Måske er du netop lige startet på studie eller også er du, som så mange af os andre, travlt beskæftiget med at suge det allersidste sommer ud af dagene, inden mørket igen toner over os. Mange af os går rundt med følelsen af, at netop denne sommer har passeret på et par sekunder, og derfor får du hermed de sprødeste anbefalinger til, hvordan du udnytter de sidste solskinsdage. Her er anbefalinger til enhver smag, og mon ikke der også er noget, som kan friste dig. Jeg ønsker dig den skønneste weekend herfra, og må solen skinne sine sidste stråler lige præcis på dig!

Torsdag

Filmen ‘Mafak Screwdriver’ // Bassam Jarbawi

Film og falafler

Sted: Fairbar og Øst for Paradis Kl.: 17.45 – 21.30 Mønt: 100 kr. for biografbillet og aftensmad.

Sagde en klog person ikke engang, at vejen til kærligheden var igennem maven? Fairbar lover næppe at løse Palæstinakonklikten på denne aften, men i samarbejde med KFUM og KFUKs Palæstinanetværk, har de og Øst for Paradis arrangeret en guldgrube af en aften. Først serveres der lækker palæstinensisk mad på Fairbar og bagefter viser Øst for Paradis filmen Mafak Screwdriver. Filmen er skrevet og instrueret af palæstinensiske Bassam Jarbawi og fortæller historien om Ziad, som netop har overlevet 15 år i et israelsk fængsel og opdager, at verden udenfor ikke er den samme som før. Udover at vise palæstinensernes hverdag med konflikt, er det også en fortælling om de mentale traumer, som opstår hos et folk som lever i det besatte land.

Boglancering af Kunstens Stemmer 

Sted: ARoS Kunstmuseum, Sunset Lounge niveau 9 (under regnbuen) Kl.: 15.00 – 17.00 Mønt: Entré til ARoS, derefter er arrangementet gratis.

Har du som så mange andre også stået og savlet over ARoS’ fantastiske udvalg af spændende og lærerige bøger? Nu lander der endnu en på deres hylde på torsdag! Forfatter Lise Mark kommer og fortæller om de tanker og idéer, som ligger bag den nyudgivne Kunstens Stemmer, en grundbog om billedkunsten. ARoS sørger for forplejning med kaffe og kage, så du skal blot medbringe lysten til at lære mere, og så er der vidst lagt an til en spændende torsdag eftermiddag.

Fredag

Soulitate Bar fejrer ‘Angående Mig’ // Foto fra begivenhedens facebookside

Releasekoncert for Angående Mig

Sted: Soulitate Chaibar Kl.: 16:00 Mønt: Gratis.

Bag kunstnernavnet ‘Angående Mig,’ står Laura Lilholt Andersen, som fredag fejrer sin udgivelse af debut-EP’en KUNSTEN AT LADE SOM OM med et brag af en fest. Den unge aalborgenser synger med selvironi om kærlighed og vrede kvinder, og leverer det hele med en gennemgående ærlighed, som gennemsyrer hele hendes musikalske projekt – det var da heller ikke for ingenting, at hun sidste år blev udråbt som vinder af KarriereKanonen. Releasefesten afholdes på Soulitate Chaibar, og der kan naturligvis købes alle de lp’er, man drømmer om med hjem fra festen.

Kur uden ord – Ligestolskoncert med Kristian Lilholt

Sted: På taget af ARoS. Kl.: 13.00 Mønt: Entré til ARoS, derefter er arrangementet gratis.

De fleste kender vidst godt til følelsen af blot at have brug for en pause fra verden en gang i mellem. Forestil dig så at du kan sidde på toppen af Århus i en dyb liggestol, mens tankerne flyver afsted, akkompagneret til tonerne fra Kristian Lilholt. Lilholt tager sin søster Tine Lilholt, Frede Panduro og Lasse Jørgensen med og sammen vil de spille regnbuen op med deres fantastiske instrumentalmusik. Bandet spiller koncerter af 30-40 min varighed helt indtil klokken 19.00.

Lørdag

Bandet Kindsight // Line Hvid

Indie-fest med bandet Kindsight

Sted: Musikcaféen Nørre Allé 66 Kl.: 20.00 – 22.00 Mønt: Entré 30 kr.

Musikcaféen på den ikoniske gade er efterhånden blevet stedet at være, hvis man vil opdage god ny musik fra de århusianske stemmer – og lørdag er ingen undtagelse! Det unge band Kindsight svinger forbi caféen lørdag i anledningen af udgivelsen af deres debutsingle “Who Are You,” som landede den 28. august. Med tydelig inspiration fra 90’ernes indiebands har bandet lagt an til en aften i den nostalgiske lyd, og det skal du da ikke gå glip af!

15 års fødselsdag for Århus Bryghus

Sted: Århus Bryghus Kl.: 14.00 – 18.00 Mønt: Gratis.

Det ikoniske århusianske bryghus fejrer lørdag 15-års fødselsdag – og du er selvfølgelig inviteret med som gæst! Udover tilbud på diverse øl, varme pølser og kolde fadøl, leveres fødselsdagens soundtrack af bandet De3, som vil spille op for eftermiddagens fejring. De tre østjyske gutter kommer og spiller et miks af folkemusik, pop og rock fra flere årtier, så tag du blot en ølglad kammerat eller familiemedlem med og få stillet tørsten og nysgerrigheden om det ikoniske bryghus – vidste du fx at Århus Bryghus har en øl kaldet ‘Det Tynde Øl,’ som har en hel speciel tilknytning til Den Gamle By?

Søndag

Æblehaven slænger sig smukt udover Brabrandssøen // Karoline Noer

Is, øl og lokal stemning hos Æblehaven

Sted: Ved Brabrandssøen på Brabrand-siden ved Viby. Kl.: 10.00 – 20.00 Mønt: Is, kaffe, øl og læskedrikke kan købes.

Sebastian Kromann, som netop har åbnet iskiosken Æblehaven ved Brabrandssøen levede ellers normalt af at levere produktioner til diverse festivaller rundt omkring i Danmark, men da coronaen bankede på døren, tog han en rask beslutning og sadlede om – i form af en midlertidig iskiosk i en container. Herfra sælges der friske is fra Okkels, kaffe, øl og sodavand – alt sammen med den smukke udsigt udover søen. Særligt kan citron- og melonisen anbefales til de sidste sommeraftener. Kiosken har netop justeret åbningstiderne, så de passer til solnedgangen, og holder fremover åbent hver dag fra kl. 10 til 20, og selvom ingen ved, hvor længe kiosken bliver ved at sælge is ved søen, er vi mange, som håber, at de får alle de sidste sommeraftener med.

Amy Winehouse Tribute 

Sted: Casa V58 Kl.: 16.00 Mønt: 65 kr.

Du har is og øl i mavsen fra Æblehaven og ønsker egentlig bare at runde weekenden af til nogle salige og vuggende rytmer. Say no more! Søndag klokken 16 spiller en række musikere op med nogle af Amy Winehouses bedste værker lige fra den mere ukendte “Frank” til klassikere såsom “Back To Black.” De musikalske værker fra den smukke sangerinde er i højsædet, og med sangerinde og performer Samara Bahrami i front, vil aftenen også være fyldt med fortællinger om hendes liv, musik, forhold og forfald. Findes der en bedre måde at runde måske sommerens sidste søndag af på? Næppe.

 

Coverbillede: // Vink-redaktionen