Weekendguiden – uge 37

Weekendguiden – uge 37

Festugen er slut, og midt i den blev det pludselig efterår. Måske ånder du lettet op, nu hvor sommeren har sluppet sit greb. Eller er du måske lidt gnaven over, at kulden gør krav på udetemperaturerne. Uanset hvad, så er der en ny weekend på trapperne til den aldrig oplevelsesmætte århusianer.

Torsdag

// Foto: Facebook-begivenhed

Brassflavour’s 10-års jubilæum og releaseparty

Sted: Headquarters Kl.: 19.00-03.00 Mønt: Gratis

Headquarters er altid god for at fejre lillefredag og inviterer nok engang til et arrangement med 100p love og 110p lækker livemusik. Torsdag er det bandet Brassflavours ti års jubilæum, der skal fejres. Orkestret, der spiller new orleans-jazz, støver med egne ord de gamle klassikere af og giver dem nyt liv. Efter livemusikken er der DJ’s og dans!

Gratis YOGA // Free YOGA

Sted: Ungdomskirken, Nørre Alle 23 Kl.: 08.30-09.30 Mønt: Gratis

Hver mandag og torsdag morgen i UngK er der gratis yoga. Og når du har strukket, bøjet og svedt, så er der gratis og kaffe og boller som belønning – det kan måske trække de morgentrætte til? Til timen vil der være både fokus på åndedræt, styrke og afspænding. Mmmm <3

Fredag

// Foto: Facebook-begivenhed. Artwork: Andrea Fernea

FEUM Deep: Mihai Pol (RO) + Ida Daugaard + Markovela

Sted: A-HUSET / Institut for (X), Godsbanen Kl.: 22:00-03.00 Mønt: 80kr

FEUM, Foreningen for Elektronisk Underground Musik er en århusbaseret eventplatform sat i verden for at støtte, facilitere og promovere elektronisk, underground og alternativ musik i Danmark med gennemgående genrer som techno, house og ambient. Til fredagens concert er FEUM meget begejstrede for at kunne præsentere romanske Mihai Pol; et fremstormende og talentfuldt navn, der har fået meget opmærksomhed de seneste år for sin ”rominimal” musik. Ida Daugaard gæster også med sin trippy, groovy og følelsesmættede musik, samt Markovela, som spiller dansevenlig minimal og house.

Irah på Atlas

Sted: Atlas Kl.: 20.00-23.00 Mønt: 165 kr.

Hvis du når at få fat i en billet til Irahs koncert på Atlas, venter dig der en fordybende og meditativ musikoplevelse. Irah inviterer lytteren ind i efterårets mørke stemninger gennem deres sfæriske og storslåede lyd. Duoen, som består af sangerinde Stine Grøn og pianist Adi Zukanović, udgav i 2016 mini-albummet “Into Dimensions”, der fik en varm modtagelse og satte skub i karrieren. Den 24. maj er Irah klar med deres nye album “Diamond Grid”, så er du allerede bekendt med Irahs musik, er der sikkert nye toner at høre til lørdagens koncert.

TAPE: Norbæk Gårdbryggeri beer-release! + The Stroppies (AUS) Holm

Sted: TAPE, Mejlgade 53 Kl.: 16.00-03.00 Mønt: Entré: 80 kr, dørsalg: 90 kr.

Fredag er der livlig aktivitet på spillestedet TAPE, som er vært for hele to events på samme dag. Kl 16.00 vil en ny øl brygget af Norbæk Gårdbryggeri blive præsenteret. Øllen med det fiffige navn “Spontan Sour Blend” vil blive sluppet løs sammen med et dj-set lavet af Modest i samarbejde med Tape for at slå den rette stemning an. Kl. 20 åbner dørene så til koncert med først Holm, Mikkel Silkjærs fra Yung’s soloprojekt, og dernæst australske The Stroppies, som spiller 90’er-klingende guitarrock med en stærk indie-feel. Koncerterne starter kl. 21.00.

Lørdag

// Foto: Facebook-begivenhed

Nordic Room #8 – Mukherjee + Poul Krebs

Sted: Frontløberne Kl.: 13.00-15.00 Mønt: Gratis

Nordic Room er klar med deres ottende arrangement. Konceptet har som regel præsenteret upcoming kunstnere i deres intime og hyggelig live-setup, som giver associationer til Sofar og lignende stue-koncertformater. Men denne gang får Nordic Room besøg af ingen ringere end Poul Krebs, som vil give en solokoncert med akustisk guitar. På programmet er også singer/songwriter Oscar Mukherjee, hvis musik har rødder i blues, folk og pop/rock med inspiration fra bl.a. John Mayer og The War on Drugs. Lokationen er som altid hos Frontløberne på Sydhavnen.

OBS: For at komme med kræves der tilmelding pr. sms – find telefonnummeret på facebookbegivenheden.

Domen Loppemarked

Sted: Domen Kl.: 10.00 -16.00 Mønt: Gratis

Domen byder velkommen til loppemarked til alle dem, der ynder at kaste deres kærlighed på præ-elskede klæder og gevandter. Eller dem, som skal have luget ud i skabet og gerne vil tjene lidt i samme ombæring. For kun 10 kr. kan du få en standplads på 2×2 meter, men husk at bestille i forvejen – find mailadressen på facebookbegivenheden. Man medbringer selv bord, stativ, tæppe, eller hvad man ellers skal bruge og kan komme fra kl. 09.00, hvis man vil stille stand op.

Søndag

// Foto: Facebook-begivenhed

Medborgerskabsdag – Bæredygtigt Byggeri og Fælles Foretagsomhed

Sted: Domen Kl.: 10.00-17.15 Mønt: 50 kr. for fællesspisning

Søndag i Domen står i det aktive medborgerskabs tegn. Domen inviterer alle, der har lyst, til at deltage i en opjustering af udearealerne ved Domen. Der skal laves udemøbler, hives gamle ting ned og bygge nye op, udsmykkes, fornyes, så Domen kan forblive et sted, som lever af og med borgerne. Der vil kyndige kræfter inden for byggeri til stede, og det kræver ikke nogen forudsætninger at deltage. Der vil være fællesspisning til 50 kr. pr. person lavet af det multikulturelle, socialøkonomiske projekt Bispehavens Køkken. Det større perspektiv i bæredygtigt byggeri og livsførelse vil blive dækket ind af Dennis Nielsen fra Træværk og Steen Møller fra Friland og Grobund, som begge vil give et oplæg.

 

// Coverfoto: Erica Wyrdling

Skriv en kommentar