Det er sommer, og aktiviteter er der mange af. Om man er til fart over feltet, afslapning eller måske at afprøve nye ting, så er der altid noget for dig i Smilets By. VINK har samlet en række bud på, hvordan du får en god weekend, og om du er til grin, dans eller heste, så er der forhåbentligt noget, der fanger din interesse. Så læn dig tilbage, snup en kop kaffe (eller en øl – det er jo nærmest weekend) og læs med her!

TORSDAG

HØJ HAT OG HESTEKRÆFTER

Sted: Jydsk Væddeløbsbane Kl.: 17.00 Mønt: 30 kr, hvis du køber på forhånd. 50 kr., hvis du køber i døren

Jeg ved ikke med dig, men hestevæddeløb er ikke noget, jeg har gjort mig meget i. Men det er helt klart en af mine spirende interesser! Denne torsdag er der løb på Jydsk Væddeløbsbane, og jeg synes, at du skal tage med! Der er både løb og opvisninger i vente, og hele molevitten kan du nyde med købte – eller bragte – forfriskninger. Du må nemlig selv tage både mad og drikke med ind, så du kan eventuelt pakke en picnickurv og tage din bedste makker under armen. Så kan I nyde et glas rosé i solen på ægte, britisk Derby-manér. Og hvem ved? Måske ender I med at spille på vinderhesten?

 

STAND UP OG NYE TALENTER

Sted: Storcenter Nord Kl.: 19.00 Mønt: 100 kr (50 kr, hvis du har KLUB NORD-appen)

Måske har du hørt om Stand Up i NORD (hvis ikke, så kan du jo lige læse lidt mere om VINKs besøg her), men det er et helt nyt comedy-spot i Aarhus N. Den første torsdag i hver måned liner de et par sjove mennesker op til lidt grin og god stemning på en herlig lillefredag. Og denne torsdag gæster Bjørn Kjærgaard, Danielle Dahlhus og Simon Væver, som VINK før har været inde at opleve. Under showet vil der være mulighed for at købe lidt godt til ganen, hvilket man får brug for af at grine så meget af de gode komikere. Det tør jeg næsten godt love. Så tag og køb en billet før din nabo!

//Foto: Jeff Griffith fra Unsplash

FREDAG

DEJLIG VIN OG GÆSTEKOK PÅ BESØG

Sted: Vinbix ved Institut for (X) Kl.: 15.00 Mønt: prisen på det mad og vin, du køber

Det er fredag, og det er weekend. For mig betyder dette også god mad og måske god vin, og hvis det også betyder det for dig, så ved jeg, hvor du skal hen. Vinbix, “måske den mindste vinbodega i Norden”, som de siger, får nemlig fint besøg. Alexander Jensen, der har vundet flere kokkekonkurrencer gennem sin karriere, kommer nemlig forbi og laver mad til os. Det bliver 5 grønne retter, der er inspireret af fællesskab og deles mellem bordet. Så slå måsen i sædet, nyd maden og nyd fredagen!

 

SOMMERFEST PÅ TERRASSEN

Sted: HeadQuarters Kl.: 19.00 Mønt: gratis!

Noget andet der popper op, når jeg tænker på fredag, er fest. Og lige for tiden tænker jeg meget på sommerfester. Lige præcis en sådan fest har HeadQuarters sørget for, at jeg kan komme til; for denne fredag afholder de nemlig en terrassefest! Der er fest under den åbne himmel, der fortsætter, indtil solen står op. Der er DJ, som sørger for sprøde sommertoner. Og der er gode bartendere, der står for de gode sommerdrinks. Så dans weekenden i gang med din yndlings-sommerfest-elsker!

//Foto: Samantha Gades fra Unsplash

LØRDAG

SOL, STRAND OG SPORT

Sted: Beach Park Aarhus i Aarhus Nord Kl.: 13.00 Mønt: gratis!

En af mine yndlingsting ved sommer er, at man har så mange flere muligheder for at lave sjove aktiviteter. Og beach volley er bare én af de ting, der er helt magisk at gøre i det gode sommervejr! Og det er netop dét, du blandt andet kan bruge din lørdag på. Aarhus Beachvolley Klub har nemlig planlagt deres tredje omgang af Beach Games, hvor der er diverse strandsportskonkurrencer, som du og dine kammerater kan konkurrere i. Så hvis en aktiv lørdag lyder som noget for dig, så tjek det her ud!

 

DEN GRIMMESTE FEST

Sted: Grimhøjvej 20 Kl.: hele dagen Mønt: 375 kr for én dag, 795 kr for alle dage

Nu er denne aktivitet sat på lørdagens program, men du kan også gøre det torsdag, fredag eller alle 3 dage, hvis det lyster. Danmarks grimmeste fest er nemlig i fuld gang, og du kan stadig nå at komme med. Der er intet bedre end en god festival, når det er sommer. GrimFest har linet et fedt program op med både mere og mindre kendte musikere, som du helt sikkert vil nyde. Lørdag spiller blandt andet mine all-time-yndlings-feststartere, Specktors, som afslutning på årets fest. Så hvis du lige får lyst til at tage til festival i en dag eller tre, så er GrimFest et godt bud!

//Foto: Mike Cox fra Unsplash

SØNDAG

BALIATINA, SALSA OG ZOUK

Sted: Studenterhus Aarhus Kl.: 17.45 Mønt: 45-65 kr

Det er søndag, men det er jo sommer, så festen fortsætter! Studenterhus Aarhus og Salsaclave inviterer nemlig til Bailatina, hvor du kan få lov til at slå dig og dine hofter løs på dansegulvet. Festlighederne starter ud med lidt intro og undervisning i salsa og pardansen zouk, og ellers giver resten af aftenen rig mulighed for at vise dine bedste moves frem. Så hvis du er vild med at danse eller måske har overvejet at lære at danse, så er denne aften for dig. Det er den perfekte mulighed for at prøve noget nyt!

 

EN SOMMERDAG I AARHUS

Sted: et sted i Aarhus Kl.: hvornår du har lyst Mønt: hvor meget du har lyst til at bruge

Guidens sidste punkt er egentlig meget simpel. Planen? Hvad du har lyst til! Aarhus har nemlig været lidt småtom de sidste par dage, fordi folk er på ferie eller på festival, så søndag er en perfekt dag til at gå rundt og nyde byen, inden alle kommer hjem igen. Så tag et par gode sko på, tag en kop kaffe med i hånden og gå igennem byen. Selv når man har boet her i lang tid, så er der altid et eller andet sted, man ikke har været, så tag derhen. Aarhus’ gader har mange smukke ting at byde på, og det bliver kun bedre, når det er sommer.

Hvis du bliver sulten, så sæt dig på en café eller køb en sandwich. Hvis du er mere til natur, så kan du tage ned til vandet eller tage forbi i en af de mange dejlige skove, vi har. Du kan tage forbi Dyrehaven med en pose gulerødder til dyrene. Du kan finde cyklen frem og cykle ud til Marselisborg Lystbådehavn og få en is, imens du kigger på både. Mulighederne er uendelige, og at være turist i egen by kan altså også noget!

//Foto: Ardian Lumi fra Unsplash

 

Det var mine bud på en god weekend, men der er jo altid så meget at lave i Aarhus, så jeg er sikker på, at I nok skal få et par dejlige dage! Ha’ en herlig weekend!

 

Coverfoto: // VINKaarhus