VINK (og resten af Aarhus) er stadig i kæmpe sommerstemning, hvilket denne uges Weekendguide også illustrerer. Om du stadig har lidt ferie tilbage, eller lige har brug for at koble en smule af efter hverdagens tilbagevenden, er det værd at læse med nedenfor. Denne uges Weekendguide tager dig med rundt i nogle af Aarhus’ hyggeliste hjørner og kroge, og bringer dig en velsmagende menu af udsøgte kulturtilbud. Vi har fundet plads til alt fra musik og kunst til dans og loppefund. Der er noget for alle, så du finder helt sikkert noget, som falder i din smag. Læs med, og nyd din velfortjente weekend! 

 

Torsdag

Fri sommerdans i Domen

Sted: Domen, Inge Lehmanns Gade 22, 8000 Aarhus C Kl.: 17.00-18.30 Mønt: Gratis

Hvis din krop er blevet lullet godt og grundigt i søvn af at ligge og dase hele sommeren, så hop da lige forbi Domen denne torsdag. Her afholder Aarhus’ hyggeligste kulturskabende bylivshus et sommerdans-event, som helt sikkert sætter gang i alle kroppens systemer. Konceptet går kort sagt ud på at (gen)finde kontakten med din krops egne kræfter igennem dansens rytmiske bevægelser. Nøgleordet er ‘fri dans’, så du bestemmer helt selv dine bevægelser. En instruktør sørger for at danse kroppen i gang, og ellers styrer man selv processen. Til sommerdans i Domen er ingen dans forkert, så udnyt det gratis tilbud til at slå dig løs, som du bedst føler, det skal gøres!

Urban Connection x Kasa Kasa

Sted: Kasa Kasa, Kalkværksvej 5G, 8000 Aarhus C Kl.: 17.00-20.00 Mønt: Gratis

Kasa Kasa sørger for at holde liv i sommerstemningen, når de inviterer til en aften med sprøde rytmer i selskab med DJ kollektivet Urban Connection. Gruppens fokus hviler på høj musikalsk kreativitet, fællesskab igennem musikken, og repræsentationen af afrobeats og afrohouse. Urban Connection formår, på en overbevisende måde, at kombinere genrer som house og hiphop – og samtidig promovere et trygt og sikkert koncertmiljø. Til Urban Connections’ optrædener er det afgørende at kunne fyre den af med et smil på læben, og du kommer helt sikkert til at gå glad hjem fra morgendagens event! Udover Urban Connection kan du også opleve to lokale artister i skikkelse af AGGI og Jeremy Troy, som byder på eksperimenterende hip-hop og neo soul-inspireret musik. Kom forbi Kasa Kasa og mærk de gode sommervibes!

Domens skønne naturarealer danner rammer for torsdagens sommerdans. // Foto: Kio Jørgensen Ng

Fredag

Arium – A multiart experience

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154C, 8000 Aarhus C Kl.: kl.12.00 Mønt: Gratis

Hvis du ønsker at indlede din fredag med lidt kunstnerisk berigelse, skal du absolut komme forbi hos Frontløberne. Her kan du under årets Sydhavnens Festival gå på opdagelse i kunstudstillingen ARIUM. Kunstudstillingen bliver en multikunstnerisk oplevelse af alt fra lydlandskaber og lysinstallationer til livemusik. Oveni det kan du også opleve bevægende digtoplæsning og slentre rundt i området og lade blikket vandre fra skulptur til skulptur udformet af kunstnerne under eventet. ARIUM tager dig med på en rejse ind i kunstens komplekse univers, og viser dig dens mange udtryksfulde afskygninger.

Hjemmedisco x Madmors Vinbix x ÅBEN Aarhus

Sted: Madmors Vinbix, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus C  Kl.: 15.00-23.00 Mønt: Gratis

Trænger du til en sidste god (sen)sommerfest her i august, inden studiet eller arbejdet igen kalder, så tril ned til Institut for (X) denne fredag og tag del i løjerne hos Madmors Vinbix. Aftenens begivenhed består af ikke mindre end både sommervarme beats fra DJ-duoen Hjemmedisco og kølige forfriskninger fra ølbaren ÅBEN Aarhus. Med andre ord er der lagt op til en brag af en fest, hvor du som gæst absolut ikke skal mangle noget! Kom forbi Institut for (X) og hyg, drik, spis og dans i de varme aarhusianske aftentimer hos byens hyggeligste vinbodega!

Madmors Vinbix bringer Kulturtorvet i sommerstemning denne fredag. // Foto: Kio Jørgensen Ng

 

Lørdag

Loppemarked ved Havnepladsen

Sted: Havnepladsen, Skolebakken, 8000 Aarhus C Kl.: 17.00 Mønt: Gratis

Trænger din garderobe til at blive frisket op, eller mangler du et par skønne stykker nyt tøj til det kommende efterår? Så tøv ikke med at besøge Havnepladsen denne lørdag. I forbindelse med kvindefodboldturneringen Global Goals World Cup og dennes støtte af FNs 17 verdensmål omdannes Havnepladsen denne lørdag (og søndag!) til et kæmpemæssigt second-hand tøjmarked, hvor du kan gå rundt og finde lige præcis det, din garderobe trænger til. Havnepladsen kommer til at summe af liv, og ved at tage del i loppemarkedet støtter du op om et godt formål. En perfekt måde at bruge et par timer af end lørdag på hvis du spørger mig!

8000 Spectacles – TRAIN

Sted: TRAIN, Toldbodgade 6C, 8000 Aarhus Kl.: 15.00 Mønt: Gratis-125 kr.

Hvis ikke du får festet nok om fredagen hos Madmors Vinbix, har du en ny chance lørdag. MUX har fået lov til at låne TRAINs lækre lokaler, og inviterer til éndagsfestival med en masse fede kunstnere på programmet. De første par timer af festivalen er gratis og åben for alle. Her kan du bl.a. opleve kunst, DJ-sets og en koncert af enmands-indieprojektet About Yesterday. Senere bliver dørene lukkede, og her skal man have en billet, som kan købes for beskedne 125 kr. I løbet af aftentimerne kan du opleve navne som den eksperimenterende kunstner J. Ludvig III, energiske Ravi Kuma og dygtige School of X. Sving forbi TRAIN lørdag eftermiddag og aften med dine venner under armen og få en fantastisk festivaloplevelse!

Søndag

Lop de Lux i Risskov

Sted: Fortevej, 8240 Risskov Kl.: 10.00-15.00 Mønt: Gratis

Hvis ikke du har heldet med dig om lørdagen på Havnepladsen, kan du trøste dig med endnu et stort loppemarked søndag. Denne gang skal vi en tur ud til undertegnedes lokale hood i Risskov og gøre et godt scoop eller to til Lop de Lux. Det populære tilbagevendende lokale og velgørende loppemarked finder sted på parkeringspladsen ved Fortevej. Her kan du finde alt fra legetøj og smykker til sko, tøj og boligtilbehør. Der skulle være gode muligheder for at gøre et godt kup, og er derfor helt klart et besøg værd. Udover at gå rundt blandt de mange loppestande, kan du stille sulten med pølser og brød fra Risskov Slagteren, køle kroppen af med is fra Okkels og slukke tørsten med en forfriskende fadøl. Kom forbi Fortevej og tag del i en ægte omgang udendørs søndagshygge!

 

REUSE Repaircafé

Sted: Havnepladsen, Skolebakken, 8000 Aarhus C Kl.: 09.00-17.00 Mønt: Gratis

Det er ikke kun fodbold og second-hand markeder, du kan finde på Havnepladsen i denne weekend. Til Global Goals World Cup kan du ligeledes hele søndag finde REUSEs repair-vogn, hvor et team af frivillige står klar til at vække dine gamle genstande til live igen. Hvad enten din trøje, cykel eller noget helt tredje trænger til en kærlig hånd, gør REUSEs frivillige gerne et forsøg på at fikse det, du bringer med over til vognen. REUSE slår et godt slag for recycling og upcycling denne søndag, så kom endelig forbi og få repareret det, du har brug for.

VINK ønsker dig en rigtig god weekend!

 

Coverbillede: // VINKaarhus