Weekenden nærmer sig med hastige skridt. Det er blevet råkoldt og mørkt udenfor, men det betyder ikke, at det er tid til at gå i vinterhi – tværtimod! VINK guider dig her til weekendens hyggeligste og festligste arrangementer: 

Torsdag

Start weekenden med værkbar på Kunsthal Aarhus med kunst af Mads Borre // Foto: Facebook begivenhed.

Første Torsdag / Mads Borre

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl: 16-19. Mønt: Gratis. 

Første torsdag i måneden holder Kunsthal Aarhus værkbar, hvor kunstudstilling kombineres med torsdagsbar. Denne gang er det Mads Borre, der udstiller. Borres værker kombinerer performance, transmedia-installationer og tekst med interesse for arkitektur og krop; individ og gruppe.

LIHME // Samfundssind

Sted: Badehusene Aarhus Ø. Kl. 15-17. Mønt: Gratis.

Aarhus Domkirke inviterer til koncert og dialog i Badehusene på Aarhus Ø. Denne gang er det med Silje Marie fra Lihme og sognepræst ved Aarhus Domkirke, Henrik Grøndal Lund. Kunstneren sætter dagsordenen, og denne gang handler det om den tvivl, der kan være forbundet med at være musiker og sangskriver.

Fredag

Projektgruppen POPMACHÉ arbejder med kunst- og kulturformidling til unge og viser fredag værker af Pernille Thorup // Foto: Facebookbegivenhed

 

Løves Litterære Dage 2019

Sted: Løves Bog- og Vincafé. Kl. 18:45-21 (fredag) og 15:00-18:30 (lørdag). Mønt: Gratis.

Vær med når Løves Bog- og Vincafé endnu engang afholder Litterære Dage. Her vil du kunne opleve et væld af forfattere på helt tæt hold. Programmet er vidtrækkende og tæller alt fra etablerede forfatternavne til debutanter. Du vil kunne opleve poesi og prosa; udgivet og endnu ikke udgivet materiale. Det bliver både spændende og hyggeligt!

Gin og Tonic Festival

Sted: Ridehuset. Kl. 14-21. Mønt: Gratis.

Kom med til Gin og Tonic Festival i Ridehuset fredag og lørdag. Her kan du smage på en række forskellige gin og tonics. Der vil også være mulighed for at købe gin og tonic til festivalpriser.

POPMACHÉ TAKE OFF

Sted: Frontløberne. Jægergårdsgade 154C, 1. tv. Kl. 16-20. Mønt: Gratis.

Den nyopstartede projektgruppe POPMACHÉ, som til dagligt holder til i det kreative vækstlagsmiljø på Sydhavnen, byder fredag indenfor til en pop-up-udstilling. Her er der mulighed for at få en god kunst- og kultursnak over en øl samtidig med, at du kan opleve værker af den lokale fotokunstner Pernille Thorup. Det bliver vildt hyggeligt, så slå vejen forbi Frontløberne inden du går helt på weekend.

 

Lørdag

Kom til romanoplæsning, musik og kaffe på Café Elmely // Foto: Mariana Gil.

Croissant og Ord hos Elmely

Sted: Café Elmely. Kl: 14-16. Mønt: Gratis.

Kom med på Café Elmely, når Daniel Boysen læser op af sin nye roman På sit yderste. I bogen følger man en kvinde, som efter en hjerneblødning, skal forsøge at erindre sig selv og sin historie. Oplæsningen akkompagneres undervejs af musik af Martin Lau. Der vil være mulighed for at købe kaffe og croissanter, som er 100% plantebaserede.

Domen Loppemarked

Sted: Dome of Visions. Kl. 10-16. Mønt: Gratis.

Mangler du en ny bluse, din moster Toves fødselsdagsgave, eller har du bare lyst til at browse efter nye (brugte) ting? Så skal du tjekke Domen Loppemarked ud. Her sælger privatpersoner ud af arvesølvet, så kom og gør et godt (og billigt) fund i Domens skønne omgivelser.

Søndag

Har man ikke tømmermænd, byder søndagen på livemusik med Noriss og Paper Cranes på Nordic Room. // Foto: Facebook begivenhed.

Nordic Room #10 – Noriss + Paper Cranes

Sted: Nordic Room (Frontløberne). Kl. 18-20. Mønt: Gratis (NB: Kræver tilmelding, se Facebook for detaljer).

Kom med til en helt unik koncertoplevelse, når Noriss og Paper Cranes gæster Nordic Room. Nordic Room arbejder for at dokumentere det nærvær, der opstår i intimkoncerter. Noriss laver eksperimenterende, dramatisk og drømmende musik på dansk. Bandet består af kontrabas, trommer, rhodes, orgel og synth. Forsangeren har en klar, nordisk klang som opbakkes af kor. Paper Cranes laver rå, melankolsk elektropop om udlængsel og rodløshed.

Schütz: Musikalische Exequien

Sted: Aarhus Domkirke. Kl. 20-21 (Introduktion kl. 18:30). Mønt: 75 kr. (Gratis for unge under 25).

Koncerten undersøger og reaktualiserer forbindelsen mellem komponisten Heinrich Schütz (1585-1672) og Danmark. Schütz var en af de vigtigste bindeled mellem syd og nord i overgangen mellem renæssance og barok. Han tilbragte en del tid i Venedig og blandede den sydlige tradition med den lutherske salmetradition. Christian IV var imponeret over Schütz og sendte danske komponister, b.la. Mogens Pedersøn (som også kan høres på koncerten) til Venedig for at gå i hans fodspor. Domkantor Carsten Seyer-Hansen introducerer til musikken kl. 18:30. I koncerten medvirker vokalgruppen Concert Clemens, Per Weile Bak (theorbe), Jonathan Henneveld (barokbasuner) og Carsten Seyer-Hansen (continuoorgel).

// Coverbillede: Erica Wyrdling.