WEEKENDGUIDEN – UGE 30

WEEKENDGUIDEN – UGE 30

Sommeren i Danmark er yndig og fin, men til tider også regnfuld og leverpostejs-kedelig. I denne udgave af Weekendguiden har VINK derfor fundet kikkerten frem og spejdet efter mere eksotiske og sydlandsk-inspirerede tiltag, der kan bringe udlandet til dig, når du ikke kan komme til udlandet. Spis paella i Spanien, lav kunst i Frankrig, drik pisco sour i Peru eller hør på guitarspil mens du ser på bølgeskvulp i Grækenland. Vamos a la playa! Bon fete! Yamas!

Torsdag

Foto // Stand Up Comedy Aarhus

Latin Chill

Sted: FLUX Kl.: 18.00-00.00 Mønt: Gratis (betal kun for drinks).

Den nye pop-up bar, FLUX, beliggende på Frederiksgade, disker denne torsdag op med en lydkulisse af latinamerikanske toner, så du kan drømme dig væk til Mexico, Argentina eller Costa Rica etc. Split en kande sangria med dine venner eller prøv husets pisco sour, der har peruviansk oprindelse.

Open Mic

Sted: Alberts Kl.: 20.00-22.00 Mønt: Gratis.

Hvis det skulle være gået din næse forbi, så er Alberts på Store Torv igen værter for de famøse Open Mics hver mandag-torsdag, samt en engelsk version om søndagen. Stemningen i kælderen er som altid høj og vibrerende på trods af begrænsningen for antal besøgende. Du kan både være heldig at opleve spritnye stand-up-debutanter og garvede stand-up-kanoner som Jacob Taarnhøj (billede ovenfor) eller Frank Hvam. Hver har sin charme. Da Open Mics er så populære, åbner Alberts allerede dørene kl. 18. Kom tidligt for at sikre dig en plads og drik en bajselademad eller en Sour Sin i mellemtiden for højt humør.

Fredag

Foto // Facebookbegivenheden: Spis løs af Paella med Sangria.

Spis løs af Paella med Sangria

Sted: Spiselauget, Godsbanen Kl.: 17.00-22.00 Mønt: 250,- (+ 50,- for hver ekstra halvetime)

Selvom mange af os skal feriere i Danmark i år, kan vi stadig opleve Sydens eksotiske vingesus. Hele juli måned fejrer Spiselauget sommerferien med konceptdage, der tager dig med til danskernes favorit feriedestinationer. Denne fredag (og lørdag) går turen til Spanien, hvor du kan spise dig mæske dig i paella og læske dig med sangria. For at gøre aftenen endnu mere spansk, kan du finde Dansk-Spansk ordbogen frem og øve dig i gloser, du kan blære dig med overfor dine compadres. Vamos!

Tour de Jægergårdsgade

Sted: Jægergårdsgade Kl.: ?-00.00 Mønt: Ubegrænset.

Skal weekenden skydes i gang med manér, så kan pubcrawl være et oplagt bud. Altid skønne Jægergårdsgade har meget at byde på indenfor “gå ud steder”-genren, men i princippet kan du vælge hvilken som helst gade, der huser mere end én bar eller bodega. Tager vi udgangspunkt i Jægergårdsgade (og det gør vi), så kan du starte ud allerede om eftermiddagen med en gedigen kop kaffe og lidt lækker jazz til øregangene på Street Coffee. Herefter kan du bevæge dig over på Mikkeller for at få en indsprøjtning specialøl og god hipster-vibe. Herefter kan du drikke en Michelin-værdig cocktail på St. Pauls Aphotek, inden din promille bliver for høj til at gebærde sig et så fancy sted. Smut videre på Din Vinbar eller Klassisk 65 og nyd et fransk glas. Chablieu, måske? Slut af på et (eller flere) af de brune værtshuse som Æblet & Gåsen, Den Hvide Hest eller Pub’en. Bestil et Aarhus sæt og lån et par rafflebægre. Husk at deltage, når VLTJ går i gang.

 

Lørdag

Foto // Facebookbegivenheden: HENRI MATISSE ONLINE: Painting with Scissors.

Clothing Swap

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke Kl.: 13.00-16.00 Mønt: Gratis.

Er du en af dem, der har brugt Corona-karantænen fornuftigt til eksempelvis at få ryddet op i dit tøjskab, så kommer her begivenheden for dig! Mellemfolkeligt Samvirke holder nemlig tøjbytte-dag, hvor du kan komme med de klæder, du af den ene eller anden grund ikke går med. Men du kommer sandsynligvis ikke til at gå tomhændet hjem, da du har mulighed for at aftage et par fede jeans eller en smart jakke fra en anden medborger. Udover at være godt for din pengepung, er denne løsning tilmed god for din miljøbevidste samvittighed.

Henri Matisse Online

Sted: Zoom Kl.: 17.00-18.00 Mønt: Pay What You Can

Find din indre kunstner frem, når London Drawing Group (LDG) holder Covid19-venlig workshop via Zoom. Hjemme fra din egen stue kan du lære nogle af de teknikker den franske ekspressionist og fauvist, Henri Matisse, yndede at bruge i sin udtryksfulde og farverige kunst. Denne workshop tager særligt udgangspunkt i Matisses brug af udklip og livlige farver. Dit kunstneriske niveau og størrelsen på din pengepung er underordnet. Faktisk har LDG været så gavmilde at lade dig betale, lige præcis hvad din økonomi rækker til. Som studerende er dette ekstra prisværdigt!

 

Søndag

Foto // Facebookbegivenheden: Kalas #15

Kalas #15

Sted: Jimmy’s Black Box på Institut for X, Godsbanen Kl.: 20.00-23:00 Mønt: Gratis.

Har du lyst til at afslutte din uge i musikkens tegn, kan Kalas være et glimrende bud – en ny platform for improviseret musik i Aarhus, skabt for at nære byens eksisterende miljø af impromusikere. Kalas foregår d. 26. i hver måned og tager form som en koncert med en ny sammensætning af musikere hver gang. Denne søndag består line-uppet af otte dygtige musikanter, der spiller på henholdsvis saxofon, bas, trompet, fløjte, trommer, og guitar.

Turen Går Til

Sted: Riis Skov, Den Permanente, Aarhus Havn, Mejlgade, Guldsmedgade, Banegårdsgade Kl.: Mønt: Gratis.

Brug din søndag på at udforske Aarhus med udenlandske (sol)briller på. Gå en tur i Riis Skov, ned på Den Permanente og slut af ved Aarhus Havn. Vælg hviket land, turen skal gå til, og opstøv da et soundtrack, der repræsenterer dette land på bedst mulig vis. Hvis turen går til Tyrkiet, må vi anbefale Mustafa Sandals album fra 2004, iste. Hvis turen derimod går til Santorini, kan du med fordel sætte Spotify-playlisten Greek Guitar på. Sæt dig ned og betragt bølgeskvulpet eller indkommende sejlskibe imens. Bliver du sulten, kan du tage et smut til Mexico, nærmere bestemt Vaca på Mejlgade eller til Peru via Lima i Guldsmedgade. Vil du hellere til Vietnam, kan du slå vejen forbi Viet Food på Banegårdsgade eller en af de mange andre vietnamesiske spisesteder, Aarhus har at byde på.

 

// Coverbillede: VINKredaktionen

Skriv en kommentar