WEEKENDGUIDEN – UGE 48

WEEKENDGUIDEN – UGE 48

Den første weekendguide i december står først og fremmest i julehyggens tegn med salmer og julemarkeder. Men kan man løsrive sig fra pebernøddebagningen og julekalenderenes første afsnit, byder Aarhus også på spændende arrangementer af poetisk, musikalsk og næstekærlig karakter.

 

TORSDAG

Frejakunst

Frejakunst eksperimenterer med den klassiske varietéstemning. // Foto: Frejakunst

 

THE ART SHOW

Sted: Knudrisgade 5. Kl. 20.00-23.00. Mønt: Gratis.

Den gamle betonklods på Knudrisgade danner rammerne om The Art Show, der er et spændende miks af klassisk varietéshow, performancekunst og live musik. Showet er arrangeret af Frejakunst og eksperimenterer med udtryk, der stikker i flere retninger og genrer. Skraldecaféen stiller køkken og madvarer til rådighed fra kl. 14, så man har mulighed for at kokkerere sin egen aftensmad inden forestillingen.

 

ALT FOR VERDEN

Sted: Godsbanen. Kl. 20.00. Mønt: 70-140 kr.

Teater Katapults forestilling Alt For Verden handler om at handle. Om at handle, så man kan slappe af uden samvittighedsnag. Kærlighed og næstekærlighed er de underlæggende budskaber i en hæsblæsende fortælling af komiker, surrealist og skuespiller Camilla Marienhof.

 

AKSGLÆDE x COUSIN x PONTI / RADAR

Sted: Radar. Kl. 20.00-23.00. Mønt: 150 kr.

Oplev en triade af godt musikhumør, når Radar byder på koncerter med tre bands, der alle er garanti for lækre toner og muligheden for at glemme årets sidste efterårsaftens regn og rusk. Forvent bløde poptoner, poetiske tekster og ikke mindst farverige melodier.

 

FREDAG

Everglow bruger kunst, musik og samtale til refleksion om sorg. // Billede: Dome of Visions

 

EVERGLOW

Sted: Dome of Visions. Kl. 18.30-21.30. Mønt: Gratis.

Fremtidsvisioner, mod og det at miste en elsket. Gennem kunst, musik og samtaler fokuseres der på sorgens mange facetter, og hvordan de negative følelser og oplevelser kan forvandles til smukke værker. Everglow skaber hyggelige rum for fordybelse og refleksion, og alle kan være med.

 

WALK ON AIDS AARHUS

Sted: Klostertorv. Kl. 17.00-19.00. Mønt: Gratis.

Glem alt om dyre gaver, alenlange ønskelister og ekstravagante julefrokoster, som kun bedstemor kan trylle frem. Julen handler nemlig først og fremmest om næstekærlighed. Og er der en bedre måde at starte julemåneden på end ved at tage venner og familie under armen og støtte en god sag? Turen starter og slutter på Klostertorv, og efter endt gåtur kan man jo passende drikke årets første, varmende gløgg.

 

TRUE NORD

Sted: Radar. Kl. 20.00-23.30. Mønt: 190 kr.

Den fornyligt albumaktuelle duo består af de to tidligere Nephew-medlemmer Kristian Riis og René Thalund. Debutalbummet +N, der er blevet til med inspiration fra verdens yderste afkroge, udkom i oktober, og turnéen giver dig mulighed for at opleve det live på Radar. Support af electronica-duoen Spring & I.

 

LØRDAG

Se frem til en udkokset og psykedelisk koncert med Elevatorfører. // Foto: Dome of Visions

 

GODSBANENS JULEMARKED 2017

Sted: Godsbanen. Kl. 11.00-17.00. Mønt: Gratis.

Den 2. og 3. december forvandles Godsbanen til et sandt slaraffenland for alle med hang til klejner, nisser og gør-det-selv-julepynt. Kødbyens Mad & Marked vil servere alt godt til ganen – i bedste julestil. De mange boder med kunsthåndværk vil hjælpe dig med at få krydset julegaver af listen, og man kan tage gløggen med rundt til åbent hus i de mange værksteder.

 

FIESTA NAVIDENA LATINA

Sted: V58. Kl. 18.30-02.00. Mønt: 60 kr./200 kr. med buffet.

Glem decemberkulden og drøm dig til sydens sol, når V58 serverer sydamerikansk buffet og danserytmer. Guacamole og samba sætter gang i en forrygende fest, hvor du kan øve dit spanske, udfordre din chili-tolerance og ikke mindst din blære dig med din rytmesans.

 

KONCERT MED ELEVATORFØRER

Sted: Dome of Visions. Kl. 19.00-22.00. Mønt: Gratis.

Det psykedeliske rockorkester Elevatorfører lægger vejen forbi Dome of Visions til en hyggelig koncert i vintermørket. Glæd dig til en særlig optræden med flippede visuals og syrelys, når bandets udkoksede 60’er- og 70’er-melodier varmer domen og decemberhumøret op.

 

SØNDAG

Tekster, musik og grafik smelter sammen til Litterære Ekstranumre. // Billede: Radar

 

BYENS JULETRÆ TÆNDES

Sted: Rådhuspladsen. Kl. 16.00-17.00. Mønt: Gratis.

Er du helt pjattet med julen? Så må du endelig ikke gå glip af den årlige tradition, hvor Rådhusets store juletræ endelig lyser pladsen op i et farvehav af lyspærer og julehygge. På med det varme overtøj, kom varm kakao i termokanden og gør klar til fællessang og adventsfejring.

 

FÆLLESSKABET – GAMMELT TØJ PÅ NYE BØJLER VOL. 3

Sted: Trøjborg Beboerhus. Kl. 12.00-15.00. Mønt: 40 kr.

Vi har det alle sammen i skabe og skuffer. Fejlkøb. Nytårskjolen, der kun blev brugt den ene gang. Bukserne, der strammer lige rigeligt eller trøjen, der poser alle de forkerte steder. Kom forbi Trøjborg Beboerhus med din tekstile, dårlige samvittighed og tjen point, så du kan købe nyt outfit-guld. Hyggeligt, billigt og bæredygtigt – og så er der kaffe og kage!

 

LITTERÆRE EKSTRANUMRE MED MADS ESLUND

Sted: Radar. Kl. 13.30-14.30. Mønt: Gratis.

Fernisering OG mini-koncert på samme tid? Ja tak! Forlaget 365tekster/ATLAS OVER AARHUS vil i samarbejde med Radar afsløre en tekst, der er skrevet af Mads Eslund. Teksten er blevet behandlet grafisk af Maria Molbech og er blevet til digte, der er skrevet direkte på væggen. Bandet Upopulær mekanik leverer arrangementets soundtrack med en kort koncert.

 

Rigtig god weekend til jer alle sammen – uanset om den skal bruges med julestjerneflet eller på dansegulvet!
// Sine Bak Hansen

Coverfoto: Dennis Kristensen

Skriv en kommentar