Uge 42 er for mange efterårsferie, og hvor har vi været heldige med vejret. Ugens weekendguide byder på kulturelle arrangementer både inden døre og ude i den friske luft. Nyd solen og den fine natur på denne årstid, mens du går på jagt i skoven ved Moesgaard, bliv klogere på Helle Helle og hendes forfatterskab, eller tag et kig forbi det lille lokale galleri Andromeda i Gellerup.

 

Torsdag 

Filmklubben Vest for Paradis på galleri Andromeda
Filmklubben Vest for Paradis på galleri Andromeda // Foto: Facebook-begivenhed

 

Escape Room

Sted: Dokk1. Kl.: 11.00-15.00. Mønt: Gratis.

Denne torsdag har du sammen med en gruppe venner eller familie mulighed for at prøve et Escape Room helt gratis. Historien lyder, at en meget slem hacker kaldet Brightface har stjålet nogle oplysninger, og kun med jeres hjælp kan en stor katastrofe afværges. Her er en mulighed for at nyde godt selskab i andre rammer end sædvanligvis.

 

Vest for Paradis på Andromeda

Sted: Andromeda 8220. Kl.: 20.00-22.00. Mønt: Gratis.

På det lokale galleri i Gellerup, Andromeda, kan du hver torsdag se film i intime og jordnære omgivelser. Vest for Paradis er en åben filmklub, som ønsker at vise uafhængige, alternative film, som ikke ellers rammer det store lærred. Der er et forøg på at vise en bredere filmverden, hvor flere kan føle sig repræsenteret på storskærm. En anbefaling herfra er også bare at holde øje med galleriet Andromeda, som virkelig har nogle spændende events og arrangementer på programmet.

 

Fredag

På buejagtbanen ved Moesgaard kan du skyde 3D attrap-dyr
På buejagtbanen ved Moesgaard kan du skyde 3D attrap-dyr // Foto: PR Moesgaard Museums hjemmeside

 

Jagt på Moesgård Museum

Sted: Moesgaard Museum. Kl.: 10.30-16.00. Mønt: 75 kr.

Lær at skyde med bue og pil på Moesgaard Museum, hvor de i løbet af efterårsferien sætter rammerne for, at man kan tage på jagt i skoven med bue og pil på deres nye buejagtbane. Der er forskellige sværhedsgrader, så der er noget for alle aldre og niveauer, og du skal huske at købe billet inden.
Efter at have været på jagt i skoven kan man benytte den oplagte mulighed for at trave en tur i det smukke område og nyde synet af efteråret.

 

Kvindemuseets pop-up-museum og halloween i Tivoli Friheden

Sted: Tivoli Friheden. Kl.: 11.00-21.00. Mønt: Afhængig af billettype.

Oplev uhygge i Tivoli Friheden, hvor der i den grad er pyntet op i anledningen af Halloween, og find så Kvindemuseets pop-up-museum som denne uge er rykket ud forlystelsesparken. Pop-up-museet er Kvindemuseets forsøg på at flytte det klassiske museum ud i bylivet, og denne uge sker det med fokus på mørke og grusomme historier om blandt andre mareridt om vågekonen og lygtemanden.

 

Lørdag

Efterårets fine træer og blade
Efterårets fine træer og blade // Foto: Mads Christensen

 

Byttemarked

Sted: Studenterhus Aarhus. Kl.: 10.00-14.00. Mønt: Gratis.

De fleste af os ejer meget mere, end vi bruger, og det kan udnyttes. Konceptet er enkelt – medbring ting i fin stand, som du ikke selv bruger som tøj, sko, bøger, møbler, interiør, og hvad ellers du kan finde på. Overdrag det til byttemarkedet, hvorefter du kan gå ind og finde, hvad end du kan bruge og tag det med hjem kvit og frit. Skab mere genbrug og hjælp med at sætte fokus på ressourceforbrug.

 

Gå tur og nyd solen

Sted: Marselisborgskovene. Kl.: Når solen står højest. Mønt: Gratis.

Ja, det er et simpelt råd. Men det er ikke desto mindre en skøn og oplagt aktivitet til efterårsferien at gå en lang tur i en af Aarhus’ fineste skove. Medbring en picnickurv og nyd udsigten ud over vandet og Aarhus Ø i godt selskab og sug solens stråler til dig, når vi nu har været så heldige med det gode vejr og de varme temperaturer.

 

Favorite Things presents: XL Middleton + Josephin Bovién Release

Sted: TAPE. Kl.: Når solen står højest. Mønt: 60.

De lokale DJ-drenge Favorite Things spiller igen op til dans på spillestedet TAPE. Det er med besøg fra de varme californiske himmelstrøg, nemlig XL Middleton og sangerinden Moniquea fra Los Angeles. Han byder på Modern Funk/80’s Boogie og G-Funk. Så der er noget til hofterne! Derudover kan du også opleve danske  Josephin Larsey  spille lækker HipHop og Neo Soul i anledningen af udgivelsen af hendes debutplade. Tjek det ud!

Søndag

Helle Helle
Helle Helle // Foto: Facebook-begivenhed

 

Carmel Nordic: Helle Helle

Sted: Huset Carmel. Kl.: 18.00-21.00. Mønt: 170 kr. inkl. middag.

Spis middag i smukke lokaler og lyt til en inspirerende samtale om litteratur og Helle Helles forfatterskab ud fra hendes eget perspektiv, når hun sammen med Stefan Kjerkegaard, som er lektor i Nordisk Sprog og Litteratur ved Aarhus Universitet, tager en åben snak og står klar til at svare på spørgsmål.
Arrangementet er en del af Carmel Nordic, som ved at skabe en samtale mellem en forfatter og en kritiker ønsker at skabe fokus på litteratur fra nordiske lande.

 

Swing dancing i Domen

Sted: Dome of Visions. Kl.: 19.00-22.00. Mønt: Gratis.

Swing dancing handler om musik, at lytte til kroppen og nyde energien, der opstår, når man danser alene og med andre. Arrangementet er en mulighed for at være tilstede i kroppen og i musikken, og det er et arrangement for alle dansere uanset niveau, hvad enten du er professionel, nysgerrig eller blot har lyst til at lytte til musikken.