Vi kan ikke komme uden om det, kære læser. Sommeren er for alvor ved at rinde ud, og kalenderen skriver officielt september. Men det kan vi heldigvis glemme alt om for en stund. For Aarhus Festuge står som den sidste lune solstråle, der varmer byen op med liv og glade dage. Denne uges Weekendguide er på mange måder en hyldest til Festugens mange kulturelle oplevelser, vi kan nyde godt af. Og der er nok begivenheder til, at du kan holde dig beskæftiget fra morgen til aften. Får du brug for et pusterum på vejen, er der også råd for det. Læs med, og lad dig blive inspireret til en formidabel weekend!

Torsdag

Sted: AU Library, Nobelparken Kl.: 10:00 Mønt: Hvad SU-budgettet kan holde til

Skal du stadig lige samle energien til weekendens program, så kan du starte blidt ud med en formiddag i Nobelparkens bibliotek. Her inviterer Røde Kors til pop-up-event, hvor du sikkert kan gøre dig et godt genbrugskup eller to. Eventet finder sted fra 10-14, så om du holder en formiddagspause fra bøgerne, skal fordrive tiden inden undervisning eller bare kommer ind fra gaden med dit bankende genbrugshjerte, så er der plads til det hele. Tag eventuelt en makker under armen, og gå på jagt mellem stativerne.

Kom i sync med SØNK på toppen af Salling

Sted: Salling Rooftop Kl.: 17.00 Mønt: Gratis

Lillefredag og musik har bare altid været en god kombi. Og denne torsdag kan du komme til gratis koncert med vokalgruppen SØNK på Salling Rooftop. Gruppen består af syv sangere og en beatboxer og er altid i sync, heraf kunstnernavnet, med hvad der rører sig netop nu inden for pop og soul. Der er lagt i musikgryden til en dragende flugt fra virkeligheden med SØNKs dragende lydbilleder.

OPEN AIR: DA HARRY MØDTE SALLY 

Sted: Amfiscenen i Botanisk Have Kl.: 21:00 Mønt: Gratis

Slut torsdagen af med en god film. Fx en ægte, romantisk klassiker som Da Harry mødte Sally, som du kan se i de grønne omgivelser fra Botanisk Have. Hvem lever sig ikke ind i kemien mellem Meg Ryan og Billy Crystal, mens de må indse, at de nok er mere end bare venner? Saml en folk venner, pak godt med varme tæpper og husk popcornene! Så er der kun tilbage at sige: Ready, set, action!
// Foto: Becca McHaffie fra Unsplash

Fredag

Litteraturfestivalen Ordfest

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.:  12:00 Mønt: Gratis

Ordfest er Aarhus Festuges nye litteraturfestival. Omdrejningspunktet er de unge stemmer i Aarhus, og du kan både være tilskuer til festivalen, men du kan også deltage i den. Fx kan du helt anonymt gå til bekendelse eller afsløre dine hemmeligheder på skrift i Ordfests skriftestol. De mange små og store synder bliver efterfølgende samlet til et langt digt, som bliver offentliggjort efter Festugen. Ordfest tilbyder en anderledes måde at forholde sig til litteratur på, og du bestemmer selv, om du vil bruge timer eller minutter, mens du fordyber dig i ordenes kraft.

Den turkise have

Sted: Vester  Allé 15, 8000 Aarhus Kl.:  14.00 Mønt: 0-30 kr.

Det turkise telt inviterer dig til dette års Festuge en tur ned i oasen ved siden af Turkis. Her kan du opleve koncerter, fællessang, film og foredrag, workshops, danseshows og meget mere. Det hele er fordelt på to scener: den udendørs havescene og scenen inde på Turkis. Kl. 18 kan du blandt andet opleve OJA, en aarhusiansk dansegruppe, som danser traditionel vestafrikansk dans. Det er svært ikke at lade sig rive med til lyden af energiske trommer. Turkis lover i hvert fald svingende hofter og smil på læben.

Den turkise have har fri adgang, men nogle workshops kræver tilmelding for et mindre beløb. Der tages desuden entré til koncerterne inde på Turkis. Du kan tilmelde dig og se det fulde program inde på Turkis’ hjemmeside her.

Erasmus Montanus

Sted: Aarhus Teater Kl.: 19:30 Mønt: 85 kr.-475 kr. alt efter plads

Trænger du til at trække dig lidt væk fra Festugens pulserende energi? Inde i Aarhus Teaters bløde sæder kan du lige nu opleve et af dansk teaters absolutte klassikere, Ludvig Holbergs Eramus Montanus. Det er Christian Lollikes nytænkning af det gamle teaterstykke, du nu har chancen for at opleve. I 2017 blev den kåret som årets forestilling og høstede også en Reumert for årets scenedesign. Lad dig suge ind i en sort-hvid verden, og følg Erasmus’ kamp for at få sine medmennesker til at tro på, at Jorden er rund.

Psst! Er du under 25? Er du studerende over 25? Så kan du få billetter til blot 85 kr. Så er det altså med at komme noget mere i teatret!

// Foto: Paolo Chiabrando fra Unsplash

Lørdag

Ryst hofterne til de største hits på Café Under Masken

Sted: Under Masken Kl.:  20:30 Mønt: Gratis foruden lidt til at slukke tørsten med

Er du klar til at kridte danseskoene? Så er du heldig, for hos Under Masken kan du opleve Hits Don’t Lie, når de spiller op til fest og farver. Hits Don’t Lie er et partyband bestående af 5 unge mennsker fra Aarhus, som forstår at få taget til at lette med de sidste 50 års hits. De spiller alt lige fra Bruno Mars til Beatles, fra Stevie Wonder og Jackson 5 til Lukas Graham og Thomas Helmig. Det bliver svedigt og lækkert, så kom afsted og kom i stemning!

Spoken Word med HAPS på Cluster Square

Sted: Klostertorvet Kl.:  17:00 Mønt: Gratis

Sent lørdag eftermiddag kan du tage ned på Cluster Square for at opleve en perlerække af de bedste poetryslams fra HAPS-scenen. Hele seks slampoeter viser deres evner for skarpe ord og poesi. Opvisningen bliver styret af værk Mia Dalgaard, som også fortæller om poetryslams konkurrenceform. Denne gang får digterne dog mere frit spil, når de kommer med udvalgte tekster, som de fremfører som spoken word. Men selvom der er mere frihed i poesien, kan du stadig forvente en lige så eksplosiv energi, som poetryslam er kendt for.

Søndag

Yoga i Mindeparken 

Sted: Mindeparken Kl.: 10:00 Mønt: 50kr. for ikke medlemmer af Natha Yogacenter

Er kroppen lidt øm efter en lang weekend fyldt med kulturelle oplevelser? Kom helt ned i gear og få strukket ud denne søndag formidag i Mindeparken. Her kan du komme til drop-in-yoga med fokus på hatha-yoga, meditation og afspænding. Det eneste du skal huske er din yogamåtte og dit åndedræt, og så klarer instruktørerne resten.

Food festival på Tangkrogen

Sted: TangkrogenKl.: 10:00  Mønt: 130kr for en dagsbillet i døren og 100kr for studerende

Slut weekenden af med at få noget i skrutten til Food Festival på Tangkrogen. Det er Danmarks største madfestival, og du kan forvente både inspiration, madglæde og masser af gode spiselige oplevelser! Food Festival har lidt for enhver smag – om du bare vil tankes hurtigt op, eller om du trænger til at sidde og hygge over en tallerken mad. Food Festival er fyldt med spændende boder, du kan gå på opdagelse i, og hvem ved – måske du kommer hjem med en ny ost eller en økologisk honning, nu du er i gang?

 

Så er der vist kun tilbage at ønske god weekend!

 

 

Coverbillede: // VINKaarhus