WEEKENDGUIDEN UGE 39

WEEKENDGUIDEN UGE 39

I denne weekend kan man både komme til foredrag om universets historie samt gå til festival om køn enten på et dansegulv eller i teateret. Derudover er der rig mulighed for at handle brugt tøj eller lære noget nyt til weekendens spændende arrangementer.

 

TORSDAG

// Foto: Facebook-event

 

My Cuntry by Cunts Collective

Sted: Åbne Scene, Godsbanen. Kl.: 19.30. Mønt: 150/90 kr.

Cunts Collective er en samling af kunsteriske sjæle fra vidt forskellige steder i verden som bl.a. Danmark, England og Brasilien. De er en del af The Genderhouse Festival og arbejder med identiet, seksualitet og køn. I forestillingen My Cuntry søger de tilbage til hjemmet og undersøger, hvad denne proces indebærer. Billetter i løssalg står til 150 kr., men er man student eller under 25 år, kan de erhverves for den mindre pris af 90 kr.

 

TAPE: Marshall Cecil (Support: Oliver Dengsø)

Sted: TAPE. Kl.: 20.00. Mønt: 80 kr.

Marshall Cecil er et af de nyeste skud på stammen inden for dansk popmusik, der ikke så let lader sig definere inden for den gængse forventning til genren. Gruppen har haft god vind i sejlene siden deres optræden på Roskilde Festival i sommers og er nu altså at finde på TAPE med support af Oliver Dengsø, der ligedes er et af de nye og spændende bekendtskaber på den danske musikscene.

 

Jazz på Pica Pica

Sted: Pica Pica. Kl.: 20.00. Mønt: Hvad der svarer til et glas vin.

I forrige uge blev der taget den drastiske beslutning, at flere af DR’s radiokanaler, herunder P8 Jazz, skal nedlægges. Det betyder dog ikke, at jazzen er død ude i byen, for på Pica Pica er der som altid dejlig jazz og lækker vin at nyde. Der er til aftenen samlet et stærkt hold af nogle af byens mest anerkendte og rutinerede kræfter, der vil sørge for noget godt til øregangene.

 

FREDAG

Universets og livets historie // Foto: Facebook-event

 

Universets og livets historie

Sted: Dome of Visions. Kl.: 16.00-17.30. Mønt: 100 kr.

Går du tit og grubler over, hvordan det hele egentlig startede? Mennesket har haft en universel trang til at gruble over sin oprindelse, og der er mange skabelsesberetninger verden over. Her får du fortællingen fra Big Bang og til livets opståen på jorden fortalt af henholdsvis en astrofysiker og en biolog. Hvad end du er evolutionist eller filosofisk anlagt, vil der være masser af stof til dig.

 

Åben fernisering: Agnes Slott-Møller – Helte og Heltinder

Sted: Aros. Kl.: 17.30-19.30. Mønt: Gratis.

Aros åbner dørene op for alle interesserede, når der holdes åben fernisering på en udstilling af en af Danmarks største kunstnere inden for symbolismen. Agnes Slott-Møller var en fremtræden kvindelig skikkelse i kunsten i slutningen af 1800-tallet, og hendes bidrag til dansk kunsthistorie er svær at komme udenom. Der er gratis adgang, og alle er velkomne. En oplagt mulighed for at få et skud gratis kunst.

 

MN Retail lagersalg / Modetøj (Aarhus)

Sted: Volden 9. Kl.: 10.00-18.00. Mønt: Op til dig.

Hvis du godt kan lide at svinge dankortet men måske bruger lidt for mange penge på lige netop den hobby, så er der håb forude. MN retail holder nemlig lagersalg på en lang række mærkevarer, som kan erhverves med helt op til 70 % rabat. Så skulle der også gerne kunne være penge til en tur i byen med de nye sneakers eller øreringe efterfølgende. Bemærk at det ikke kun er fredag, at lagersalget finder sted!

 

LØRDAG

// Foto: Facebook-event

 

Sorgen og de store følelser

Sted: Teatret Svalegangen. Kl.: 19.30-21.00. Mønt: 120/60 kr.

Sorgforsker Mai-Britt Guldin og skuespiller Thure Lindhardt går i kødet på en af de ting, som man aldrig nogensinde kommer udenom som menneske – nemlig sorgen. I en samtale mellem de to kommer de til at kigge på, hvad det at miste gør ved os som mennesker, og hvorvidt man kan håndtere eller rent faktisk bruge sorgen til noget positivt. Arrangementet koster 120 kr., men er man studerende, kan man slippe til halv pris.

 

The Genderhouse Festival at HeadQuarters

Sted: HeadQuarters. Kl.: 19.00-05.00. Mønt: Gratis.

Den føromtalte Genderhouse Festival finder sted rundt omkring i det aarhusianske. Og hvem andre end HeadQuarters skulle kunne byde ind til fest i denne festivals ånd? Baren og spillestedet pynter op i pink og byder op til fest i løbet af slutningen af september. Vi anbefaler dog at komme forbi, når der alligevel er gang i den på en lørdag og svinge hofterne, mens du hylder mangfoldigheden!

 

Kom folk: DANS 2018

Sted: Studenterhuset. Kl.: 19.30-00.30. Mønt: 125/85 kr.

Kom til Aarhus Folk Festivals åbningsbal! Tre orkestrer fra folkemusikkens verden vil sætte gang i dansegulvet. Har man endnu ikke stiftet bekendtskab med genren, der for nogen kan lyde noget gammeldags, så skal det nævnes, at enhver er velkommen, og at der er stigende interesse blandt yngre mennesker for folkemusikken. Der er mennesker i en skøn blanding af oftest meget varierede aldersgrupper, og stemningen er hyggelig. Har man ikke mod på at kridte danskeskoene, kan man jo lytte til musikken i stedet.

 

SØNDAG

// Foto: Facebook-event

 

Flagstang Markeder i Musikhuset

Sted: Musikhuset. Kl.: 10.00-15.00. Mønt: Gratis.

Der er som altid gratis adgang til, hvad der efterhånden er ved at være en klassiker inden for køb og salg af brugt tøj i Aarhus. Der er mere end 100 forskellige stande, hvor du kan finde et scoop indenfor vintage- og retrotøj i alle afskygninger og former. Har du noget tøj, du selv skal af med, kan du selvfølgelig også overveje at få din egen stand, så du kan komme af med nogle af dine gamle klude.

 

Nils Malmros 50 års jubilæumskavalkade i Paradis

Sted: Øst For Paradis. Kl.: 17.00. Mønt: 80 kr.

I løbet af adskillige søndage viser Øst For Paradis en jubilæumskavalkade af film af den aarhusianske filminstruktør Nils Malmros. På søndag kan man få både et foredrag af mesteren selv og derefter filmen At Kende Sandheden for bare 80 kr. Men skynd dig at bestille, for som de fleste aarhusianere ved, er der ikke mange sæder i byens bedste nichebiograf!

Skriv en kommentar