Lidt til hovedet, lidt til hænderne og lidt til hofterne… Denne uges weekendguide favner bredt og den favner varmt, for efteråret har meldt sin ankomst. VINK tager dig derfor indendørs, i ly for regn og blæst. Der er hygge på programmet. Så læn dig godt tilbage og find kalenderen frem, så du er klar til at sætte store, røde krydser!

TORSDAG

TID TIL AT SYSLE

Sted: Risskov Bibliotek Tid: 15-17:30 Mønt: Gratis.

Risskov bibliotek inviterer til StrikkeHækleSyKlub. Her er plads til alle niveauer, så der er plads til nybegyndere og helt sikkert hjælp at hente fra eksperter. Så spring op på cyklen, tag en rask-ruskende tur langs vandet og nyd derefter en rolig stund til lyden af knitrende strikkepinde.

SÆT TÆNDERNE I AARHUS GASTRO WEEK

Sted: Udvalgte restauranter i Aarhus. Tid: Book selv bord frem til 31 oktober. Mønt: cirka 250 og op for 3 retter

Hvad lyder det her af? “Grillet vesterhavsfisk med stikkelsbær, yuzu og creme fraiche…” Eller det her? “Karamelfromage med appelsin, sprøde hasselnødder og mynte.”

Det lyder da af Aarhus Gastro week! Frem til d. 31 oktober har du mulighed for at forkæle dig selv med en gastronomisk oplevelse på en af Aarhus udvalgte restauranter. De tilmeldte restauranter er blandt byens bedste, og har til lejligheden sammensat en menu, der får dine smagsløg til at danse! Det er gourmet til en god pris. Snus rundt og bliv sulten blandt de forskellige restauranters menuer, og bestil også billet her.

OBS! Du skal selv bestille bord og købe billet på forhånd.

FREDAG

FIND NORA – PÅ GÅDEJAGT I LITTERATUREN

Sted: Dokk1 og omkringværende område. Tid: 10-18:00, varer cirka 1-15 time. Mønt: Gratis

Der er intet som en god gådejagt, vel? Nu kan du opleve litteraturen på helt andre måder, når Dokk1 inviterer til gådejagt. Gådejagten hedder ‘Hvor gik Nora hen?,’ og din opgave bliver at løse mysteriet om, hvor Nora blev af, da hun forlod overklassehjemmet i slutningen af Henrik Ibsens Et Dukkehjem. Undervejs skal du tænke logisk, og som var du paneldeltager i Monopolet, selv tage stilling til dramaets dilemmaer. Har du ikke læst Et Dukkehjem af Ibsen? Frygt ej, du kan stadig være med til at knække koden.

For at deltage skal du samle en gruppe på 2-6 mennesker. I får udleveret materiale ved henvendelse til betjeningspunktet i skønlitteraturen på Dokk1. Materialet kan afhentes i hele den betjente åbningstid.

Hvor gik Nora Hen? – tag på gådejagt i litteraturen afvikles frem til 17 oktober.

SMIDIGE HOFTER TIL DJ SALSAMI

Sted: CasaV58 – Vestergade 58, Aarhus C. Tid: 21:00-02:00. Mønt: 80 kr. entre inkl. Garderobe.

Der åbnes op for den cubanske godtepose, når DJ Salsani besøger CasaV58. DJ Salsani siges at være blandt de helt store kanoner og én af de bedste indenfor sit felt. Det bliver derfor en aften, der byder op til lækker musik, minder dig om sol og sand mellem tæerne. Gulvet er nylakeret, lyset er nyt, der loves om gode tilbud i baren – hvad mere kunne man bede om?

LØRDAG

Latin America Festival 2021 i Domen

Sted: Domen – Inge Lehmanns Gade 22. Tid: 11-21:00.  Mønt: Gratis, tilmelding nødvendig.

Ovenpå i går længes du måske fortsat mod varmere himmelstrøg, og heldigvis for dig byder lørdagen på Fiesta Latina på Domen. Et samarbejde mellem Oxfam IBIS og kulturhuset RAÍCES står bag festivalen. OXFAM IBIS arbejder for bekæmpelsen af ulighed og undertrykkelse af minoritetsgrupper, hvortil RAÍCES udgøres af spansktalende mennesker bosat i Aarhus. RAÍCES arbejder for at udbrede kendskab til den spanske kultur i det danske samfund. Latin America Festival vil transformere Domen til en kugle fuld af liv, underholdning og aktiviteter for alle nysgerrige sjæle. Det bliver lunt og lækkert! Læs mere om det fulde program her.

Mon på Aarhus Ø

Sted: Teateret gruppe 38 – Irma Pedersens Gade 222. Tid: 20:00. Mønt: 75 eks. gebyr kr

Titlen på aftenens forestilling hedder 門 Mon, hvilket betyder port. Forestillingen er inspireret af japansk kultur samt den filmatiserede og oscarvindende roman Kvinden i sandet af Kobo Abe. Abes roman omhandler en person, der bor alene i en dyb sandgrav. Personens formål i livet er at flytte sand, og alt er godt indtil det øjeblik, hvor der sås tvivl om meningen med lige netop dét liv.

Forestillingen skildrer dét, vi oplever, når vi finder vores vej i livet – når vi finder håb og nye muligheder. 門 Mon består af et collageværk af udtryksformer. Duk op og oplev en totaloplevelse med fuld smæk på alle sanserne. Læs mere om forestillingen her og køb billet her.

Psst… Forestillingen spiller fra. 14-16 oktober.

SØNDAG

Tråd en nål og brodér derudaf

Sted: Rampen på Dokk1. Tid: 10:30-12:30. Mønt: Gratis, tilmelding nødvendig

Det er søndag, ugen er gået på held og måske er det tid til lige at sysle lidt endnu engang. Denne gang drejer det sig om broderi. Bag arrangementet står Rita Ballegård, som er skolelærer med linjefag i håndarbejde og billedkunst; så du er i trygge hænder, når I skal lege med stofrester og tråd i alverdens farver.

Undervejs vil du lære enkle broderisting, der gør det muligt at omsætte dine idéer med nål og tråd. Du vil blandt andet have mulighed for at lære at lave broderede badges og dekoration til tøj og tasker. Den eneste forudsætning for deltagelse er tilmelding, og at du kan tråde en nål. Vel mødt!

Tid til eftertanker

Sted: UngK – Nørre Alle 23K, Tid: 15:00-16:00 Mønt: Gratis

Der er kaffe på kanden og gode tanker bag panden. Som vanligt inviterer UngK til en samtalesalon med ro, refleksion og god musik. Denne søndags tema er præstation. Sammen vil I reflektere over spørgsmål som: Hvad vil det sige at præstere? Og: Er det altid et negativt ord, eller kan præstation også være noget godt? Formatet er præstationsfrit, hyggeligt og for alle.

 

Coverbillede: // VINKaarhus