cropped-VINK-logo-sort.png

Hvad enten du er startet i skole, på arbejde, jonglerer dagpengelivet, eller hverdagen på anden vis har fundet frem til dig igen, opfordrer vi dig til at tage nogle pauser med tid til at vande sjælen med kunst og kultur. Denne uges weekendguide byder blandt andet på musik, teater og kunst i nye og anderledes rum, end du måske er vandt til. Læs med og bliv inspireret kære læser. 

 

TORSDAG

VANDKØLING

Sted: nærmeste strand Kl.: hele dagen Mønt: gratis

Torsdag bliver det så tæske varmt, at du bliver nødt til at søge mod noget vand. Om du er til Bellevue, Den permanente, Aarhus ø eller Tangkrogen er underordnet, du skal bare køles i bølgen blå. Måske er du mega hooked på at blive hængende i sandet og solen dig på en blødt tæppe, men lov mig for guds skyld at søge mod noget skygge også. Du kan jo evt. smutte i dit nærmeste byggemarked på forhånd og købe dig sådan en smart lille strandparasol. Så kan du være på stranden med (næsten) god samvittighed.

BYVANDRING

Sted: Vikingemuseet (Bispetorv) Kl.: 10.30-12.00 & 13-14:30 Mønt: 150 kr.

Er du alt for rastløst til at ligge på stranden og svede, er det torsdag sidste chance for at komme med på byvandring i det gamle Aros. En formidler fra Moesgaard museum vil guide dig igennem en kombineret tur på vikingemuseet og området omkring museet, hvor du blandt andet kan høre historierne om Harald Blåtands befæstning, om Snaptun-stenen med guden Loke og om skelettet, der blev fundet midt på gulvet. Turen tager halvanden time, så husk vandflasken!

 

FREDAG

TWISTED FOREST

Sted: Røgen Præstegårdsskov Kl.: 12-14 Mønt: gratis

Var det noget med en gratis teateroplevelse? Fredag kan du blive testpublikum på den interaktive vandreforestilling Twisted Forest – a human imagination game af Wunderland. Wunderland er kendt for sine sanseudvidende og intime oplevelser, forestillinger og workshops med deltageren i fokus. Som titlen hinter til, finder oplevelsen sted i skoven, nærmere bestemt Røgen Præstegårdsskov, hvor du i grupper vil blive ledt gennem skovens mange hemmelige stier og møde dets mange væsener, objekter og oplevelser. Oplevelsen er som sagt gratis, hvis bare du er klar på at give en smule feedback efterfølgende. Husk det praktiske tøj!

Foto // Unsplash

LYDKUNSTFESTIVAL

Sted: Havnebadet, Aarhus Ø Kl.: 21-00  Mønt: gratis

Fredag kulminerer Aarhus Lydkunstfestival med den todages koncertinstallation Aquatic No. lll med musik over, under og igennem vandet ved havnebadet, Aarhus ø. Lydkunstfestivalen er en frivilligdrevet nonprofit festival som arrangeres af kunstnerorganisationen SIMA.
”På tværs af forskellige kunstarter præsenterer Aarhus Lydkunstfestival totalinstallationer og anderledes koncertoplevelser med udgangspunkt i lyd, rum, tid og sted” (Lydkunstfestival.dk)

Fredag kan du som det første møde Breathwork facilitator Anna Kathrine, som vil guide dig gennem sansemæssige vejrtrækningsteknikker og øvelser, der kan hjælpe dig med at få kontakt til din krop og klæde dig på til aftenens koncerter med Lowly og Anastasia Kristensen.

STJERNER PÅ HIMLEN

Sted: StenoMuseet Kl.: 20-21 Mønt: 60 kr.

Et andet sted i byen skal du med helt op i det store og forunderlige himmelrum til fuldmåneaften på Stenomuseet. I midten af august er der nemlig mulighed for at opleve stjerneskud i massevis som følge af Perseiderne, som er en af året største meteorsværme. Aftenen byder desuden på fortællinger om meteorsværme, radieringspunkter og overtro, og så får du lov til at komme helt tæt på en rest af et ægte stjerneskud. Dørene til museet åbner kl. 19, hvis du vil nå at opleve museets udstillinger inden.

 

Foto // Unsplash

 

LØRDAG

DAYPARTY PÅ KASA KASA

Sted: Kasa Kasa Kl.: 14 Mønt: Gratis (men penge til mad)

Hep! Kasa Kasa er tilbage fra ferie og byder endnu engang velkommen til hyggelige stunder i træhuset på Sydhavnen. Denne lørdag udvides festen, når du for anden gang inviteres til fest ved højlys dag. Fra kl. 14 står det aarhusbaserede Dj kollektiv Kontinuum klar til at forkæle dine øjegange med lækkert housemusik, mens huskokken hos Kasa Kasa forkæler dine smagsløg med mad, du kan dele med dine venner. Der er garanti for gode vibes helt til midnat.

Foto // Kio Jørgensen Ng

KAN EN DUFT VÆKKE MINDER?

Sted: ANDROMEDA8220 Kl.: 15:30-17:00 Mønt: Gratis

Lørdag skal du stige på bussen eller hoppe på cyklen ud til Gellerup. Her kan du nemlig opleve den stedspecifikke skulpturudstilling “Det Sidste Åndedrag”, som tager publikum på sanselig rejse gennem stedernes mange historier og minder. Udstillingen er blevet skabt i samtaler med områdets beboere. Lørdag er der artisttalk med Lisbeth jacobsen, Ánitá beikpour & Magnus pind. Talken finder sted på ANDROMEDA8220, som er en lokal-global kunst, kultur og arkitektur-platform med fokus på de kollaborative og tværfaglige møder. Platformen afholder både filmvisninger, madarrangementer, samtaler, debatter, workshops og meget mere!

 

SØNDAG

LOPPER AF GULD

Sted: Ingerslevs Boulevard & Godsbanen Kl.: 9:30-16:00 (10:00-16:00) Mønt: gratis (20 kr. entré på Godsbanen)

Søndag er det muligt at gå på opdagelse i verdenen af genbrug flere steder i byen. 9:30 åbner standene på baggagerumsmarked på Ingerslevs Boulevard, og kl. 10 åbner dørene i Rå Hal på godsbanen til Habengut marked. På begge markeder sælger private ud af deres guld fra gemmerne. Bliver du sulten sælges der kaffe, kage og sandwich på en lille tilhørerne café på Habengut marked, mens du på Ingerslevs Boulevard kan gøre ophold hos den lille biks Go’ Kaffe, som ja, serverer god kaffe samt lækkert brød og kager.

MUSIK PÅ BROEN

Sted: Kulbroen Kl.: 13 Mønt: gratis

Området ved Sydhavnen er ikke kun en byggeplads, men summer også af kulturelt liv og kreativitet. Det bevidner både kulturplatformen Frontløberne (hvor vi hos VINK også befinder os) og så selvfølgelig det gode træhus Kasa Kasa, om. Som en del af Music City Aarhus spiller musikkollektivet Ensemble Hermes denne søndag koncerten Høj musik: Fra en anden verden på områdets gamle kulbro, blandt andet med musik fra dampskibenes og kullets storhedstid.

 

God weekend!

 

Coverbillede // VINKaarhus