Selvom oktobermørket og Corona-restriktionerne igen er over os, er der i denne weekend masser af spændende, seje og ikke mindst sikre arrangementer at tage til. Fat din håndsprit og tag med til kunstfernisering, filmvisning og fødselsdagsfejring.

TORSDAG

Natura Urbana. // Foto: Facebook-begivenhed

NATURA URBANA – THE BRACHEN OF BERLIN

Sted: Plantecaféen, Godsbanen Kl. 19-21 Mønt: 50 kr.

Hvordan kan man sige noget om krig og komplekse geopolitiske forhold? Måske med blomster. Torsdag er der filmvisning på Plantecaféen, og her bliver Berlins turbulente 20. århundrede fortolket gennem byens botaniske tidslommer. Eventet er en del af Aarhus Architecture Festival, der er udskudt fra foråret til denne weekend. Sving forbi!

 

POTENT ROCK PÅ RADAR MED THE LOVE COFFIN

Sted: Radar Kl. 21-23 Mønt: 120 kr.

Er du mere til rock end til rødder, kan du tage til koncert med danske The Love Coffin på Radar. Det københavnske band skulle være garant for en energisk og intens musikoplevelse, og bandet beskrives som et af de mest hårdtslående og potente bands på den danske rockscene.

 

FREDAG

Singvogel. // Foto: Facebook-begivenhed

GÅ DIG KLOGERE PÅ SYDHAVNEN

Sted: Dokk1, Sydhavnen Kl. 14-15.30 Mønt: 50-100 kr.

Start din weekend ud med en gåtur rundt i Aarhus’ Sydhavnskvarter. Her kan du blive klogere på områdets fortid, nutid og fremtid, der rummer alt fra sociale væresteder og kreativt iværksætteri, til pebrede byggeprojekter og den sagnomspundne (og stinkende) oliemølle.

 

FERNISERING AF THE SPACE I GO TO DISAPPEAR IN

Sted: Galleri TESE, Vestergade 49 Kl. 15-19 Mønt: Gratis.

Fredag åbner også en udstilling i det nyligt åbnede Galleri TESE i Vestergade. Her kan du fra den 2. til den 11. oktober opleve værker af Anne-Sofie Overgaard og Clara Bro Uerkwitz. Udstillingen søger svar på materiale og rumlighed, blandt andet med udgangspunkt i spørgsmålene: Hvad tager plads i et rum? Hvad forsvinder i et rum? Og hvad får slet ikke lov til at træde frem? Udstillingen er kurateret af Popmaché, og kan efter åbningsdagen opleves tirsdag-søndag fra 10-17.

 

SINGVOGEL + PER HOIER PÅ ATLAS

Sted: Atlas Kl. 19.30-23.30 Mønt: 50 kr.

Fredagen kan rundes af på Atlas, hvor Singvogel og Per Hoier giver koncert. Singvogel leverer punkrock med mere, mens Per Hoier bevæger sig rundt i det elektroniske popunivers. Der er kun adgang med forsalgsbilletter, så hvis man er interesseret i en spændende og helt sikkert slagkraftig aften, så få købt de billetter i en fart!

LØRDAG

Fejring på (X). // Foto: Facebook-begivenhed

FØDSELSDAG PÅ INSTITUT FOR (X)

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl. 13-22 Mønt: Gratis entré.

Lørdag kan Institut for (X) markere 11 år som alternativt nabolag og entreprenant rugemor. Vær med til at fejre (X)’s 11 års fødselsdag med god mad, drinks og musik. I samme omgang markerer Tokyo Kitchen sit første år på instituttets jord, hvor man for eksempel kan prøve sig en omgang ramen og gyoza.

 

ARAB FILM FESTIVAL I ØST FOR PARADIS

Sted: Øst for Paradis Kl. 18-20.15 Mønt: 105 kr.

Er du mere til film og dronningemandler, kan du tage i Øst fra Paradis, hvor der fra den 2. til den 7. oktober er Aarhus Arab Film Festival. Her kan kortfilmen London Arabia og langfilmen The Blue Elephant tage dig med ind i et arabisk filmunivers. Filmvisningen sluttes af med en Q&A.

SØNDAG

Workshop med Marie J. Engelsvold. // Foto: Facebook-begivenhed

WORKSHOP: LAV DIT EGET ÅNDEHUL

Sted: Det Grønlandske Hus Kl. 13-15 Mønt: Gratis.

Som et led i udstillingen “Åndehuller” i det nye kulturhus i Det Grønlandske Hus, afholdes der søndag eftermiddag workshop ved Marie J. Engelsvold. Her kan deltagerne selv være med til at fortolke temaet, og man kan prøve kræfter med anderledes materialer som sælskind. Udstillingen er en dansk-grønlandsk fællesudstilling, der skal sætte fokus på en fælles og adskilt moderne identitet.

 

LANCERING AF MINO UNG AARHUS

Sted: Solsalen, Ingerslev Boulevard 3 Kl. 15-17 Mønt: Gratis.

Fortsæt søndagen i minoriteternes tegn og tag med til Mino Ung Aarhus’ lancering. Her kan du blive klogere på, hvordan det er at være minoritetsetnisk dansker, og du bliver opdateret på racismen og ligestillingen herhjemme. Der er mad, chai og samtalesalon med titlen “Ligestilling i et antiracistisk lys – hvorfor er det vigtigt at udvide vores ligestillingsbegreb?”

//Coverbillede: Gruenbaum