Årets første weekend i december står for døren. Ikke overraskende betyder det, at ugens weekendguide bærer præg af en lille håndfuld begivenheder, der står i julehyggens tegn. Du kan blandt andet se frem til juleklip hos Kromosom. Er du af uvisse grunde endnu ikke kommet i julestemning, kan du stadig trygt læse videre, og finde et eller to events, som hverken involverer gløgg eller æbleskiver. I stedet kan du fyre den af fredag aften til techno på Institut for (X), eller tage til torsdagsquiz på Tir Na Nog. Læs endelig videre, og bliv inspireret af weekendens mange herlige begivenheder!

Torsdag

Julehygge for den kreative

Sted: Kromosom, Nørre Allé 66, 8000 Aarhus C Kl.: 19.30 Mønt: Gratis

Ugens weekendguide indledes med en ægte omgang julehygge på Nørre Allé. Kromosom skal gøres juleklar og hjertevarm, og det vil de gerne have dig til at hjælpe med. De finder derfor pap og papir frem, og inviterer dig og dine venner ind til en aften i kreativitetens og næstekærlighedens tegn. Slip dit kreative julehjerte løs på torsdag, og hjælp Kromosom med at pynte flot op til de kommende juledage!

Torsdagsquiz på Tir Na Nog

Sted: Tir Na Nog, Frederiksgade 40, 8000 Aarhus C Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Gratis

Kan man ikke altid bruge en lille torsdagsquiz som optakt til en velfortjent weekend? Det vil Tir Na Nog i hvert fald mene. Ugens quiz afholdes af Quiz Master Steve, der står klar til at styre slagets gang kl. 19.00 i barens Tap Room. Quizzen er baseret på generel viden, så alle har en mulighed for at være med, finde de rigtige svar og løbe med sejren. Hvis du vil forsøde din quiz-aften med lidt til ganen, kan du tage et kig på barens menukort, der byder på både god mad og lækre drikkevarer.

OBS: Der kan ikke reserveres pladser, så kom i god tid for at sikre et godt spot til dig og dine venner.

Fredag 

Mikkeller fejrer 6 års fødselsdag

Sted: Mikkeller Bar, Jægergårdsgade 61, 8000 Aarhus C Kl.: 18.30-02.00 Mønt: Gratis

Midt i al julestemningen og decembertravlheden er der også lige en 6 års fødselsdag hos Mikkeller Bar, som skal fejres. Og den bliver fejret med manér. Mikkeller Bar inviterer JAM T forbi til at sætte gang i festen fra kl.18.30-01.00. Mikkeller stopper dog ikke dér, men fortsætter i stedet festen til kl. 02.00.  Sving forbi Jægergårdsgade fredag aften, og fyr op for fødselsdagfesten hos Mikkeller!

 

FEUM KLUB // SEASON CLOSING

Sted: Institut for (X), Godsbanen, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C Kl.: 21.00 Mønt: 60 kr.

FEUM (Foreningen for Elektronisk Undergrundsmusik) afholder denne fredag aften deres sidste event på Institut for (X) i år. Det er noget, som du absolut ikke må gå glip af! Uanset om du lytter til hård techno hver dag fra morgen til aften, eller nærmest aldrig har været på en natklub, så kan du denne aften få en oplevelse ud over det sædvanlige. Kom forbi, fejr livet, og fold dig ud på dansegulvet som aldrig før.

FEUM sætter stor ære i at skabe et rum af inklusivitet, accept og anerkendelse. Derfor er du garanteret en tryg og sikker oplevelse, når du og dine venner fyrer den af på dansegulvet hele aften.

OBS: Der sælges udelukkende billetter i døren. På grund af begrænset kapacitet opfordres du derfor til at komme i god tid for at sikre dig en billet.

Lørdag

Stort julemarked på Godsbanen

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C Kl.: 10.00-17.00 d. 4. og 5. december Mønt: Gratis

Efter en fredag med fest og farver byder weekendguiden igen på lidt afslappende julehygge. Denne gang går turen til Godsbanen. Her finder du 70 udvalgte stadeholdere, som står klar til at skabe den skønneste julestemning. Markedet byder på alt fra udsmykning til julebordet til lækre juledelikatesser som gløgg og æbleskiver. Godsbanen står klar til at byde dig velkommen til et fantastisk julemarked!

Dobbeltrundvisning på Aarhus Teater og Aarhus Domkirke

Sted: Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C Kl.: 12.00-14.00 Mønt: 80 kr.

Hvis du har brug for et lille afbræk fra julehyggen, kan du i stedet udvide din kulturhistoriske horisont denne lørdag eftermiddag. For 80 kr. kan du komme med bag kulisserne på Aarhus Teater, og bag alteret i Aarhus Domkirke. Du får et spændende indblik i de arbejdsprocesser, som ligger bag teatrets forestillinger og kirkens gudstjenester. Rundvisningen byder blandt andet på en tur bag kulisserne på forestillingen Alice i Eventyrland, og viden om hvordan præsten forbereder sit kirkelige arbejde. Rundvisningen byder tilmed på kaffe, som du kan gå og varme dig på, mens du udforsker teatrets kulisser og udvider dit kirkelige vokabolarium.

 

Jul i Øgaderne

Sted: Beboernes Hus, Livøsmøgen 40, 8000 Aarhus C Kl.: 11.00-17.00 d. 4. og 5. december Mønt: Gratis

Det årlige julemarked i Ø-gadernes Beboerhus, midtbyens hjerte, er tilbage! En god tradition fortsætter i det hyggelige beboerhus, hvor energiske frivillige står klar til at (jule)hygge om dig. Sjællandsgadekvarterets beboerforening afholder julemarked for fjortende gang, og det vil som sædvanlig være en charmerende og indbydende begivenhed med et flot udbud af dejligt kunsthåndværk tællende glas & keramik, tekstil & strik samt læder & træ. Du kan tilmed varme dig over en dejlig skål klassisk tomatsuppe eller russisk borsj til en overkommelig pris. Inden du smutter hjem, kan du snuppe et juletræ med ude foran huset. Kan du ikke nå forbi lørdag, så afholdes hele festligheden igen om søndagen indenfor samme tidsrum.

 

Søndag

Plademesse i Kulturhus Bunkeren

Sted: Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N Kl.: 10.00-15.00 Mønt: 20 kr.

På søndag kan du se frem til ikke bare en almindelig plademesse, men rent faktisk Aarhus’ største! Plademessen har været lukket i en længere periode på grund af Coronavirus, men nu er vinylerne fundet frem endnu engang, og det skal da fejres med et lille kig forbi. Kulturhus Bunkeren står klar med et hav af plader, som enhver vinylentusiast kan bruge timevis på at finkæmme. Entré er sølle 20 kr., og så kan du ellers bruge eftermiddagen på at finde den helt rette plade at tage med hjem til pladeafspilleren.

Aarhus hyggeligste markedsdage

Sted: Turbinehallen, Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C Kl.: 10.00-15.00 Mønt: Gratis

Hvis ikke du ser den store fidus i at gå på jagt efter vinyler, så er der heldigvis et solidt alternativ i Turbinehallen. Her afholdes der på søndag et af Aarhus’ hyggeligste markedsdage. Der kommer til at være et væld af boder med genstande i alle former, farver og faconer. Hallen kommer til at summe af liv, hyggelig stemning, og gode loppekøb. Der er gratis entré, så der er alt mulig grund til at kigge forbi Turbinehallen og gøre en god handel eller to!

 

Gå i vinterhi hos Kasa Kasa

Sted: Kalkværksvej 5G, 8000 Aarhus C Kl.: 13.00 Mønt: Gratis

Ugens weekendguide indledtes med julehygge og afsluttes med julehygge. Under Kulbroen finder du Kasa Kasa, som står klar denne søndag eftermiddag til at give dig den perfekte afslutning på weekenden i julens tegn. Du og dine venner kan stille den lille julesult og -tørst med æbleskiver og gløgg, imens I kreerer personlige julegaver til jer selv eller jeres nærmeste. Samtidig kan du smage på en juleinspireret orancello-likør, og købe en fed mulepose til opbevaring af dine personlige julegaver. Smut forbi Kasa Kasa til en juleskøn søndag!

 

Coverbillede: // VINKaarhus