lørdag

      VINK POP-UP. //Foto: Facebookbegivenhed

 

VINK POP-UP

Sted: Frontløberne. Kl. 20.00-00.00. Mønt: Gratis.

ET VINDUE TIL UNDERGRUNDEN!

VINKaarhus kan nu endelig løfte sløret vores nye kulturprojekt VINK POP-UP, hvor du kan komme med! Det er en helt ny platform, hvor VINKaarhus præsenterer aarhusiansk undergrundskultur, hvor du blandt andet kan opleve indiepop-kunstneren Lihme spille koncert samt videokunst af Eliott Becheau.

 

Julebanko med Ungdommens Røde Kors

Sted: Sundheds- og kulturcenter Frederiksbjerg og Langenæs. kl. 13.00-15.30. Mønt: 100 kr. 

Ungdommens Røde Kors byder endnu engang indenfor til årets mest meningsfyldte julebanko. Alt overskuddet går ubeskåret til projekter og aktiviteter i Aarhus, og der vil derfor være mulighed for at købe julegodter og ekstra bankoplader, inden spillet går i gang. Så tag gerne hele familien med til en hyggelig eftermiddag i den gode sags tjeneste.

 

The Yule Show

Sted: Radar på Godsbanen. Kl. 19.30. Mønt: 129 kr. 

For femte år i træk vender CABARESQUE tilbage med The Yule Show – en lummer julestue for voksne. Så kom ned på Radar på Godsbanen, hvor der er lagt op til et hyggeligt, forførende og sjovt juleshow. Publikum er inviteret indenfor i stuen, hvor der vil blive leveret en bred palette af alt, der emmer af burlesqure.

 

Søndag

Godsbanens julemarked. //Foto: Facebookbegivenhed

 

Godsbanens julemarked

Sted: Godsbanen. Kl. 11.00-17.00. Mønt: Gratis

Lørdag og søndag slår Godsbanen dørene op til årets hyggeliste julemarked. Så kom forbi og oplev de mange fine ting, der er skabt af Godsbanens kreative hænder. Der er alt fra lædervarer til keramik, smykker, pynt, grafik og meget mere, der måske vil give inspiration til årets julegaver.

 

Byvandring i det pyntede Aarhus

Sted: Aarhus. Kl. 10.30-11.30. Mønt: Gratis

Med afsæt i bogen Hvem byggede Aarhus af Birte Annette Nørregaard byder forfatteren denne søndag til gratis byvandring i Aarhus. Så kom forbi og lær mere om de aarhusianske bygninger og oplev Aarhus´ smukke julebelysning til denne spændende byvandring.

Mødested: DOKK1 ved foden af rulletrappen.

Skriv en kommentar