Som altid byder weekenden på alskens sager og løjer. Klima er i fokus, og tre ud af de fire dage vil der være mulighed for at støtte op om tidens mærkesag på forskellige måder. Derudover er der masser af muligheder for at føle musikkens og kunstens magi.                               

TORSDAG

På klima-værkstedet denne torsdag vil du få gode indspark til, hvordan du personligt kan lave en grønnere omstilling //Alle fotos: Facebook-begivenhed.

Åbent værksted

Sted: Sydhavnen Kl.: 14.00-20.00 Mønt: Gratis

I enden af Jægergårdsgade finder du et lille værksted, som holder åbent for kunstinteresserede. Du kan tage en snak med kunstneren og kaste et blik på hendes illustrationer og linoliumstryk. Du har også mulighed for at købe et kunststykke med hjem. Måske du endda selv kan blive inspireret til få din krea-energi i omdrejninger?

Trosspor – Tør vi tale om tro i dag?

Sted: Bassin 7, Aarhus Ø Kl.: 16.30-18.00 Mønt: Gratis

Domkirkens Badehus vil stå i troens og i modets tegn. De deltagende vil sammen forsøge at udfordre måden, vi tænker og taler om tro på i dag. Arrangementet er den første ud af tre aftener, som vil have hver sit fokus. Hvad tør du og tør du ikke i dit liv? Det kan du jo tænke lidt over indtil da.

Bliv Klimaklog

Sted: Væksthusene og Botanisk Have Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Gratis

Endnu et værksted finder sted denne torsdag. Et klima-værksted for klimakærlighed! Her kan du lære om, hvad der rent faktisk gør en forskel. Og hvad du selv helt konkret kan gøre i hverdagen. Som arrangørerne (nogenlunde) siger: Selvom du kun er en dråbe i havet, spreder alle de enkelte dråber sig til ringe i vandet. Det er så smart, at dråber spejler sig i hinanden. Vi inspirerer hinanden, og så bliver ringene i vandet hurtigt større.

Croquis

Sted: Ungdomskulturhuset – UKH Kl.: 19.30-21.30 Mønt: 20 kr

Måske du blev så inspireret af det åbne værksted tidligere på dagen, at du bare må udøve kreativ energi med det vuns. Så kom et smut forbi til croquis-tegning. Du kan også melde dig som model, hvis det at være andres direkte inspirationskilde er mere dig.

FREDAG

Klima-kærlighed. // Foto: Facebook-begivenhed

International Veganerdag

Sted: Store Torv Kl.: 14.00-17.00 Mønt: Gratis

Måske du i går på klima-værkstedet blev inspireret til at skære lidt ned på kødforbruget? Hvis ikke, så vil en række veganere give det forsøget. Få en kage og en snak med diverse organisationer, som kæmper for dyrene og klimaet.

En selvironisk punkkoncert

Sted: Mindet 6 Kl.: 20.00 Mønt: 50 kr

Mød to bands. Situationsfornærmelse, som spiller humorsprængt punk, og Isbjörg, som spiller progressiv rock med klaveret som kerneinstrument. De to koncerter vil foregå på CykelDokk, som er et værksted for udsatte unge. Pift din konventionelle j-dag op med et spændende mobilt og nytænkende koncept.

 LØRDAG

Svend Aage Madsen vil blive kollektivt fejret på sin fødselsdag denne lørdag. // Foto: Facebook-begivenhed.

Allersidste Retroguld

Sted: Godsbanen Kl.: 10.00-16.00 Mønt: 30 kr

Det fire år gamle loppemarked holder denne weekends lørdag og søndag sit sidste arrangement. Så det er nu, du skal tage til det, hvis du ikke har været der før, eller hvis du som inkarneret deltager vil sige farvel og tak for gode fund.

Svend Aage Madsen fylder 80!

Sted: Den Gamle By Kl.: 13.00-14.00 Mønt: 70-120 kr

Er du også fan af aarhusianske Svend Aage Madsen? Hvem er egentlig ikke det, hvis man kender ham? På den ældste scene i Aarhus vil han snakke om sit magiske forfatterskab. Han vil få besøg af bl.a. Kaspar Colling Nielsen og Lea Marie Løppenthin.

Debutkoncert med kordirigent

Sted: Musikhuset, Symfonisk Sal Kl.: 16.00-17.30 Mønt: Gratis

Jonas Rasmussen, som bl.a. har sin egen barbershopkvartet, afholder debutkoncert denne lørdag eftermiddag. Koncerten vil bestå af en hulens masse kor, inklusiv barbershopkvarteten, som også alle vil synge sammen – dvs. 100+ sangere. Det kan ikke blive andet end fyldigt for øregangene.

De dødes dag

Sted: CasaV58 på Vestergade Kl.: 21.00-02.00 Mønt: 50 kr

Er du ked af, at Halloween er ovre? Til lørdagens fejring, hvor der vil være gratis sminke og gadges, kan du gå helt bersærk med udklædningen. Måske du tænker, at fejring af de døde lyder en anelse markabert? Faktisk er det en velbevaret mellemamerikansk og ikke mindst farverig tradition, som CasaV58 vil gøre sit for at holde i live denne aften.

Søndag

Søndag formiddag kan du cykle for et rent og roligt Aarhus. // Foto: Facebook-begivenhed

En cykeltur på Bilfri Søndag

Sted: Springvandet på Havnepladsen Kl.: 10.00-12.00 Mønt: Gratis

Flere børn og cykler på gaden, færre biler, støj og forurening. Selvom du ikke er klimaentusiast eller familiefar, kan dette koncept måske alligevel være tillokkende. Hvordan lyder en fredfyldt cykeltur uden noget andet formål end at træde roligt i pedalerne? Lidt musik til at støtte de rytmiske, cykliske takter? Cykelkaffe? Eller en gratis croissant? Hvis du er blandt de første 50, får du smidt sådan en basse efter dig. Og så vil du være med til at marchere for en reduktion af byens CO2-aftryk oven i hatten. Hop op på cyklen og hop med på dette initiativ for en sejere midtby!

Søndags Jazz jam!

Sted: Tir Na Nog Kl.: 14.00-17.00 Mønt: Gratis

Er du vild med at spille eller lytte til jazz? Så hop forbi baren på Frederiksgade. Hvis ikke i dag, så foregår det også en hvilken som helst anden søndag.

Lær at spille Samba!

Sted: Teaterskolen Move’n Act, Grønnegade Kl.: 16.00-18.00 Mønt: Gratis

Brasilienske sambarytmer på sambatrommer i et sambaorkester. Hvad siger du så? Du kan komme og prøve det af en række af søndage indtil december. Alle niveauer er velkomne.