cropped-VINK-logo-sort.png

Så blev det tid til, at musikken igen overtager Aarhus med god stemning, hvad enten det er til SPOT Festival, klassisk koncert i Musikhuset eller intimkoncert i Den Gamle By. Og er det ikke lige musik, du leder efter, så er det godt, at Aarhus igen emmer af aktivitet. Der er nemlig et væld af kulturelle tilbud at benytte sig af og denne guide er derfor kun et udsnit af, hvad weekenden har at byde på. Men er du på udkig efter en musikalsk, smagslig, teatralsk, filmisk eller bare en festlig oplevelse denne weekend, så læs med her. 

 

TORSDAG

SPOT Festival

StedAarhus Kl.: 12- Mønt: fuld festivalbillet: 675 kr. eller dagsbillet: 420 kr.

Der er vist ingen tvivl. SPOT Festival er et af de helt store musiske highlights i Aarhus – og i år er ingen undtagelse. Med et line-up, der alene på første dagen byder på blandt andet Ganger, Mekdes, PATINA og Joyce, er der i dén grad lagt op til fest i byen. Det fede ved SPOT er nemlig, at man kommer rundt på rigtig mange af de aarhusianske spillesteder og får nogle musikalske og kulturelle oplevelser ud over det sædvanlige. Så gør dig selv den tjeneste at hive fat i dine venner og tag til SPOT Festival sammen.

 

Valkyriens kamp

Sted: Svalegangen Kl.: 19.30 Mønt: 225 kr. (studerende: 135 kr. eller under 25 år: 65 kr.).

Er du mere i humør til teater, så skal du tage forbi Svalegangen og se forestillingen “Valkyriens Kamp” om den danske forfatter Thit Jensen (1876-1957), som kun kan beskrives som intet mindre end en cigarpulsende bad b*tch. Teaterforestillingen skildrer Thits stædige kamp for både sin egen og andre kvinders frigørelse i en mandsdomineret verden. Så er du klar på at blive væltet bagover af én af Danmarks sejeste kvinder, så kan du opleve forestillingen frem til d.18 september.

 

IKEA-festival

Sted: IKEA Aarhus Kl.: 16-20 Mønt: alt efter hvor mange kjøttboller du kan spise.

Kalder alle IKEA-elskere! På torsdag kan du komme til en uforglemmelig dag i IKEA, når de holder en festival for en dag. Ikke nok med at du kan lade dig inspirere af IKEAs boligunivers, så kan du blandt andet opleve skuespil, workshops, live DJs og nyde gratis mocktails, popcorn og softice. Der er ikke så meget andet at sige end “du skal vist til IKEA-festival”, og har du ikke mulighed for at køre derud, så kan du hoppe på bybus 15 fra Nørreport.

 

Russian Rave

Sted: Café Smagløs Kl.: 20-01.45 Mønt: kommer an på din white russian-tørst.

Torsdagen byder også på russisk technofest på Café Smagløs, hvor du kan øve dine elektroniske dansetrin. DJ Lurkieee går på kl. 23, men de russiske vibes er allerede igang kl. 20, hvor der bliver langet drinks over disken (russian style). Du kan i hvert fald nyde godt af aftenens drinkstilbud på blandt andet white russian og moscow mule, hvor du kan få 3 drinks for en hundredelap. давайте выпьем.

 

FREDAG

Mere SPOT Festival

Sted: Aarhus Kl.: 10.15- Mønt: fuld festivalbillet: 675 kr. eller dagsbillet: 420 kr.

Endnu en dag med masser af musik rundt i byen, men nu skal skridttælleren endnu mere op i gear. Koncerterne har nemlig spredt sig til hele Aarhus by, hvor du på fredag kan få en på opleveren, når du går ind i tøjbutikker såsom Mads Nørgaard og COS eller sidder på byens caféer og barer. Du skal dog også forsøge at nå forbi Musikhuset i løbet af dagen og høre både Soleima x Live Strings og Saveus – så er der næsten garanti for en uforglemmelig fredag.

 

Enilora pop-up show

StedErlings Jazz- & Ølbar Kl.: 16 Mønt: fri entré.

I forbindelse med SPOT festival i Aarhus, byder Erlings Jazz- og Ølbar indenfor til gratis koncert med den norske sangerinde Enilora, der blandt andet opfører sin debutsingle “Confetti.” Du kan forvente popmusik med en melankolsk tone og ikke mindst rigtig gode øl i baren, der sætter mundvandet igang i de fleste øl-elskere.

 

Ginsmagning

Sted: Two Socks Kl.: 15-01 Mønt: Ginsmagnings-menuer fra 200 kr. og opefter

Et alternativ til fredagens musiske oplevelser kunne være en ginsmagning med vennerne. Ginbaren Two Socks på Klostertorvet har en enorm hyggelig stemning og et væld af forskellige ginner at smage på. Hvad enten du er til ren gin eller en lækker GT, så kan du, på Two Socks, få en unik smagsoplevelse med deres forskellige ginsmagsnings-menuer. “Mums”, siger jeg bare.

 

LØRDAG

Tilbage til 70’erne (+ gratis koncert)

Sted: Den Gamle By Kl.: 10-17 Mønt: entrébillet 150 kr. (studerende: 75 kr.).

70’er-udstillingen i Den Gamle By er blevet vækket til live. Eller det er den i hvert fald i alle weekender i september, hvor du kan tage på en tidsrejse tilbage til de kodyle 70’ere. Der afholdes farverige modeshows i løbet af lørdagen, mens der i gaderne bliver spillet 70’er hits. Du kan endda prøve at køre i en volkswagen bobbel! Denne lørdag kan du ovenikøbet også opleve en gratis intimkoncert kl. 16, hvor Tove Ditlevsens digte bliver fortolket via sang og klaver.

 

Memories of Murder

Sted: Øst For Paradis Kl.: 21.15 Mønt: 100 kr.

Den sydkoreanske instruktør bag Parasite (2019), Bong Joon Ho, er manden bag krimithrilleren Memories of Murder (2003), som lige nu vises i Øst For Paradis. En kult-klassiker om Sydkoreas første seriemorder, hvis mord var henlagt som cold cases i 16 år, indtil de i 2019 endelig blev opklaret. Filmen har (måske) inspireret David Finchers Zodiac (2007), men det kan du jo selv bedømme, hvis du ser filmen. Du kan opleve filmen i paradisets røde sæder frem til d. 22, september.

 

Dansefest ved Godsbanen

Sted: Institut for (X), Godsbanen Kl.: 18-03 Mønt: fri entré.

Institut for (X) inviterer til, hvad de selv kalder, “en stor privatfest.” Der bliver skruet helt op for musikken med aftenens program, der i allerhøjeste grad kalder på, at man ryster sin rumpe på dansegulvet. Og dans skal der da til, hvis vores dance.moves skal sidde i skabet “post”-corona. Har man brug for at få pusten, så kan man heldigvis købe mad, øl og vin i diverse barer.

 

SØNDAG 

På bølgen blå

Sted: Surf Agency Kl.: 9.30-18 Mønt: 300 kr.

Stand Up Paddleboard er bare virkelig sjovt, og når nu man kan gøre det i Aarhus bugten, hvorfor så ikke? Ved Surf Agency kan du leje både våddragter og boards i to timer og samtidig få en kort intro til, hvordan dælen man drejer på sådan et board. Med et par venner under armen er der 100% garanti for en herlig dag. Man kan jo også lige nuppe en øl ved Hantwerk bagefter, nu hvor man allerede er nede ved havnen.

 

Klassisk musik fra Romantikken

Sted: Musikhuset Aarhus Kl.: 15 Mønt: gratis.

Skal din søndag omgives med toner fra Romantikken, så skal du et smut forbi Musikhuset. Trio Egmont opfører både uopdagede såvel som kendte musikalske værker i en gratis koncert, hvor du kan nyde sammensmeltningen af klaver, cello og violin. Klassisk musik har evnen til at fascinere flere århundreder efter dets skabelse. Måske du bliver så fascineret, at du transporteres tilbage til Beethovens tid? Hvem ved.

 

En tur i det grønne

Sted: Væksthusene, Botanisk Have Kl.: 10-17 Mønt: gratis.

En gåtur i Botanisk Have er en af mine yndlings-søndagsaktiviteter, hvad enten det er solskin eller regnvejr. Men endnu bedre er det at kombinere den udendørs gåtur med et smut indenfor i Væksthusene. En varm anbefaling herfra lyder på at gå igennem de fire klimazoner i Væksthusene, som munder ud i den tropiske jungles frodige planter og eksotiske sommerfugle. Det er som at gå ind i en helt anden verden. God weekend.