Det er den første weekend i oktober, og vejrudsigten lover en lille smule sol. Denne uges weekendguide er én, der vil dig noget. Den vil have dig op fra sofaen og ud i Aarhus’ gader og stræder. Oplev byrummets summen, kig forbi gallerierne, og find dig selv i selskab med dine nære og kære Aarhusianere. Weekendguiden inviterer dig til at danse og synge, og sørger desuden for at stille både sult og tørst.  

TORSDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

Et måltid i Verdenskøkkenet

Sted: Ungdomskulturhuset, Tage-Hansens gade 2, bygning 7 Kl.: 16.00 – 20.00 Mønt: 20 kr.

I Verdenskøkkenet har der tidligere duftet af Polen, Ungarn og Portugal. Hver torsdag afholdes der fællesspisning i Ungdomskulturhuset, hvor studerende samles om et måltid. Det koster 20 kroner at deltage, men tilmelding er nødvendig, da der kun dækkes op til 25 mennesker. Kunne du tænke dig at være med til at røre i gryderne, er der mulighed for at hjælpe til i køkkenet. Se mere på Verdenskøkkenets facebookside.

Open stage for vækstlaget

Sted: Scenekunsthuset, Jægersgårdsgade 154C Kl.: 20:00 Mønt: Gratis

Scenekunsthuset i Aarhus slår dørene op og skaber gennemtræk for vækstlaget. Dem med et rim, en remse eller anden form for tekst får derfor medvind på deres vej op bag mikrofonen. Der er plads til alle former for ordlyd eller lydord, så mød frem og se, hvad der spirer! Fra kl. 19:30 kan du nyde en øl og sikre dig en god en plads.

Naturens trommerøst

Sted: Rytmisk sal, Musikhuset Aarhus Kl.: 20:00-21:30 Mønt: 55 kr

Trommerøst er et opråb: VI SKAL TILBAGE TIL NATUREN! Stedet, hvor kreativiteten og vitaliteten lever under de bedste vilkår. Percussion, et mandskor, trommesæt og sang vil på rytmisk vis være soundtracket til din længsel mod det vilde. Koncerten er en blanding af det bedste fra flere verdener – nemlig afrikansk og afro-cubansk percussion og nordisk folkemusik. Dea Marie Kjeldsen har skrevet musikken og debuterer med denne koncert fra Det Jyske Musikkonservatorium. På fredag inviterer Trommerøst til en hyldest af de jordnære rytmer – så kom og lad hjertet banke i takt til trommerne. Tjek eventet her – eller sikre dig allerede dine billetter her 

FREDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

Allestedsværende Art Weekend

I Aarhus er der altid er noget at fejre – og nu er det kunstens tur. Hold øje med dit yndlingsgalleri eller få øje på et nyt! Det bobler frem med workshops, talks og små, intime ferniseringer, så orienter dig i festivallens overordnede program her.

Her på Vink har vi også et par bud på, hvor du kan kigge hen. Du kan f.eks. gå på opdagelse i den intime og følsomme byrumsudstilling ”YOU ARE IN MY VEINS, YOU FUCK.” Vink har for nyligt snakket med kurator bag, Charlotte Sprogøe, og du kan læse interviewet her eller tjekke begivenheden her.

Når du allerede er i byen, kan du bevæge dig videre mod Fairbar, som netop er flyttet til Klostertorv. I anledning af Art Weekend pryder de væggene med de humoristiske illustrationer af Camilla Lovmand, som er kærlige hyldester til den unikke og nøgne krop.

Fra det hudløst ærlige kan du derefter bevæge dig over i det abstrakte. Fire lokale kunstnere med forskellige virke samles under samme tag i et Sammenkog af flere former for udtryk. Beskrivelsen lover om indslag af tegneseriekunst såvel som detaljerede pindestudier.

Udover at fejre kunsten, er det også værd at fejre nye begyndelser. Straagaard Art Gallery åbner til Art Weekend Aarhus. Derfor afholdes fest og fernisering på KRAFT, hvor kvindetrioen Clara Bro Uerkwitz, Sofie Aabenhuus og Tilde Grynnerup står bag.

Taxi dance i domen

Sted: Domen, Inge Lehmanns Gade Kl.: 19:00-23:00 Mønt: 20 kr

Kender du de dér lykkelige filmscener, hvor mennesker mødes for at danse til swingmusik? Nu har du mulighed for at prøve genren Lindy hop og svinge venskabeligt rundt med dine venner! Kl. 19:00 starter introduktionen, hvorefter jazzmusik sætter rammerne for den efterfølgende aften. ”Taxi Dancers” vil være iblandt mængden. Deres eneste opgave er at sørge for, at ingen danser alene. Alle er velkomne, så fat mod og sving forbi alene eller med en under armen!

LØRDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

”Og daen’ begynder med sang”

Sted: Dokk1 Kl.: 11:00-12:00 Mønt: gratis

Forkæl dig selv og smør stemmelæberne med en kop kaffe i caféen. Bevæg dig derefter mod Udsigten på Dokk1. Med vandet som baggrund vil du i fællesskab og -sang med Sangkraft Aarhus synge under temaet strøm og stilstand. Dem, der kender til højskolesangbogen, ved det allerede – og ellers kom og oplev, hvad fællessang kan gøre!

Et Æble-musthave

Sted: Parken overfor Åby Skole Kl.: 14:00-17:00 Mønt: gratis

Er du tørstig? Hvorfor ikke slukke den i hjemmepresset æblemost? Pak din taske med et par tomme flasker, pluk eller køb et kilo æbler, og hop på cyklen mod Åbyhøj, for Åby skole afholder æblepresning i parken.

Public Xinema: the SALT of the EARTH

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl.: 20:00-22:00 Mønt: gratis

Fotografen Sebastião Salgado er kendt for sine kraftfulde og kommunikative fotografier. The SALT of the EARTH er resultatet af et stort fotografisk projekt, som tager udgangspunkt i de vilde, uberørte territorier. Filmen er en hyldest til planetens skønhed, dens flora og fauna og de storslåede landskaber. Kl. 20:00 indledes aftenen med en performance, der vil være rammesættende for det senere forløb. Efter filmen er der mulighed for at deltage i en aktivistisk talk. Tjek begivenheden for mere info og tilmelding.

SØNDAG

// Foto: Facebook-begivenhed

En slentrende klimakamp på Trøjbog

Sted: Krydset ved Kirkegårdsvej/Tordenskjoldsgade og Trøjborgvej Kl.: 13:o0-14:30 Mønt: gratis

Er du også træt af skrald og skodder i gaderne? Kom med til affaldsjagt på Trøjborg! Den første søndag i hver måned samles klimakærlige mennesker for at gå gennem gaderne og rydde op efter dem, der ikke kan ramme en skraldespand. Der sørges for poser, handsker og snappere, så kom med på tur og saml mest muligt skrald. Der er præmier på spil, og Lidl sponsorerer snacks og varme drikke til turen.

Søndagsjazz på The Cockney Pub

Sted: The Cockney Pub, Maren Smeds Gyde 8 Kl.: 14:30 Mønt: gratis
Lad ugen gå på hæld med en kold bajer, en vippende fod og et par trommende fingre på bordkanten. The Cockney Pub afholder – traditionen tro – en omgang live jazz. Arrangementet starter kl. 14:30, og hvis vejrguderne er med os, foregår det udendørs.

Bordtennis ved Tietgens Plads 

Sted: Tietgens Plads, Aarhus C Kl.: 19:00-21:00 Mønt: gratis

På søndag kan du spille bordtennis ved Tietgens Plads, så træk den varme sweater over hovedet og nyd, at du endnu ikke får frostbid af at være udendørs. Formatet er ganske uformelt, og du møder egentlig bare op til en omgang Rundt om Bordet. Der vil være seks bat til rådighed, så medbring dit eget – og ellers kan du sagtens bruge en bog!

God weekend!

// Coverfoto: Julie Kristensen