Weekendguiden er her! Hvad skal du lave, tænker du nok? Vi har som altid svaret på en kanon Aarhus-weekend. Og hold op, hvor der sker meget. Der er Photo Book Week (på forskellige locations), ægte meget filmhygge i Øst for Paradis, glitterfest, teater og performativ kunst på programmet. Hold tungen lige i munden – det bliver travlt og godt. 

 

Torsdag

Håndarbejde og håndbajere. // Foto: Facebook begivenhed

 

Håndarbejde og håndbajere #2 // Kollage

Sted: Godsbanen. Kl.16.30-18.00. Mønt: Pris: 130 kr. + gebyr (inkl. materialer, billedramme, vejledning og en øl)

Kom på Godsbanen på torsdag, hvis du kan lide at nørkle med små håndarbejdsprojekter og samtidig nyde en kold øl til lyden af jazz i stearinlysets skær. Til denne vol. 2 udgave af håndarbejdsklubben er der indsamlet materiale til at lave flotte kollager. Det bliver drøn hyggeligt!

 

Revolution

Sted: Aarhus Teater. Kl. 19.30-20.50. Mønt: 250 kr. (studerende: 60)

Finanskrise. Økonomisk krise. Politisk krise. Værdikrise. Befolkningskrise. Flygtningekrise. Energikrise. Klimakrise. Vi lever i krisernes tidsalder. Mere end nogensinde er der behov for radikale løsninger på de store udfordringer. Ja, mon ikke der kort og godt skal en revolution til! I Christian Lollikes nye forestilling REVOLUTION artikulerer fire mennesker trangen til oprør og spørger hinanden: Kan man bygge en bedre fremtid efter IKEA-modellen ved at samle samfundsreolen på en helt ny måde?

 

The Boy That Got Away + support: Nordnordnord på Atlas

Sted: Atlas. Kl. 20.00-23.00. Mønt: 135 kr.

The Boy that Got away har siden 2011 turneret rundt og sammenlagt spillet mere end 150 koncerter. Bandet udgav i 2014 deres debutalbum og har siden udgivet i 2016 og senest 2017. Nu ligger bandet vejen forbi Aarhus, hvor de giver koncert på Atlas. Forvent et musikalsk univers, hvor lyden af 60’erne og 70’ernes rock møder 90’ernes grunge. Spændende, simpelthen.

 

Fredag

Krass Clement på ARoS. // Foto: Facebook begivenhed

 

Photo Book Week Aarhus 2018: Talk om Krass Clement

Sted: ARoS. Kl: 16.00-17.00. Mønt: Gratis efter betalt entré til museet. 

I forbindelse med Photo Book Week åbner Aros pop-up udstillingen Krass Clement: Photobooks på ARoS. Fredag afholder museet derfor en lille talk om Krass Clements fotografiske arbejde. Det bliver mellem kurator Anne Elisabeth Toft og forfatter og fotograf Gerry Badger, og det kommer til at foregå i ARoS public salonen (niveau 3).

 

Den Blå Time med Olga Benedicte

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl. 16.00-18.00. Mønt: Fri entré.

Den Blå Time inviterer os alle til at opleve performativ kunst denne fredag eftermiddag på Kunsthal Aarhus. Denne gang er det Olga Benedicte, som kan opleves i Kunsthallens beundringsværdige rammer.
Olga Benedicte undersøger, hvordan vi bruger vores instrumentaliserede kroppe. Det foregår ved at undesøge kroppen i relation til tid og sted i forhold til forskellige medier, blandt andet lyd og skulpturelle elementer.
Den Blå Time er Kunsthal Aarhus’ nye tiltag, som hver fredag inviterer indenfor til performativ kunst.

 

Aarhus Glitter Party

Sted: B//huset. Kl. 22.00-03.00. Mønt: 30 kr. før midnat, 60 kr. efter midnat. 

Der er glitterfest denne fredag i B//huset. Det bliver indet mindre end glitter-tastic, og så kan du glamoure dig løs på dansegulvet til sprøde house og boogie tunes. Line up: Hans SOLO b2b MALTE SANGGAARD (Favorite Things), Mødest (FEUM) og LUNI (FEUM).

 

Lørdag

Bogmesse på Kunsthal Aarhus. // Foto: Facebook begivenhed

 

Bagagerumsmarked / Citymarked Aarhus

Sted: Teatergaden 1. Kl: 10.00-15.30. Mønt: Hvad du føler for. 

Der er ikke så meget at rafle om her. Vejer det godt i pengepungen her efter den 1. oktober, kan du komme ned og spendere alle dine dollars på seje nye/gamle ting. Go go go.

 

Bogmesse: Undersøgende bøger /Book Fair: Investigative Books

Sted: Kunsthal Aarhus. Kl.12.00-17.00. Mønt: Gratis.

Kom på Kunsthal Aarhus og oplev cirka 20 skandinaviske forlag og tidsskrifter, som allesammen udgiver inden for temaer omkring kunst, litteratur, teori, historie, politik, film og musik. Her bliver også mulighed for at overvære paneldebatter om det at udgive og publicere tidsskrifter.

 

Freak Show og glitterdrinks

Sted: Øst for Paradis. Kl. 19.00-21.00. Mønt: 95 kr.

Endnu mere glitter-weekend – nu også i Øst for Paradis. I forbindelse med PROUD! FIlmfestival ’18 vises 2017 filmen Freakshow. Efter filmen byder biografen på glittedrinks og inviterer til fest på G bar (og husk at medbringe biografbilletten derhen).

Om filmen: Hvorfor være som alle andre når man kan være fabelagtigt anderledes? Billy Bloom synes, konformitet er kedeligt, og på trods af chikane fra medstuderende på sit gymnasium er Billy fast besluttet på at være sig selv, uanset hvad alle andre omkring ham tænker. Motiveret af ønsket om at forblive sit sande jeg og med hjælp fra tætte venner, beslutter Billy sig for at stille op til ’homecoming queen’, for at vise sine mobbere, sit gymnasium og resten af verden, at modgang gør dig stærkere.

 

Søndag

Øst for Paradis (filmen) i Øst for Paradis. // Foto: Facebook begivenhed

 

Øst for Paradis i Øst for Paradis

Sted: Øst for Paradis. Kl. 11.00-14.00. Mønt: 120 kr.

Der går meta i den på søndag, når Øst for Paradis (altså, biografen) viser filmfortolkningen af John Steinbecks store litterære klassiker Øst for Paradis. Det er en vidunderlig generationsfortælling om the last frontier i det californiske landliv. Her følger vi én familie gennem flere generationer i tykt og tyndt. Bogen er smuk, og filmen er også ganske god med – også smukke – James Dean i hovedrollen. Og så er begivenheden ekstra hyggelig med brunch og kaffe kl. 11.00 (inkluderet i billetprisen).

 

Historien om huset, der blev til en prik

Sted: Teatergruppe 38. Kl. 11.30-12.10. Mønt: 135 kr. (under 25: 70 kr.)

Ord, billeder, lyde, musik, videoinstallationer, skyggespil og installationskunst strømmer igennem rummet og fortæller historien om, hvor lang vej, der er hjem, når vreden har fået os til at løbe af huse. Forestillingen er nomineret til årets Reumert i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling.

 

Photobook Week Aarhus 2018

Sted: Arkitektskolen Aarhus, Galleri Image, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Dokk1 og Verpan design butik. Kl. (Kontinuerligt). Mønt: Gratis.

Denne begivenhed gælder som sådan hele weekenden. Siden 2014 har Aarhus afholdt Photo Book Week, og til festivalen vises der frem af nye og gamle kunstnere inden for feltet, forlag, kuratorer med mere. Festivalen skriver om årets tema:
“Årets tema, The Virtual og Physical, vil fokusere på den digitale udvikling i samfundet og dens betydning for fotobogen. Festivalen diskuterer digital fotografering og fremhæver begreber som virtuel virkelighed og hyperrealisme ved at se på deres kulturelle modbilleder. Festivalens tema kiler sig således ind i den aktuelle samfundsdebat om bogens fremtid efter den digitale drejning.

 


Coverfoto: Akram Skaikar