WEEKENDGUIDEN – UGE 35

WEEKENDGUIDEN – UGE 35

Overgangen fra august til september kan kun betyde én ting i Aarhusregi: den famøse festuge. Og tvivl ej – efter sidste års corona-aflysning, er festugen igen tilbage i fuldt flor. Både med gamle kendinge og nye lækre tiltag, der skal udforskes nærmere. Denne uges Weekendguide hjælper dig til at få den mest inkarnerede Aarhusstyle-oplevelse af ugens festivitas.

 

TORSDAG

Bike Art Tour

Sted: Kunsthal Aarhus Kl.: Hvornår på dagen Mønt: Gratis

Den første weekend i festugen, samt det at være tilbage på uni-bænken, kalder på en mere langsom start i festugens anden og sidste weekend (på alkoholfronten). Her er Bike Art Touren en god mulighed for at få vind i hovedet og kilometer i benene, imens du cykler rundt og ser Aarhus på en ny måde. Her bliver alle smukke kunstværker i området centrum for din oplevelse. Kunstværker som ikke får den opmærksomhed, de fortjener, fordi de forsvinder ind i bybilledet. Cykelruten vil både føre dig forbi Mediebyen og Mølleparken – steder du måske ikke altid forbinder med banebrydende og inspirerende kunst.

 

FREDAG

Øl og Banko hos Åben Aarhus

Sted: Rosensgade 28 Kl.: 17:00-19:00 Mønt: 25 kr.

Fredag aften er lig med øl og masser af dem. De bedste er specialøl i alle farver og smagsnuancer. Derfor er Åben Aarhus det oplagte sted. Mikrobryggeriet Åben har et-års jubilæum på fredag, og de afholder deres tilbagevendende tradition med fuld plade og gode gevinster. Start din aften med forhåbentlig at vinde gratis øl, imens du nyder den gode stemning på et af Aarhus’ mest gennemførte ølsteder.

 

Koncert i Det Turkise Telt

Sted: Vester Allé 3 Kl.: 00:45-01:45 Mønt: Gratis

Er du til natklubstemning med et twist af mellemøsten? Så er Det Turkise Telt helt sikkert værd at kigge forbi fredag nat, når DJ Serdal fyrer op for ‘ethnic lounge’ vibes og mellemøstlige toner, der giver dig lyst til at danse. Det Turkise Telt er en velkendt og nær ven af festugen, som i mere end 10 år har skabt rum for et mangfoldigt kulturliv. Formålet er at omfavne mangfoldighed, nysgerrighed og musik fra hele den vide verden. Et must for alle festugegængere.

 

LØRDAG

Podcaster.dk præsenterer: SidenSidst

Sted: Vester Allé 3 Kl.: 18:00-19:30 Mønt: Gratis

Hvis podcastformatet er lige noget for dig, så har Podcaster.dk lavet en kulturbegivenhed hvor man bliver introduceret til små og uafhængige podcasts. Denne lørdag er det podcasten SidenSidst, med to eksil-aarhusiansere som værter, der får mikrofonerne. De er satiriske og dyrker samtalepodcastens muligheder, så showet bliver sprængfyldt med energi og godt weekendhumør. Bonus: hvis du forelsker dig i showet, bliver det hele optaget og udgivet som podcast, så du altid kan gå tilbage og lytte til det.

 

Koncert med Isam B

Sted: Musikhuset Kl.: 20:00-21:20 Mønt: 305 kr.

Lad lørdagens toner være fyldt med lækker R’n’B og Isam Bs bløde stemme. Her skal du punge lidt ud, men med ugens andre gode og gratis begivenheder giver det måske økonomisk plads til, at du kan lade dig fortrylle i Rytmisk sal og intimkoncertens nærvær. Perfekt afslutning for den musikglade.

SØNDAG

Morgenyoga i Rådhusparken

Sted: Byparken Kl.: 09:00-10:00 Mønt: Gratis.

Torsdagen startede med en cykeltur, og søndagen slutter med forfriskende yoga for alle. Tag dit træningstøj på og din yogamåtte med, når mindful yogaundervisning løber af stablen søndag morgen i skønne omgivelser. Du vil blive coachet af erfarne yogaundervisere fra Vestergades ‘Aarhus Yogaskole’. De tager dig i hånden, nybegynder eller øvet, igennem udstrækkende yogaposes og åndedrætsøvelser, der vil slutte din festuge af i ren zen. Namaste.

 

//Coverfoto: VINKaarhus

Skriv en kommentar