J-dag er lige om hjørnet, så der er selvfølgelig mulighed for at smage lækker øl i smilets by denne weekend. Men Aarhus har meget mere at byde på. Der er alt fra plantebanko, til filmoplevelser med glitterdrinks, til kreative projekter samt litteratur og musik. Så smag, lyt, tegn og dans dig gennem en skøn weekend.

 

Torsdag

//Foto: Facebook-begivenhed

 

Plantebanko 

Sted: Plantecaféen, Skovgaardsgade 5, 8000 Aarhus C. Kl.:19.00-22.00. Mønt: 35 kr. 

Er du også typen, der er vild med grønne planter? Så tag et smut forbi den hyggelige Plantecafé, som er fyldt med smukke grønne planter. Torsdag aften kan du endda vinde en af de fine planter med hjem, hvis du vinder til dagens plantebanko. Dørene åbner kl. 19.00, og det gælder om at være der i god tid, så man kan få en plads, og ikke mindst så du kan nå at købe drikkevarer og bankoplader.

Jazz- og Ølbar

Sted: Nørreport 8, 8000 Aarhus C. Kl.:15.00-02.00. Mønt: Gratis. 

Torsdag har du mulighed for at jazze dig til en lille-fredag. Erlings Jazz- og Ølbar åbner nemlig med et brag af en jazz-fest! Baren har 10 fadølshaner, og der er noget for en hver smag. Ikke nok med at de serverer masser af øl, så vil der selvfølgelig også være fyldt med jazz. Kommer man kl. 15.00, er der gratis øl og igen kl. 17.00, når klokken ringer og så igen kl. 19.00. Kl. 20.00 fylder jazzen hele Erlings bar.

En tur i teateret 

Sted: Aarhus Teater, Teatergaden, 8000 Aarhus C. Kl.:20.00-22.00. Mønt: 270 kr. studerende 60 kr. 

Er du mere til Lars von Trier end gratis øl og jazz, så skal du en tur i teateret. DANCER IN THE DARK er baseret på Lars Von Triers film af samme titel, hvor superstjernen Björk spiller hovedrollen. Stykker handler om den næsten blinde kvinde Selma, som arbejder på en fabrik. Hun sparer sammen til sønnens operation, da han lider af den samme øjensygdom som hende. Stykket indeholder helt ny-komponeret musik og sange.

 

Fredag

//Foto: Facebook-begivenhed

Af banen! En aften for cykelentusiaster 

Sted: Aarhus Cykelbane, Jyllands Allé, 8000 Aarhus C. Kl.: 16.00-17.45. Mønt: 150 kr. studerende 80 kr. 

Vidensfestivalen Hearts & Minds har i år fokus på livskvalitet, og i den forbindelse kan du møde lektor i tysk ved Aarhus Universitet Søren Fauth, kommentator Chris Anker Sørensen samt forfatter og digter Victor Boy Lindholm. De vil læse op fra deres bøger og samtale om cyklings væsen og livet på landevejen.

Glitterdrinks og Queen 

Sted: Øst for Paradis, Paradisgade 7-9, 8000 Aarhus C. Kl.: 19.00-21.15. Mønt: 100 kr. 

Øst for Paradis inviterer fredag aften på glitterdrinks! Først viser de filmen Bohemian Rhapsody, som er en hyldest til forsangeren Freddie Mercury fra Queen. I filmen følger man bandet og deres ikoniske sange samt deres nedtur og senere deres genforening. Bagefter er det muligt at vende de mange indtryk fra filmen med en glitterdrink.

J-dag på Aarhus Bryghus

Sted: Aarhus Bryghus, Gunnar Clausens vej 26,  8260 Viby. Kl.:15.00-19.00. Mønt: Gratis entre. 4 øl 110 kr.

Vi kommer ikke udenom, at fredag også er den meget kendte J-dag. Er man til en lækker øl med aarhusianske rødder, så er det måske værd at tage på Aarhus Bryghus. Her lanceres årets julebryg frisk fra fad, samt mulighed for at smag andre spændende varianter. Køber man et klippekort på fire fadøl, giver Aarhus Bryghus en gratis Julebryg. Der er også tændt op i grillen og mulighed for at få noget at spise.

MasVino pop-up special 

Sted: MasVino Vinbodega, Klosterport 4b (indgang fra Klostergade), 8000 Aarhus C. Kl.:21.00-03.00. Mønt: Gratis entre. 

Er man mere til vin end øl, så er MasVino det rigtige sted fredag aften. I forbindelse med nomineringen til Årets Bedste Bar 2018, har baren taget fat i aarhuscrewet Favorite Things, der fylder baren med musik. I baren kan man nyde deres importerede vine fra Spanien, spise lækker mad – denne aften til tonerne af Favorite Things.

 

Lørdag

//Foto: Facebook-begivenhed

 

Fyld vintergarderoben op med vintage 

Sted: Trykkeriet, Lykkesholms Allé 98, 8260 Viby Kl.: 16.00-18.00. Mønt: 100 kr. pr. kilo. 

Lørdag har du mulighed for at fylde vintergarderoben godt op og samtidig have god samvittighed over for miljøet. Du kan nemlig tage en veninde under armen og fylde en hel sæk med vintagetøj for 100 kr. pr. kilo.

 

En tur i det kreative hjørne 

Sted: BART, Skolegade 23, 8000 Aarhus C. Kl.: 16.00-18.30. Mønt: gratis. Husk blot tegnesager og skitsebog/papir.

Er du den kreative type, der er vild med at tegne løs, så mødes Tegneklubben lørdag. Der er åbent for alle kreative og tegneinteresserede mennesker. Der er ikke noget rigtigt eller forkert, men blot mulighed for at slippe kreativiteten løs. Tegneklubben skifter lokation hver gang, og denne gang er det på Bart Artspace. Bart er et samlingssted for upcoming kunstnere og start-ups, så det er helt sikkert i et kreativt miljø. Derudover er det en bar, så der er også mulighed for at købe både kaffe eller en drink, imens du folder dig ud. Er du helt tom for idéer så fortvivl ej! Der bliver stillet en række tegneforslag til rådighed, som du kan finde inspiration i.

 

Søndag

//Foto: Facebook-begivenhed

 

Japansk litteratur – Haruki Murakami

Sted: ARoS, Aros Allé 2, 8000 Aarhus C. Kl.: 14.00-16.00. Mønt: Gratis. 

Er du en af de mange læsere der er vild med den japanske forfatter Haruki Murakami eller måske blot interesseret i at udforske nyt litteratur. så er der søndag fokus på Murakami på ARoS, når Mette Holm fortæller om kunsten i japanerens verdensberømte værker. Efterfølgende vil der være reception og mulighed for at købe den seneste bog ”Mordet på Kommandanten 2” til særpris.

Auditivt aftryk

Sted: Museum Ovartaci, Skovagervej 2, 8240 Risskov. Kl.: 15.00-16.00. Mønt: Gratis. 

Oplev en koncert i tunnellerne under det gamle Psykiatriske Hospital i Rosskov med lydkunstnerne Lil Lacy og William Kudahl. Det interessante ved koncerten er brugen af akustikken vis de underjordiske gangsystemer under Risskov Psykiatriske Hospital, som er forbundet i ét langt system. På den måde forandrer akustikken sig, når man bevæger sig rundt. Man møder blot op ved Museum Ovartaci iført varmt tøj.