WEEKENDGUIDEN – UGE 34

WEEKENDGUIDEN – UGE 34

Festugen nærmer sig med hastige skridt, og det kan mærkes på denne uges Weekendguide fra VINK! Ugens guide er spækket med fornøjelige aktiviteter, festlige begivenheder, og frydefulde øjeblikke. Aarhus prydes med lys, leg, og latter, og det er bare med at komme ud og nyde det! Trænger du undervejs til en pause fra festugens virvar, har VINK også sørget for et par sommerskønne alternativer. Læs med nedenfor, og forbered dig på at slutte årets sidste sommerweekend af med det størst mulige brag! God weekend, kære læser, og rigtig god festuge!

TORSDAG

Tag med til 5-retters vegetarianermiddag i Den Gamle by //Illustration: Line Elise Rosengaard Carlsen

 

5-retters Vegetarianermiddag som ved Spisekunstens Dronning

Sted: Den Gamle By Kl.: 18-21:30 Mønt:  450 kr pr. person og 405 kr. for medlemmer af Klub Den Gamle By. Kræver tilmelding

Tilbage i 1894 bød Gartnerforeningen på Vegetarianermiddage i Københavns Tivoli for at sætte fokus på det friske, grønne måltid. Middagene var dengang sammensat af Louise Nimb, restauratør og kogebogsforfatter, der også gik under navnet som selveste Spisekunstens Dronning.

Spisekunstens Dronnings egne opskrifter skaber nu grundlag for den 5-retters menu, der vil blive serveret i Den Gamle By. Mange af grøntsagerne er sågar høstet fra Den Gamle Bys egne haver – fra jord til bord simpelthen.

Prisen er inklusiv entré, menu og fortælling – så firehundredehalvtreds er måske ikke så slemt igen. Tyg på den og savl over menuen her. Arrangementet kræver tilmelding.

SKRÅL TIL EN TORSDAGSKÅL – OG EN FORSMAG PÅ FESTLIGHEDERNE 

Sted: Åboulevarden 31, Aarhus C Kl.: 22:00-02:00 Mønt: Afhænger af din tørst

Selvom at det først er i morgen, festlighederne virkelig folder sig ud, er det okay at tyvstarte lidt på en ellers helt typisk torsdag. Bitter Bar inviterer til Karaoke-torsdag – og på en eller anden måde tror jeg, at karaoke har en lille-bitte plads i alle menneskers hjerte. Så tag din nærmeste under armen og syng torsdagen i seng, så fredag kan få lov at finde sted!

Pssst! Kan du alligevel ikke vente med at tage forskud på morgendagens glæder, så sørger GNAGS for en uofficiel åbning af Festugen med en stor udendørs koncert i Musikparken. Læs mere her.

FREDAG

Fredagen byder på Festugens begyndelse og et helt vildt hyggeligt loppemarked på Strandvejen. // Illustration: Line Elise Rosengaard Carlsen

FREDAG BETYDER FETSUGENS BEGYNDELSE

Sted: Aarhus Kl.: Fra morgen til aften frem til d. 4 september Mønt: Afhænger af aktivitet

Er det fredag? JA DET ER DET!

Nu vågner Festugen endelig fra sit hi for at strække sine ben og arme ud i alle Aarhus’ bydele – du kan godt glæde dig. Byen vil summe, brumme og pulsere lysende derudaf. Simpelthen. Det er svært at finde ord, for festugen har ry for at være en collage af begivenheder, kunstværker, talks, workshops, fester, koncerter, foodtrucks mm.; så det er op til dig, hvordan du tænker at tilgå denne buffet af festligheder. Enten kan du ankomme uforberedt og lade dig drive af øjeblikket – ellers kan du snyde lidt hjemmefra og orientere dig i det officielle program, som kan ses her.

Husk at festugen fortsætter weekenden ud – og endda helt frem til d. 4 september!

NÅR MØRKET FALDER PÅ LYSER DYRENE OP

Sted: Byparken v. Frederiks Allé og Aarhus Å Kl.: 00-00:00 Mønt: Gratis

Den franske lyskunstner Cédric Le Borgne har udsmykket årets Lysfest med to værker placeret ved Åen og i Byparkens trætoppe. Når mørket falder på vil lysende fugle udfolde sig ved Frederiks Allé, imens karper vil slå smæk med halen henover Århus Å. Mørket indbyder også på magi. Kunstværket finder sted helt frem til søndag d. 04/09. Læs mere her.

Sensommerens sommermarked på Strandvejen

Sted: Strandvejen 38, 8000 Aarhus C Kl.: 14-19:00 Mønt: Afhænger af dine fund

Der findes festugen, og så findes der Skanses Sommermarked – og heldigvis udelukker det ene ikke det andet. Strandvejen 38 lægger grund til et drønhyggeligt arrangement med bl.a. loppemarked, åbent værksted og et besøg fra Okkels isvogn (haps!) Så har du noget liggende på loftet eller i depotrummet, kan du muligvis stadig nå at booke en stand. Læs mere her for info og overblik over arrangementets hyggelige rammer.

LØRDAG

Tag til Story Slam hos Teater Katapult. // Illustration: Line Elise Rosengaard Carlsen.

 

Mig og penge – StorySlam på Teater Katapult

Sted: Teater Katapult Kl.: 16:00  Mønt: 75 kr. inkl. En dåseøl.

Du kender måske allerede til konceptet, og hvis ikke har Vink før været forbi et af Teater Katapults StorySlam-arrangementer. Du kan læse artiklen her.
I denne omgang deler Aarhus-folket fortællinger under temaet ‘Mig og penge’ – et godt, gammelt og vaskeægte love-hate-relationship. Fortællerne vil dele deres erfaringer og finurlige anekdoter for kun 75 kr. Og i denne pris er der intet mindre end en dåseøl inkluderet. Så har du brug for at hvile dansebenene – eller omvendt lade dem op inden nattens entré – så slå ørene ud og tag til StorySlam!

Psst! Glem ikke, at festugen brager derudaf. Hold dig opdateret på lørdagens program her – eller gå på opdagelse blandt Facebook-begivenheder for andre alternative scener og settings.

SØNDAG

//Illustration: Line Elise Rosengaard Carlsen

Pilsner og perler på Cluster Square

Sted: Klostertorvet, Aarhus C Kl.: 14-16:00 Mønt: Gratis (Øl tilkøbes evt.)

Som i alle andre uger og weekendguides, ender vi endnu engang med søndag, og for ikke at lade ugen gå på held med krise over mandagens ankomst, opfordres du hermed til at tage til Pilsner og Perler på Cluster Square. De inviterer til en farvestrålende oplevelse, hvor det eneste formål er: hygge.

Så kom ned på Klostertorv og nyd en kold pilsner, mens du placerer og arrangerer perler i alverdens farver. Læs mere her.

 

God weekend derude!

 

//Coverbillede: Line Elise Rosengaard Carlsen

Skriv en kommentar