WEEKENDGUIDEN – UGE 4

WEEKENDGUIDEN – UGE 4

Januar er råkold – men de kulturelle tilbud fra de forskellige kreative hjørner af Aarhus er heldigvis det stik modsatte. Læs med, når Weekendguiden tager dig rundt til sprudlende animationsfilm,  dyster, svensk rock, anti-racistisk opstartsmøde og second hand-udsalgsevent, som blot er nogle af mulighederne i denne uge.

TORSDAG

Afgangsfilm – The Animations Workshop & Den Danske Filmskole //Cover: Facebookbegivenhed

END OF THE LINE: FOLDS – UNFOLDED W. KIRSE

Hvor: Palle Juul-Jensens Blvd. 82 Kl.: 11 – 17 Mønt: Gratis

Aarhus Makers inviterer indenfor til avancerede origami-teknikker, når dørene åbnes på torsdag. Her får du mulighed for at folde papirblomster og T-shirts og få en kreativ snak med andre ligesindende sjæle – så skriv dig eventet bag øret, hvis det kribler i fingrene efter at udtrykke dig igennem foldningens kunst.

Aarhus Makers er en gruppe af ni kunstnere, som har slået sig ned i det tidligere Ovartaci Fields, og hvor der over den kommende måned, vil være en række af udstillinger.

 

ANTI-RACISTISK OPSTARTSMØDE

Hvor: Folkestedet Kl.: 19.30 – 21:30. Mønt: Gratis

Efter besøget hos Aarhus Makers, er der mulighed for at slå et slag for menneskerettighederne, når Aarhus for Mangfoldighed holder anti-racistisk opstartsmøde på Folkestedet. Mødet henvender sig til alle interesserede. Opstartsmødet ønsker at opridse mulighederne for et tættere samarbejde for at imødekomme den farlige udvikling på det integrations- og udlændingepolitiske område i Danmark.

 

AFGANGSFILM – THE ANIMATIONS WORKSHOP & DEN DANSKE FILMSKOLE

Hvor: Teater Refleksion Kl.: 19 -21. Mønt: 50,-

Hvis du hellere vil se film, er der skam også tilbud i den kategori: Teater Refleksion lægger nemlig rum til et biograflærred og fremtidens animatorer fra The Animation Workshop og Den Danske Filmskole. I løbet af aftenen har mulighed for at se en række animationsfilm i dejligt vennelag, samt efterfølgende stille spørgsmål til animatorerne om både film og uddannelse.

FREDAG

 

Mellemfolkeligt Samvirke fylder 75 år // Musik, Mad & Bogudgivelse //Cover: Facebookbegivenhed

MELLEMFOLKELIGT SAMVIRKE FYLDER 75 //MUSIK, MAD & BOGUDGIVELSE

Hvor: Café MellemFolk Kl.: 17 – 02. Mønt: Gratis, mønt dog afhængig af drikketørsten

Hvis du godt lige kan klare en fødselsdagsfest til at glemme det kolde vejr, så skal du rette kursen mod Café MellemFolk, hvor der er stor 75-års fødselsdagsfejring. Der bliver både mulighed for at købe en bog om Mellemfolkeligt Samvirkes indsatser igennem årene, og senere på aftenen kan du glæde dig til livemusik med både Rasmus Due, Mambe & Danochilango, og DJ Jes.

Puds danseskoene og medbring dit bedste humør!

 

FEELINGS

Hvor: Bora Bora Kl.: 19:30 – 20:30. Mønt: Studerende/under 25: 90,- / Standard: 150,-

Fang danseforestillingen Feelings på sin sidste opførelsesdag, når følelsernes univers bliver fortolket igennem bevægelser: Bestemmer du selv, hvad du føler, eller gør andre det? Danseforestillingen går tæt på dig som publikum, så hvis du har mod på at blive inddraget i en kropsligt nærværende performance, skal du tage forbi Bora Bora og bliv en fysisk oplevelse rigere.

 

ANNA VON HAUSSWOLF + SUPPORT: OF THE WAND& THE MOON PÅ ATLAS

Hvor: ATLAS Kl. 20 – 11. Mønt: 235,-

Hvis du er til Nick Cave and the Bad Seeds og lignende doom & gloom rock-kometer, som rammer en klokkeklar dyster klang i deres værker, skal du opleve svenske Anna von Hausswolff på fredag. Med en nordisk og gotisk lyd, der er helt sin egen, byder Anna von Hauswolff på mørke og eksperimenterende kompositioner af bedste skuffe. Så banker dit hjerte lidt hurtigere når det kommer til den lidt mere dunkle rock, skal du finde dit bedste sorte sæt tøj frem, når svenskeren indtager scenen.

 

 LØRDAG

Førsteårsudstilling fra Det Jyske Kunstakademi //Cover: Facebookbegivenhed

PODCASTWORKSHOP

Hvor: Dokk1 Kl.: 11 – 13. Mønt: 50,-, billetten købes via Dokk1s hjemmeside

Podcasts har fundet indpas i det generelle mediebillede – fra alt til hvordan du kan blive den bedste version til dig selv til seriemordere, kan podcasts kredse om alverdens emner. Så der er bestemt lidt for enhver smag!

Skulle du have lyst til at prøve kræfter med at starte din egen podcast, er der gode råd at hente, når kvinderne bag podcasten ”Harry Pottcast” deler deres erfaringer med at starte en podcast om lørdagen på Dokk1.

 

FØRSTEÅRSUDSTILLING FRA DET JYSKE KUNSTAKADEMI

Hvor: Splab Kl. 16 – 20. Mønt: Gratis

Udstillingsrummet Splab åbner for udstillingen ”man tror det handler om noget…” allerede d. 23. januar – men bare rolig, du har stadig mulighed for at se det nyeste af det nye inden for kunstens verden om lørdagen, når syv førsteårsstuderende på Det Jyske Kunstakademi viser, hvad de har produceret til deres første udstilling sammen.

Det er ganske gratis, så tag en ven eller endda to under armen og bliv kunstnerisk beriget!

 

BIRTHDAY BASH – 13

Hvor: Sway Kl.: 20– 05. Mønt: Gratis entré

Rund dagen af med et brag af en fest, når Sway fylder 13 år – med dertilhørende nedsatte alkoholtilbud og et DJ-line-up, som nok skal sætte fut i fødderne.

Sway lover, at der ved midnat trækkes lod om en flaske bobler til en heldig gæst – så hvorfor ikke krydse fingre for, at det er dig. Det afhænger af at du møder op.

SØNDAG

the little match girl passion – En Visuel Koncert //Cover: Facebookbegivenhed

 

MEGA KUP! 2019

Hvor: Godsbanen Kl.: 12 -15. Mønt: 40,- som skal overføres med Mobilepay eller kontant

Hvis det blev lidt sent i går, kan du altid berolige dig selv med, at det store Mega Kup! Luksus second hand udsalgsarrangement på Godsbanen om søndagen ikke løber nogle vegne. I hvert fald ikke udenfor tidsrummet kl. 12:00 til 15:00.

Mega! Kup har som sit fokus at holde store arrangementer i Aarhus og Aalborg, hvor der udtømmes af kvinders fælles garderober til en rimelig pris. Så hvis det er klædeskabet det kniber med, er der rig mulighed for at finde din næste kjole eller top til nedsat pris og efterfølgende gå det nye år i møde med (næsten) splinternyt tøj.

 

THE LITTLE MATCH GIRL – EN VISUEL KONCERT

Hvor: Symfonisk Sal – Musikhuset Aarhus Kl.: 16  – 18. Mønt: Gratis

Ensemble Edge inviterer publikum til en gratis og anderledes koncertoplevelse, hvor musik og animationsfilm smelter sammen under live-opførelsen af værket ”The Little Match Girl”. Baseret på H. C. Andersens verdenskendte historie om Den Lille Pige med Svolvstikkerne kommer koncerten til at fokusere på, hvordan man kan give muligheden for at opleve ny klassisk musik direkte i samspil med en animationsfilm.

Den amerikanske komponist David Langs værk ”the little match girl passion” vil blive spillet, mens animationsfilmen vises på samme tid.

Så tag et smut forbi, hvis du har lyst til at se hvordan filmmediet og live-musik kan berige hinanden på en stille søndag eftermiddag.

 

ENGLISH STAND-UP COMEDY OPEN MIC

Hvor: Alberts – Store Torv 3 Kl.: 20 – 23. Mønt: Gratis

Gratis engelsk stand-up comedy. That’s what it says and that’s what you’re gonna get, hvis du smutter forbi Alberts til en lattermild afslutning på din søndag med din ven, kæreste, hund eller udefinerede partner.

Dørene åbner kl. 19, og showet starter kl. 20, så sørg for at være der i god tid, da dørene med sikkerhed lukkes omkring 19:55.

 

– Hav en god weekend, og klæd jer nu varmt på!

// Anne Sophie

 

Coverfoto: Gruenbaum

Skriv en kommentar