WEEKENDGUIDEN – UGE 35

WEEKENDGUIDEN – UGE 35

Aarhus Festuge skydes for alvor i gang i denne weekend, hvilket får byen til at emme af liv og glade dage. I denne uges weekendguide præsenterer vi en håndfuld af de mange fede arrangementer, der vil være at finde i Festugens første weekend. Nyd det!

 

TORSDAG

Lihme spiller sin debutkoncert i Dome of Visions torsdag // Foto: Facebookbegivenhed

Koncert med Lihme

Sted: Dome of Visions. Kl. 20.00. Mønt: Gratis

Med fokus på bæredygtighed, byudvikling og arkitektur er Dome of Visions blevet et kulturelt frirum, hvor kunst, kultur og unikke musikoplevelser er i højsæde. Torsdag d. 30. august er ingen undtagelse, hvor der er minimalistisk indiepop på programmet. Danske Silje Marie Schjødt afholder sin debutkoncert med sit band Lihme, hvor der med garanti vil være lækre rytmer og en sanselig atmosfære.

 

Film under åben himmel

Sted: Moesgaard Museum. Kl. 20.30. Mønt: Gratis

Kom og få en unik filmoplevelse, når Aura Sommerbio to dage i træk inviterer til film under åben himmel på taget af Moesgaard Museum. Onsdag d. 29. august vises actionfilmen KONG ARTHUR, hvor danske Mads Mikkelsen er på rollelisten. Torsdag d. 30. august vises TEORIEN OM ALTING, der er et biografisk drama om videnskabsmanden Stephen Hawking.

Arrangementet er gratis, så tag gerne et tæppe med og nyd den sidste del af sommeren under åben himmel til en skøn filmoplevelse. Filmen starter ved solnedgang, men kom gerne i god tid.

Mads og forskerpanelet

Sted: Aarhus Katedralskole. Kl. 19.00. Mønt: 160 kr./studerende: 80 kr. 

I forbindelse med vidensfestivalen Hearts & Minds er Mads Steffensen, der er kendt fra Mads og Monopolet, blevet sat i stævne med en række forskere og formidlere for at diskutere, hvilke dilemmaer videnssamfundet skaber for mennesket. Arrangementet sætter fokus på det gode liv og det liv, vi kommer til at leve i fremtiden. Så hvis du brænder inde med et dilemma eller blot ønsker at blive klogere på livets store og små spørgsmål og udfordringer er dette måske arrangementet for dig.

 

FREDAG

Kom ned på Officerpladsen og bliv klogere på bl.a. økologi og insekttilberedning // Foto: Facebookbegivenhed

Smag på Høsten til Festugen

Sted: Officerpladsen ved Ridehuset. Kl. 10.00-18.00. Mønt: Gratis

I forbindelse med Aarhus Festuge afholder Smag på Høsten et mad-eksperimentarium, hvor der vil være en masse sjove workshops og smagsprøver til alle aldersgrupper. Du kan blandt andet lære, hvordan man dyrker sine egne økologiske grøntsager, hvordan man kan leve økologisk- og emballagefrit, hvordan man tilbereder og spiser insekter og meget mere. Så hvis du vil have en lærerig dag med en masse lækre økologiske smagsprøver, er dette uden tvivl et arrangement for dig.

 

Den Gamle By efter lukketid

Sted: Den Gamle By. Kl. 17.30. Mønt: 145 kr.

Oplev Den Gamle By med nye øjne og kom med bag kulisserne, når Aarhus Sommeropera byder indenfor til en historisk og musikalsk oplevelse i Den Gamle By efter lukketid. Der vil være fortællinger fra Møntmestergården, fortællinger fra bestyrelsesformanden i Aarhus Sommeropera Leif Balthzersen samt højtbelagt smørrebrød fra Frk. Jensens kogebog. Et hyggeligt arrangement, der både indeholder musikalske og historiske oplevelser.

 

LØRDAG

Strikkecaféen på DOKK1 er åben for nybegyndere såvel som øvede strikkefingre // Foto: Facebookbegivenhed

Strikkecafé på Dokk1

Sted: Dokk1. Kl. 13.00. Mønt: Gratis

Er du vild med at strikke, eller vil du gerne lære det? Så er strikkecafeen måske noget for dig. Tag strikketøjet med til et hyggeligt eftermiddagsarrangement, når der er uformel strikkehygge i Hjørnet på Dokk1. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

 

Gadefernisering & Street Art i Jægergårdsgade

Sted: Jægergårdsgade. Kl. 10.00-22.00. Mønt: Gratis

Cafeer, restauranter og gadeforeningsbutikker rykker i anledningen af Aarhus Festuge ud på gaden for at skabe en fælles og mere synlig gadefernisering i Jægergårdsgade. Det kunstneriske miljø vil være i fokus, hvor der i løbet af dagen vil være en masse forskellige arrangementer, der uden tvivl vil skabe en masse liv i Jægergårdsgade.

 

SØNDAG

Kom og hør historier fra det virkelige liv til StorySlam på Teater Katapult // Foto: Facebookbegivenhed

StorySlam

Sted: Teater Katapult. Kl. 20.00. Mønt: 60 kr. 

Kom til Storyslam på Teater Katapult, hvor der konkurreres i korte historiefortællinger fra fortællerens eget liv. Stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth er StorySlam personlige, alvorlige, skæve og sjove fortællinger, der fortælles på 5-6 minutter. Så kom forbi og hep på din favoritfortæller.

Mindful Morgenyoga

Sted: Byparken, Vester Alle 3. Kl. 09.00. Mønt: Gratis

Velvære, overskud og indre ro er, hvad du kan opleve, til Mindful Morgenyoga denne fredag morgen i Byparken. Arrangementet er både for nybegyndere og fortsættere, så kom forbi med din yogamåtte og få en times varieret yoga, der med garanti vil give en god start på dagen.

Skriv en kommentar