Når den store verden banker på;

Det skræmmer mig, når den store verden står derude og banker på, alt imens hverdagens problemer virker store nok. Jeg ved, at den altid vil blive ved med at banke, banke på mit hoved, banke til min hverdagsboble, banke som var det alles hjerterytmer fanget i min. Den banker så meget, fordi den vil høres, skal høres, og jeg er nødt til at lytte til den. I hvert fald en gang i mellem. Derfor guider jeg dig til indblik i den store verden denne weekend:

 

Læs Hannah Arendt!

Hannah Arendts tekst “Vi flygtninge” ændrer dine perspektiver og giver dig indblik i en migrationstilstand:

“Vores optimisme er rigtignok også beundringsværdig, selv i vore egne øjne. Historien om vores kamp er omsider blevet kendt. Vi mistede vores hjem, hvilket vil sige vort daglige liv. Vi mistede vores beskæftigelse, hvilket vil sige troen på, at vi er af en vis nytte i verden. Vi mistede vores sprog, hvilket vil sige naturligheden af vores reaktioner, enkelheden af vores gestik, det ukunstlede udtryk for vores følelser. (…)”

Hun tager fat indefra og giver en forståelig indsigt, der efterhånden kan mærke sig på egen krop, hvis man lader sig indleve. Og jeg opfordrer dig til at læse det hele i denne weekend: https://www.information.dk/mofo/hannah-arendts-flygtninge-minder-flygtningekrisen-historisk-enestaaende (gratis lige her)

 

Se Human Flow!
(Øst for Paradis, pris: 105 kr)

Den kinesiske kunstner Ai Weiwei viser hele verdens flygtningekrise i en ekstraordinær rig 140 minutters lang dokumentarfilm “Human Flow”, og personligt, var jeg efter filmen intet mindre end et bæger fyldt fuldstændig op af rørende respekt; respekt for alle de personligheder man møder i filmen, der med ét markerer deres eksistens i min samvittighedsfyldte mave. Og jeg opfordrer dig stærkt til at se den i din weekend på Øst for Paradis, eller hvor du nu skulle blive draget hen.  –  http://www.paradisbio.dk/MovieDetails.aspx?movieId=9551

Dokumentarfilmen ‘Human Flow’ af Ai Weiwei handler om den globale flygtningekrise, hvor der er blevet filmet fra 23 lande i løbet af et år. Vises nu i biograferne.

 

Migrations festival fredag, lørdag og søndag!

Voices of Migration
(Løve’s Bog og VinCafé, Godsbanen, Radar. Pris: gratis – god stil at donere)

En ny international kulturfestival Voices of  Migration byder dig denne weekend på spændende kunsteriske oplæg med 15 kunstnere og talere fra hele verden. Festivalen undersøger den personlige erfaring af at flygte/migrere gennem kunstneriske og kreative udtryk (spoken word/poesi, musik, teater, talks og workshops), og udforsker og markerer, hvad der sker når kulturer “støder” sammen. Voices of Migration vil bidrage til et mere sammenhængende og tolerant samfund, hvor fordomme og barrierer nedbrydes i kraft af oplysning, udveksling og menneskelige møder. Festivalen inddrager aktivt publikum i spørgsmål om kultur, identitet, danskhed m.m. og opfordrer således til at gentænke forskellige kulturers forhold til hinanden. Festivalen finder sted både fredag, lørdag og søndag på henholdsvis Løve’s Bog -og VinCafé, Godsbanen og Radar. Du kan læse om hele programmet her – hvor og hvornår alle de forskellige events foregår: https://billetto.dk/users/voices-of-migration og mere om festivalen her

Det er et perfekt supplement til ovenstående, hvor du her kan engagere dig med din egen stemme og dit perspektiv på dette globale problem; møde folk på jordnær grund og lade dig for alvor blive opslugt af det aktuelle emne.

Voices of Migration er en ny international kulturfestival, der undersøger den migratoriske erfaring og multikulturelle samfund. Aarhus d. 16.-19. november og London d. 24.-26. november 2017.

 

Og hvis du har fået nok af at dykke ned i en masse forskellige kulturer og den store verden, kan du gå ud og dyrke din egen (for det skal det også være plads til):

 

Fredag

KÅRK release party!

(Dome of Visions kl. 19, pris: gratis)

Du kan du tage med til det arkitekturfaglige tidskrift KÅRK’s release party i Dome of Visions fredag d. 17, kl. 19-1.30, og bidrage til transparensen mellem Arkitektskolen og resten byen. – link

Liquid Fridays

(Kunsthal Aarhus kl 16-20 pris: gratis)

Bevæg dig til lydende af René Kirkegaard (Mountain Folk og Fire Slag) ved DJ-pulten og prøv drinken “The sublime moment” som består af gin, vanilje sirup og rød grapefrugtsaft. –

link

Lørdag

Jazz og venner!

(Institut for X, kl 18, pris: gratis)

Tjek Jazz og Venner ud på Institut for X –

link

Philip Glass: Works for Piano

(Musikhuset Aarhus kl 16-17.30, pris: 100-280 kr)

Legenden Philip Glass gæster Musikhuset Aarhus med en eksklusiv koncert, der byder på Glass´ kompositioner for solo-klaver. Værkerne spilles af Glass selv samt gæstepianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl og Maki Namekawa. Køb billet hér

 

Søndag

Habengut marked – kæmpe Loppemarked på Godsbanen

(Godsbanen, Den rå hal kl. 10-15. pris entre: 20 kr)

På dette loppemarked sælger private ud af guldet fra gemmerne, og der er mulighed for at gøre rigtig gode kup. Perfekt søndagsarrangement.

 

Hav en fantastisk weekend!