VINK byder på et udpluk af kunstneriske, kreative og inspirerende arrangementer i de følgende dage lige her:

 

TORSDAG

Teater Katapult: True.Story // Foto: Facebook.

 

GENDERHOUSE UDSTILLING PÅ ÅRHUS KUNSTAKADEMI

Sted: Århus Kunstakademi Kl. 12.00 – 17.00 Mønt: Gratis.

Den store GENDERHOUSE Festival har for alvor indtaget Smilets By i denne måned, og nu er der mulighed for at se tidligere såvel som nuværende studerende fra Århus Kunstakademis fortolkninger af køn, seksualitet og identitetskonstruktioner i en unik udstilling på Kunstakademiet. Så slå et smut forbi, få varmen og få funderet over normkritik – helt uden at give en krone.

Udstillingen kan ses frem og med til d. 23. september.

 

ENTREPRENEUR EVENING TALKS: KICKSTARTER INSIGHT

Sted: BART Kl. 19.30 – 21.00 Mønt: Gratis

Sidder du inde med et projekt eller idékoncept, som du har tænkt over, at du gerne vil have bragt ud i verdenen, men mangler kapital til det? Slår dit hjerte hurtigere, når folk nævner ordet ’crowdfunding’? Torsdag den 20. september kl. 19.30 er der gode råd at finde, når BART i Skolegade inviterer indenfor til en samtale omkring at søge penge sit projekt – Katrine Glenhammer og Sandra Kristholm deler ud af deres egne erfaringer med at starte deres Kickstarter kampagne til Katrines næste kortfilm T O T E M.

Kom med til en aften, hvor du kan få brugbar indsigt i crowdfunding som et område i sig selv og sparring over dine egne overvejelser, mens du nyder en kold drink eller øl i godt selskab.

 

TRUE.STORY

Sted: Teater Katapult Kl. 20.00  – 21.00  Mønt inkl. gebyr: Standard: 180,-  / Studerende: 90,- / Unge u. 25 år: 60,-

Hvis du mere har lyst til en omgang teaterforestilling, er der også mulighed for det: Dramatiker Nanna Cecilie Bang, som havde stor succes med forestillingen My Heartache Brings All Boys tidligere i år, er tilbage med sit seneste stykke, TRUE.STORY, med Christian Lollike i instruktørstolen.

TRUE.STORY beskrives som en genremæssig hybrid; med monolog og standup, fremført af Nanna Cecilie Bang selv, kastes et tåkrummende og hudløst ærligt blik på den moderne unge kvindes selvhad og selvironi i dagens verden. Så grib veninderne og sæt kursen mod Teater Katapult for en dosis nutidsteater.

 

FREDAG

Godsbanen: NORDIC HANDS // Foto: Facebook.

 

NORDIC HANDS – SYMPOSIUM

Sted: Godsbanen, Remisen Kl. 10.00 –17.00 Mønt: 100,-  inkl. frokost.

NORDIC HANDS er et internordisk eksperimenterende projekt for kunst, kunsthåndværk og art writing, som er skabt på baggrund af HINT project  i samarbejde med Project Art Writing og Godsbanen. Med NORDIC HANDS skabes et fagligt møde med laboratoriet som omdrejningspunkt, hvor 16 nordiske kunstnere arbejder sammen for udforske arbejdsprocesser, materialitet og kunstneriske udtryksmåder. Kunstnernes resultater vises og grundes over d. 22. september, når teoretikere, formidlere og kunstnerne selv holder oplæg i løbet af en endagsmini-konference.

Du har mulighed for at komme med til en hund – dagsprogrammet kan ses og billet købes på: NORDIC HANDS.

 

VANDREFORESTILLING: CTRL+ALT+DEMENS

Sted: Bispetorv Kl. 13.00 – 17.00 Mønt: Gratis

Så er det ved at være sidste mulighed for at komme med til vandreforestillingen CTRL + ALT +  DEMENS, som fører publikum igennem tre aspekter af demens i en sansepræget oplevelse. Teater Fluks står bag forestillingen, som er baseret på research, interviews og personlige oplevelser om og med demens og er skabt i samarbejde med magistraten for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

Forestillingen er gratis, men billet skal bestilles igennem Facebook-begivenheden, for at man er sikret en plads.

 

MADAME NIELSEN I KRISTIAN F. MØLLER

Sted: Kristian F. Møller Kl. 18.00 – 22.00 Mønt: Gratis

Madame Nielsen skabte stor kontrovers med sin deltagelse i Christian Lollikes teaterstykke Black Madonna, der blev anklaget for racistiske overtoner; nu er den ekstravagante forfatter tilbage med udgivelsen af sin seneste roman, The Monster, hvor handlingen udfolder sig i 1933 i New York med en hovedperson, der kastes hovedkulds ud i et parallelunivers med sex og død, regler og kaos på hver sin side.

Kom og se den litterære giraf, so to speak, og køb måske et eksemplar af romanen til dig selv eller til litteraten i dit liv.

 

LØRDAG

Godsbanen: FindersKeepers Designmarked Aarhus // Foto: Facebook.

 

ILDSJÆLEFESTIVAL

Sted: Ridehuset Kl. 10.00 – 17.00  Mønt: Gratis.

Som del af Folkets Møde, inviteres alle aarhusianer og andet godtfolk til Ildsjælefestival i Ridehuset til inspiration, diskussion og et direkte møde med de mennesker, der brænder passioneret for en sag.

Der bliver mulighed for at besøge stande med repræsentanter fra Skraldecaféen, UngEnergi, Gode Penge, Tidslerne, Gallo Kriserådgivning, Fødevarebanken, BIEN; Yallah, Dansk Vegetarisk Forening, Memory Lane Rockmuseum, og mange, mange flere. Så gå på opdagelse i Ridehuset og få et overblik over de adskillige foreninger og initiativer, som er at finde i Aarhus.

Ildsjælefestivalen er arrangeret af Region Midtjylland, Civilian, FrivilligVest, Aarhus Kommune og Europæisk Frivillighovedstad 2018.

 

FINDERSKEEPERS DESIGNMARKED AARHUS

Sted: Godsbanen Kl. 11.00 – 17.00 Mønt: Dagsbillet 40,- i forsalg / 50.-  i døren

Har hjemmet brug for nyt inventar i form af kunstnerisk keramik eller møbler? Elsker du unikke smykker?

Mulighederne er mange, når FindersKeepers Designmarked atter igen lægger vejen forbi Aarhus til de designhungrendes begejstring. Med omkring 100 designere og kreative iværksættere bag standene, burde udbuddet på møbler, interør, billedkunst, fotografi, keramik, tøj, smykker, planter og meget mere sørge for, at man ikke går forgæves.

 

KONCERT MED BLUNT + SUPPORT: SPACEBABY OG UMPAS

Sted: Atlas Kl. 20.00 – 23.00 Mønt: Fri entré

Skal du have skudt lørdagnat ordentlig igang med vennerne, kunne I meget belejligt styre cyklerne eller gåbenene i retningen af Atlas, hvor hardrock og reggae-bandet Blunt holder gratis koncert for releasen af deres kommende plade, Prep For Armageddon. Med på support er den aarhusbaserede kvintet, SpaceBaby, der byder ind med alternativ indierock, og Umpas, der sætter ild under fødderne med dansevenlige toner.

Medbring danseskoene, dit gode humør og fest!

 

SØNDAG

Dome of Visions: Tøjmekka ved Domen: Billigt og Bæredygtigt // Foto: Facebook.

 

TØJMEKKA VED DOME OF VISIONS: BILLIGT OG BÆREDYGTIGT

Sted: Dome of Visions Kl. 12.00 – 17.00 Mønt: Gratis.

Hvorfor ikke bruge din søndag med at  gå på tøjjagt til den kommende vinter? I Dome of Visions støttes der op om bæredygtige initiativer med tøjloppemarkedet d. 23. september; ved at give plads til miljøvenlige løsninger, som genbrug er, håber Dome of Visions at kunne inspirere lidt mere til gensidig bytteøkonomi, fremfor den typiske køb-og-smid-ud kultur.

Nyd en kop varm kaffe, kig igennem sortimentet og se, om der er noget, som du kan bruge!

 

AROS PUBLIC FILM TALK: ONDSKAB I FILM

Sted: ARoS, Auditorium, Niveau 3 Kl. 15.00 –16.30  Mønt: 46,65,-

Det er ikke kun vejret, som er begyndt at blive mørkt: Med udgangspunkt i Jake og Dinos Chapmans  nuværende udstilling, March of the Banal, sætter ARoS samme tone for deres foredrag, der kommer til at handle om det onde i filmverdenen. Hvorfor er karakterer som Hannibal Lecter og Darth Vader så populære, når deres handlinger modarbejder enhver sympati?

Filmnørderne Andreas Halskov og Henrik Højer fra filmmagasinet 16:9 vil forsøge at give et svar, når linsen rettes imod filmhistoriens bedste udvalg af ondskab.

 

DESTORTED IDEALS

Sted: KH7Artspace Kl. 20.00 –21.00 Mønt: 70/50,-

Hvorfor ikke afslutte søndagen med koncertinstallation på KH7Artspace med lydkunstner Alex Mørch og NJYD? I DeSTORTed IDEals opstår der en fonetisk dialog i mødet mellem NJYDS fire musikere og Alex Mørchs lydlige installationer, der beskrives på følgende måde: ”Høresansen stimuleres af en dualisme mellem den akustiske lyd og den samme lydkilde forstærket og forvrænget, der er i rummet udvisker muligheden for at opfatte enkeltdele og skaber noget vi må forholde os til – menneskets elektroniske samhørighed.”

Hvis du har mod på en alternativ koncertoplevelse, er det mod KH7 Artspace,  snuden skal vendes.

På på hinanden derude!