WEEKENDGUIDEN – UGE 31

WEEKENDGUIDEN – UGE 31

VINK beder vejrguderne om en skyfri weekend, for vi skal ud under åben himmel! Der skal danses, tegnes og leges turister i egen by. Denne weekendguide leder dig mod en skøn kunst-workshop, De Grimmeste Aftener og ekstatisk dans på bare tæer!

Torsdag

Foto // Facebook-begivenhed

Draw With Us

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke Kl.: 19.00-21.00 Mønt: Gratis

Torsdag eftermiddag har du mulighed for at lade din kreative åre få frit løb. På Mellemfolkeligt Samvirkes café i Mejlgade er der lagt i kakkelovnen til en hyggelig og kreativ aften med fokus på kvindelige kunstnere. Idéen er, at deltagerne får beskrevet – ikke vist – et kunstværk, for derpå hver især at lade fantasien løbe henover papiret. Det vil føre til et helt potpourri af særegne fortolkninger og perspektiver på det originale værk. Så spids blyanten, pak malergrej, papir og kom med!

De Grimmeste Aftener

Sted: Grimhøjgaard Kl.: 20.00- Mønt: 220

Er du ked den røde skrift med ordet AFLYST henover de festivaler, som du havde set frem til hele vinteren? Så kan du glæde dig over Den Grimmeste Festivals substitut for et ellers aflyst program: De Grimmeste Aftener. Der forløber koncerter helt til 4. september – men allerede nu på fredag kan du få Tim Christensen at høre under åben himmel. Tag et tæppe og din ven under armen, hvis du vil med – og husk at bestille billet i god tid!

Fredag

Foto // Facebook-begivenhed

Kalø Slotsruin med Aros Adventure

Sted: Kalø Slotsruin Kl.: 15.00-17.00 Mønt: 120

Måske du besøgte Middelalderborgen Kalø i folkeskolen – men hvor meget husker du egentlig derfra? Måske det er tid til et genbesøg? Denne fredag eftermiddag står Aros Adventure bag en guidet tur med historiefortælling om den gamle borg fra år 1313 – en fortælling, der blandt meget andet kommer omkring hekseprocesserne i Danmark. Bus 123 kører direkte fra Aarhus Rutebilstation til P-Pladsen ved Kalø, hvor du finder din guide og de øvrige deltagere, inden I sammen vandrer nedad af historien!

Swinging by the Sea

Sted: Inge Lehmanns Gade 10 Kl.: 18.00-20.00 Mønt: Gratis

Går du mod vandet denne fredag, vil du blive mødt af dans, smil og livlig musik – og du må hellere end gerne danse med! ‘Swinging by the Sea’ vil medbringe et gedigent musikanlæg, så rytmerne kan brede sig over havnen. Der vil være mulighed for både social fridans og solo-jazz-rutiner. Kridt danseskoene og følg lyden af musik rundt om et af Navitas’ hjørner – arrangementet skulle være til at spotte!

Lørdag

Foto // Facebook-begivenhed

Fællessang på Aarhus Ø

Sted: Badehusene på Aarhus Ø Kl.: 10.00-11.00 Mønt: Gratis

Har du stadig minus på fællesskabs- og forsamlingskontoen ovenpå de lange måneder i hjemmet? Så kan du tage en ven under armen denne lørdag formiddag og møde op ved Badehusene på Aarhus Ø, hvor der serveres te og kaffe, inden højskolesangbogen deles ud – og skal der synges i kor! Du kan blive en del af denne sangfulde stund ved at møde op ved Bassin 7 i Domkirkens Badehus.

Happy Hour Impro Comedy

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke Kl.: 20.00-21.00 Mønt: Gratis

Happy Hour Impro Comedy er en times rendyrket sjov og spas, hvor komikerne Filip Kiil, Niels Flensborg og Patrick Cassels leverer improviseret komik ud fra publikums forslag og ønsker. Denne aften akkompagneres arrangementet af Sebastian Bramsen på klaver. Læn dig tilbage og nyd en “latterlig” Happy Hour hos Mellemfolkeligt Samvirke!

Søndag

Foto // Facebook-begivenhed

Ekstatisk dans på bare tæer

Sted: Godsbanen, Kedlen Kl.: 13.00-15.00 Mønt: 100

På søndag har du muligheden for at give dig hen til at danse – ganske ædru – til elektronisk musik. Bag arrangementet står to professionelle dansere, som ser dans som en nærmest helende bevægelsesform. Du kan ankomme mellem 12.45 og 12.55, hvor dørene lukker, og så er det ellers bare at dance like nobody’s watching, som de skriver på eventet. De eneste krav er: ingen snak, ingen sko, telefoner eller alkohol. Kom og dans dig ekstatisk!

Tværkulturelle indsigter i hjertet af Aarhus

Sted: Godsbanen, A-huset / Institut for (X) Kl.: 17.00-20.00 Mønt: Gratis

Vil du gerne blive klogere på andre landes kulturer, selvom dine rejsemål denne sommer ikke rækker langt ud over landegrænsen? Så kan du efter den ekstatiske danseoplevelse trisse videre ned mod Godsbanens A-huset / Institut for (X), hvor non-profit biografen, Xinema, viser den argentinske dokumentarfilm, Somos La Tierra. Dørene (og baren) åbner kl 17, og der vil tilmed være traditionel argentinsk mad at forkæle ganen med!

 

// Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar